Det här med ekonomi

Reklam för UC

En helg som påsken då man är ledig är det lätt att sitta hemma och titta på olika kanaler, som tex min blogg. Man kan enkelt bli sugen på att handla utan att tänka sig för. Nu när vi bor och äger mindre kan jag automatiskt inte handla för många saker för det får helt enkelt inte plats och bara det är toppen för mig. Jag har insett att jag inte behöver så mycket prylar som förr och jag tycker om att äga mindre, men precis som ni blir jag också ofta sugen på lite nya kuddfodral, kläder och inredning osv.

Här har jag samlat på mig några tips hur jag brukar tänka.

När jag ser något jag vill ha brukar jag försöka vänta några dagar och ställa mig frågan igen, vill jag fortfarande ha den här saken lika mycket? Har jag råd med den? HÄR hittar du en artikel om att inte ta onödiga krediter. Väldigt många gånger är vi impulsiva och tänka efter en gång till kan hjälpa till mycket. Är det här någonting jag verkligen behöver?

Kan jag sälja något här hemma för att köpa någon annat istället?

Hur kan jag spara pengar på olika sätt så jag kan betala först för det jag behöver? HÄR hittar du spartips

UC menar på att det är viktigt att man sparar först – och handlar sedan. Så att man inte handlar över sina tillgångar. 

På UC hittar du många bra artiklar omkring sparande och privatekonomi på ett väldigt lätt sätt att kunna få många tips. tex om du har man förhandlar med banken vid bostadsköp osv. Kolla in alla bra tips HÄR

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *