Tjejmiddag och klimakteriet
Annonslänkar Hemtex, Ellos, Cervera, Åhlens 
 
 
Godmorgon mina fina, jag hade en sådan trevlig tjejmiddag här hemma igår. Så glad att det går att genomföra trots att jag har min utmattning som jag får jobba med mycket. Det är tur att jag har så mycket tid. Tid att förbereda, vila, tid att lägga upp mina jobb, planera och kunna genomföra saker med vänner osv. Att ha tid betyder allt. 
 
 
En annan sak jag vill berätta som varit jobbigt sista tiden är att jag har fått så mycket "svettningar" eller vallningar eller vad det nu är. Kan komma flera stycken i timmen och varit ganska mycket nu i ca 2-3 veckor. Jag har haft så här flera gånger men den här gången är det värre. Sedan ingen mens på ca 3 månader nu och jag är inte gravid ( har kollat det)  så ja, jag är i klimakteriet skulle jag tro. 47 år och kanske är det tidigt men det är ju inget att styra över. 
 
 
Så nu ska jag framöver ta hand om min kropp på bästa sätt. Jag ska börja röra mig lite mer för träning är ju bra. Gå och springa med hunden, vandra längre sträckor osv och så försöka tänka på maten och vinterbada. Vet att träning och kost gör skillnad och sedan får jag väl fundera på om jag behöver ta hjälp. Jag måste utreda först om dessa svettningar kommer av trötthet/utmattningen eller om det är klimakteriet. Ja vi får se. Jag måste fortsätta att ha det ganska lungt omkring mig, jag har behöver mycket oplanerad tid för att hinna mina jobb och för att orka göra roliga saker. Spontant är det bästa för mig. 
 
 
 
Servett Morris köpt i butik i Västervik , glas här, underlägg här, talllrik här 
 
Bord 140 cm här och stolar här ( hittar ej denna färgen) 
 
 
I vilket fall var middagen igår så mysig och jag är så glad att jag haft hit mina vänner. Nu har jag inga bokade helger framöver på ett tag och det behöver jag/vi. Kalle och Pettson har sovit i båten och de kommer nog hem sedan så ska vi äta frukost.  Nu ska jag sätta mig och beställa blockljus. Om ni vill ha några riktigt bra blockljus som brinner länge och superfint så jag kan jag verkligen rekommendera dessa HÄR ( premium) Älskar också deras servetter HÄR som jag alltid samlar på mig. Men ljusen som sagt, kanonbra!
 
Jag är i vilket fall väldigt glad i mitt liv här i stugan, det känns som vi har landat här, Jag älskar vårt lilla liv här och jag har inte längat efter vårt gamla hus en minut. Jag är så lycklig över platsen här nu och allt som väntar. 
 
Nu ska jag fortsätta att ha en skön dag
 
Kram Lotta 
 
 
 
Höstnyheter hos Ellos
 
Pläd här , påslakan här, kudde här 
 
 
 
KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Milla

Lotta, kan verkligen rekommendera den nya boken Stark 50+ av Monika Björn. Strunt i titeln, det är så mycket bra i den att ha som pepp o uppslag. Hon har ju även varit med i avsnitt av Klimakteriepodden. Vägen in i klimakteriet kan ju vara ganska lång och pågå många år, så även om man inte är där ”tekniskt sett” är kroppens signaler jobbiga att det är förändringar på G. Mina besvär kom ju pang bom då jag började cellgifter, nu är det snart 10 år och allt pågår fortfarande - men mycket mindre i intensitet. Men man blir galen vissa nätter då man tror det är panikångest, tokstress eller annat men det egentligen är värmeverket som löper amok 🤨. Det du beskriver runt hjärntröttheten, eller rättare sagt den ”nya” mer återhållsamma personen man blir efter, känner jag så väl igen efter min egen återhämtning av östrogenbristen efter hormoniell cancer. Våra hormoner spelar en så stor roll i olika faser av livet och det vore ju tråkigt om allt vore samma lika hela tiden, det finns nog en mening att vi inte alltid ska rusa fram i livet utan att tänka så mycket på varför. Stor kram på dig!

2021-09-12 // 12:09:23
Maria

Klimakteriepodden !Där finns all viktig o bra information som man behöver.Det funkar inte att gå till hälsocentralen o träffa en manlig läkare på typ 30 år. Han vet ingenting om våra besvär….

2021-09-12 // 17:15:26
Marie

Själv är jag av den åsikten att inte läsa om ämnet i böcker eller i insändare.
Ingen person har ju exakt samma krämpor. alla är ju vi olika. Så varför läsa om andras.
Klimakteriet det kommer säkert svårt eller lindrigt. Vänta se och känn. Det är också olika för alla. Tro inte på alla rövarhistorier du får höra och stoppa inte i dig en massa medicin av olika slag det är helt onödigt. Avvakta och känn efter på dig själv ett tag
Ha en fin dag.

Svar: Jag håller med, jämföra sig är inte min grej heller. Man får utgå från sig själv och göra det bästa . Kram Lotta
Fyra årstider

2021-09-12 // 21:50:01
Sabina

Jag är 45 idag, kom in i klimakteriet när jag var 42. Det enda positiva är ju att man slipper mensen :)

2021-09-13 // 11:07:33
Lovisa

Så fint dukat 💙

2021-09-14 // 05:29:31
URL: http://www.inredningbycadla.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:


VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Stugan


Startsida


Orangeri & Köksträdgård

Årstider


Hälsa
Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Båtliv
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pettson
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan - badrum
Stugan - bastuflotte
Stugan - hall
Stugan - höst
Stugan - inspiration
Stugan - jul
Stugan - köket
Stugan - köksträdgård
Stugan - matlagning
Stugan - sommar
Stugan - sovrum
Stugan - trädgården
Stugan - utemiljö
Stugan - vardagsrum
Stugan - vinter
Stugan - vår
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0