Spara el
ANNONS BIXIA
 

Jag har i flera år har jag samarbetat med Bixia. Jag gillar Bixia så mycket för det handlar inte bara om att skaffa nya kunder som ska köpa sin el från dem. Utan de handlar också om de som producerar elen ( bönderna) till Bixia , vilken typ av el vi väljer och framförallt hur vi alla kan bidra med bättre klimatpåverkan genom att aktivt välja förnybar el ( sol, vind och vatten) . Bixia har också massor av bra tips på hur vi kan spara el osv.

 

Idag tänkte vi tipsa om hur du kan spara på elen , för visst kan vi tänka oss för lite mer innan vi slösar på elen. Här kommer 6 olika tips att tänka på i sommar

 

  • Många gånger kan det räcka med att vädra kläderna istället för att tvätta. Förutom att det sparar energi, förlänger det även livet på dina kläder. När kläderna ändå är tvättade i maskinen så är det toppen att lufttorka på en ställning eller lina, om du har möjlighet så klart.
 
  • Kanske har du varit iväg på semester och diskat middagsdisken i en balja under bar himmel? Väl hemma är det dock diskmaskinen som är vårt mest energieffektiva sätt att hantera disken på. Genom att använda en diskmaskin med bra energimärkning och fylla den ordentligt varje gång så sparar du energi om man räknar på energin som går åt att värma vattnet vid normal diskning.
 
  • Varmt inomhus? Stäng av apparater som TV och datorer när de inte används. Spillvärmen från apparaterna bidrar till att värma rummet. Dessutom drar de onödig elektricitet.
 
  • Varma dagar kanske du funderar på att skaffa luftkonditionering? Det kan så klart vara skönt att snabbt få det svalt inomhus, men det är viktigt att tänka på att det gör att energianvändningen ökar.
 
  • Varmt? För att få en svalkande känsla kan du använda en fläkt. Den upplevs som svalkande när du är precis i närheten. Men tänk på att stänga av fläkten när du inte är i närheten eftersom den ökar energianvändningen.
 
  • Kontrollera att värmen är avstängd på elementen, även golvvärme och handdukstork. Det kan låta som en självklarhet att inte ha värmen på under en varm sommar, men det är lätt att glömma bort.
Vill du få ännu mer bra tips så kolla in den länken HÄR ochl äs om hur du kan spara el och pengar.
 
Kram Lotta 
 
 

VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Stugan


Startsida


Orangeri & Köksträdgård

Årstider


Hälsa


Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Båtliv
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pettson
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan - badrum
Stugan - bastuflotte
Stugan - hall
Stugan - höst
Stugan - inspiration
Stugan - jul
Stugan - köket
Stugan - köksträdgård
Stugan - matlagning
Stugan - sommar
Stugan - sovrum
Stugan - trädgården
Stugan - utemiljö
Stugan - vardagsrum
Stugan - vinter
Stugan - vår
Stugan- gästrum
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika

Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0