Rutiner när man jobbar hemma
 
Annonslänk Ellos 
 
Jag har jobbat heltid med bloggen och instagram i 6 år i maj och jag tycker fortfarande att jag inte har lagt några bra rutiner. Förr gillade jag att bara utgå från min kreativitet, öppna dörren ut och skapa men det var innan jag jobbade heltid. Då hade jag ju även jobb som förskollärare och fotograf för reportage. 
 
När jag inte jobbade heltid med bloggen så var min tid hemma helig. Jag ville bara ha kul och skapa och hitta på saker som jag sedan skulle kunna sälja som reportage, skapa material till bloggen. Jag började jobba heltid med bloggen för 6 år sedan när min dotter fick leukemi. Då fanns det inget alternativ. Jag var tvungen att fortsätta jobba för vi skulle klara oss , jag hade bara mitt egna lilla företag då och jag kunde inte åka iväg och göra reportage. 
 
De första 2.5 åren av dessa 6 hade Elin behandling, det betyder att i början kunde vi inte lämna henne, sedan började hon skola osv och var borta lite mer. Elin hade inte körkort då heller så jag skjutsade och hämtade henne i staden varje dag. Att få henne stark och komma tillbaka livet var nästan som ett jobb det också. Under tiden hon var sjuk var jag både hennes mamma, kompis och vårdare. Elin och jag delade också våra dagar här med er. 
 
 
Sedan var Elin arbetslös lite från och till och var hemma ganska mycket hemma i perioder och då är det är alltid lite mer svårt att jobba hemma när man inte är själv. När Elin flyttade hade jag sedan en längre tid bara mig själv att tänka på om dagarna fast Philip bodde fortfarande hemma och det var också då jag själv började bli sjuk. 
 
Sista året nu har jag varit dålig och inte alls haft någon vanlig arbetstid eller tankar hur jag ska gå vidare eller hur jag ska jobba om dagarna, allt har bara fått vara som det är och jag har istället tackat nej och valt att inte jobba så mycket. Sedan kom också covid och sonen började vara hemma mycket så då var jag inte ensam längre mer än när han och tjejen var hos flickvännen.
 
*******
 
 
 
Nyheter Ellos HÄR 
 
*********
 
Men nu börjar jag må bättre och Philip är ute på praktik och flyttar i sommar och snart är det bara jag. Elin och Jakob har fått sitt förstahandskontrakt på en två i Linköping och fått härliga betyg på sina kurser. Jag tycker fortfarande efter 6 år hemma att jag inte skaffat mig några bra rutiner och att jag nog behöver det lite grann mer framöver för att inte känna mig ensam och för att jag behöver lägga upp min dag för att få saker gjorda. 
 
Att jobba hemma själv är nog bland det bästa jag vet. Att planera mina dagar, mina jobb osv Men det är också en del oro att aldrig veta vad som kommer ske, att alltid vara sin egen motor och se till att allt blir gjort, att pengarna kommer in och ganska mycket ensamhet. Jag kan inte fara runt för mycket utan måste varje dag tänka på att skapa material till bloggen och att delge er mitt liv och mina tankar. 
 
Jag känner nu när vi flyttar till stugan att jag ska försäka skaffa mig lite mer vardagsrutiner. Jag ska börja skriva mer igen i min bok som jag alltid haft och jag ska fundera lite mer på framtiden och vad jag tänker med den. Bloggen går bra, ni är jättemånga som tittar in här varje dag. Så fort jag skriver mer så finns ni här och läser och vill vara med. Häromdagen var ni 6000 besökare. Jag kan även jobba med mitt instagramkonto och driver mitt företag vidare. 
 
 
Jag kommer aldrig mer att jobba så mycket som jag gjort för att nå ett högt mål, som jag gjorde för att köpa stugan. Det kommer inte min hjärna orka med. Utan jag kommer fortsätta att driva bloggen, vara kreativ och delge er men utan press på ekonomi eller stora mål. Det betyder att jag kan styra mina dagar framöver utan höga mål, men det betyder också att jag måste skapa rutiner för att ha en vardag som känns meningsfull när jag jobbar ensam. Jag är väldigt tacksam för mina djur finns om dagarna och att jag har så mycket vänner som jag kan ta kontakt med och träffa, att jag gillar att vara mycket själv och alltid har massa saker som som jag vill göra osv. 
 
Jag känner mig i alla fall väldigt lycklig och fri och längtar mycket efter det livet. Sedan får vi se om jag ska hoppa någon kurs inom trädgård, lära mig mer foto osv Känner jag mig lite för ensam så finns det ju massor att göra. Saker som jag drömmer om och vill lära mig mer om. 
 
Kram Lotta 
 
 
Ellos nyheter våren HÄR 
 
 
KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Lina

Hejdu främling!

Jag inspireras mycket av din blogg. Jätteintressant och fint...

Undrar vilken färg och modell på mattan du har i hallen. Samt storlek? Vänligen Lina

Svar: Hej
Mattan heter London från Ellos men storleken vet jag ej riktigt, rekommenderar att mäta hemma hos dig innan du köper matta 🥰 kram Lotta
Fyra årstider

2021-01-27 // 12:59:46
Emmel

Hej!
Känner igen situationen när det går från en härlig kreativ sysselsättning till att bara bli ett jobb.
Har eget företag som jag haft i 22 år och driver i en lokal på gården. Har hög arbetsmoral och producerar löpande inkommande jobb och sköter all bokföring, men måste numera piska upp mig för att vartannat år snygga till på hemsidan. Det som var så roligt förut.
Även jag kraschade för ett par år sedan i samband med skilsmässa och starkt ökad orderingång.

Det tar tid att komma tillbaka när man måste hålla det rullande, tar tid innan kreativitetet kommer av sig själv.

Jag har kvar gården men gjort mig av med hästarna, tillåter mig själv att göra ingenting på vinterkvällarna när sonen och jag ätit middag.
På helgerna rensar jag sakta ut bland saker i byggnaderna just för att slippa samma storutrensning du gjort nu.

Något man kan göra för att få lite perspektiv är att ta in på ensam på ett lite flottare hotell, stänga dörren och bara vara. Det kan öppna upp nya kreativa tankar och då är det bara att skriva ner allt som kommer upp, bra uppslag för jobb och det man vill förändra. Skissa på ett schema så att får en struktur och därmed en checklista.

Ta hand om dig!

2021-01-28 // 06:52:06

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:


VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Stugan


Startsida


Orangeri & Köksträdgård

Årstider


Hälsa
Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Båtliv
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pettson
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan - badrum
Stugan - bastuflotte
Stugan - hall
Stugan - höst
Stugan - inspiration
Stugan - jul
Stugan - köket
Stugan - köksträdgård
Stugan - matlagning
Stugan - sommar
Stugan - sovrum
Stugan - utemiljö
Stugan - vardagsrum
Stugan - vinter
Stugan - vår
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0