Det var nog en mening trots allt
Annonssamarbete Florify, annonslänkar Jotex, Ellos 
 
Den har såklart snurrat en del tankar i huvudet sista tiden när man ska sälja stora huset. Av allt som finns hemma så hade jag velat ha kvar köket och orangeriet, men annars så klarar jag mig fint i stugan. Ingen övervåning behöver jag, ingen stor trädgård, ingen gammal skola, ingen pool osv. Ja köket i stugan är också superfint, men köket hema är ju så underbart med alla bänkar och skåp osv.
 
Jag har ofta tänkt på och försökt tänka på hur det skulle bli framöver om vi inte flyttat. Då hade vi haft 7 rum och kök, 3 toaletter, 2 hallar, uterum, skola, trädgård, orangeri osv och velat åka till stugan torsdag-måndag. Vi hade nog på sikt velat flytta vilket fall,  för allt hade blivit för stort för oss två. 
 
 
När vi köpte stugan så tänkte vi inte så, att vi skulle vilja flytta. Båda barnen bodde ju fortfarande hemma och även deras respektive ibland. Huset var fyllt med liv. 
 
Ni vet ju att först tänkte vi bara köpa en stuga som man bara kunde bo i på sommaren, sedan tittade vi på ett renoveringsobjekt och ett annat hus vid Sommen som vi absolut inte hade kunnat bo i, men nu blev det alltså denna stugan som är vinterbonad och blev lite dyrare än vi tänkt från början men som vi nu kan bo i och sjöutsikt som varit drömmen. 
 
 
 
*******
 
Den underbara buketten är från Floriy blomsterförmedling för den ägs av blomsterbutikerna själva. Blomsterbutikerna som är anslutna till Florify får på så sätt lägre kostnader, det gynnar blomsterbutikerna själva vilket också betyder lägre kostnader för butikerna. Att gynna de små butikerna som jobbar med det de brinner för är oerhört viktigt, inte minst nu under pandemin.
 
*******
 
 
Jag tänker nu att det var kanske en mening trots allt. Att vi köpte just det lilla huset vid sjön, som ligger bra till med väg utanför och lätt att ta sig dit. Att den är renoverad och har nästan allt vi behöver även om vi har många nya drömmar här. 
 
Ibland känns det som att det finns en vakande ängel över oss, som hade en plan för det här skulle ske. Hade vi aldrig köpt detta lilla hus så hade det varit svårare att lämna stora huset. Första gången vi tittade på stugan och den var till salu så valde jag bort den. Vi tyckte den var för dyr och jag tyckte att den låg för nära en väg, att trädgården ut mot sjön var för igenväxt osv men sedan var stugan fortfarande till salu 6 mån senare och vi inte vunnit de andra budgivningarna så då ville Kalle åka och titta hur det såg ut inne i huset. Det var då jag blev såld, kan man säga. 
 
Idag har vi gjort fint vid sjön och i trädgården, läget känns härligt och jag stör mig inte på vägen för det åker så få bilar här. 
 
 
Idag har jag landat i stugan igen, massa snö men de har plogat här utanför nu så jag klarar mig och Kalle har tagit ledigt imorgon och ska komma ner med skåpet om det går. Vi ska ha ett på varje sida av fönstret. Ja vi får se hur mycket snö det är. 
 
Bilderna jag visar idag är från stora huset hemma, älskar den tapeten och får vi bygga ett till rum över utbyggnad av köket så skulle jag nog välja denna igen. 
 
Ha en toppenfin torsdag 
 
 Kram Lotta 
 
 
 
KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Mia M

Så glad for du vil fortsette å blogge når dere flytter. Elsker også den tapeten på soverommet som du viser i innlegget her! Husker du hva den heter, undres på om den fremdeles fins å få kjøpe?
Alle gode ønsker til deg fra meg

Svar: Hej, tapeten heter Ralph Lauren Vintage Dauphine Porcelain. Kram Lotta ❤❤
Fyra årstider

2021-01-28 // 16:08:53
Sara

Hur är det när man bosätter sig i fritidshus? Måste man anmäla något speciellt eller är det ok att bara skriva sig där? Tänker att det kanske är vissa krav på vatten, avlopp, sophämtning mm. Skulle vara jätteintressant om du skrev ett inlägg om det :)

Svar: Hej , det är inte märkt som fritidshus så det är ingen skillnad mot vårt hus hemma. Det är bara vi som kallat det så. Vet inte hur det är annars. Kram Lotta
Fyra årstider

2021-01-28 // 18:20:04
Marie

Ja det låter som det var meningen fastän ni inte trodde det och ja det blir ju bra mastigt för er att bo i det stora huset bara ni två. Är ju en stor kostnad också.

2021-01-28 // 22:01:42
URL: http://sweetwordsbymirre.com
cicci Mitt i Byn

Bara Älskar Allt Du berättar, Ni kmr ha de såå gött där! Å Lycka till med försäljningen av "stora Hemma Huset"Kan se Er ha det så mysigt i Stugan och är 100ra på att vi får se vackra Vyer som Ni bygger upp där, å som vi tittare får vara med på, All Lycka i Er Nya Värld,...Kraaam!

2021-01-28 // 22:06:24
Nina

Underbart att ni vågade! Vi gjorde samma sak. En mäklare kontaktade oss och hade en köpare till vårt ”stora” hus. Inom 6 veckor hade vi flyttat och bor nu i en ”stuga” vid vattnet - kan inte tänka mig ett annat boende! Tonåringen är mindre nöjd, då hon nu ”bara” har ett rum och inte en hel övervåning för sig själv.

2021-01-29 // 08:41:04

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:


VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Stugan


Startsida


Orangeri & Köksträdgård

Årstider


Hälsa
Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Båtliv
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pettson
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan - badrum
Stugan - bastuflotte
Stugan - hall
Stugan - höst
Stugan - inspiration
Stugan - jul
Stugan - köket
Stugan - köksträdgård
Stugan - matlagning
Stugan - sommar
Stugan - sovrum
Stugan - utemiljö
Stugan - vardagsrum
Stugan - vinter
Stugan - vår
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0