Tid att ta hand om andra och inte bara tänka på mig själv
Annonslänkar Newport, Åhlens, Mio, Hemtex, Cellbes
 
Igår var en sådan där dag som jag längtat efter att kunna ha fler av. Tid att ta hand om andra och inte bara tänka på mig själv. När jag tittar tillbaka på mitt liv så har det varit många år med cancer, många år med hjärntrötthet/ utmattaning, flera år med covid, sista året flytt med att rensa osv. Det har varit tunga år och jag har ofta bara haft ork för min familj och mig själv.
 
 
Mycket har varit fokus kring mig senaste åren . För att orka och för att hinna sköta allt. Sedan under covid har man inte fått umgås med andra. Jag har under min utmattning förstått att om jag ska kunna ha ett mer socialt liv som måste jag ta bort saker för att orka ge till andra. Nu känner jag för första gången på länge att den längtan är tillbaka. Jag har tiden och jag vill träffa mer människor igen. 
 
******
 
Duk här, tallrikar här, underlägg här
 
 
 
Jag har däremot skalat ner på mina sociala kontakter, kanske har vi det alla under covid. Jag har känt och haft mycket vänner och bekanta. Så många så att jag inte orkat hålla dem vid liv under dessa tuffa år. Det finns så många som jag tycker väldigt mycket om, men jag har tyvärr inte den energin att upprätthålla alla.
 
Jag är nöjd just nu att börja umgås lite mer med mina släktingar, med mina barn och närmsta vänner och att kunna åka på lite utflykter och några resor framöver. Sedan kan jag spontant åka och ta emot avlägsna vänner om jag känner att jag har tid och orkar och det kommer jag nog ha framöver nu när allt lugnar ner sig.
 
*********
 
Kudde här, servetter här , bestick här 
 
 
 
Jag bestämde mig att lägga allt dåligt samvete bakom mig och börja om. Se vem är jag nu och vad klarar jag av istället för att gå i det där som jag inte orkade med längre. Lägga skuld och dåliga tankar på mig. Det har varit så befriande och härligt. 
 
Förra sommaren så kände jag att vi skulle behöva bjuda så många och gick och tänkte och mådde ganska dåligt över det att jag inte orkade. Sedan när jag skrev till alla så visade sig att de hade heller inte tid, de var bortresta och tänkte inte på mig. Det var då jag bestämde mig, vill folk ses så varsegod att bjuda mig 😚 Alla andra förväntar sig inte att de ska komma hit utan det sitter i min hjärna och det går inte att ha en massa gäster hela tiden för den energin finns inte.
 
 
Då bestämde jag mig för att sluta ge mig måsten, sluta ge mig skuld, sluta umgås med alla och bry mig om alla och istället satsa energin på de närmsta. Typ min familj och några få vänner. För att läka och få känna att jag också att jag klarar av att umgås med människor, gå på middagar och bjuda men bara de närmsta. Resten bara lät jag rinna av mig. När skuld och dåligt samvete lämnar kroppen så läker man och jag har gjort det länge nu.
 
 
I och med denna flytt så flyttar jag längre bort från min by där jag kommer ifrån, jag gör ett aktivt val att börja om.  Jag bor på en plats som ger mig massa energi och glädje, jag känner mig så fri. Fri på många sätt. Jag får en möjlighet att nu att skapa mitt liv utifrån den jag är nu.
 
 
 
Nya naglar, så fin färg tycker jag 
 
 
Så igår vaknade jag med min brors lilla dotter som sov över hos oss, som la sin lilla hand på min arm. Vi gick upp och tog frukost och sedan åkte vi hem till mina föräldrar för att träffa mamma och bonuspappa. Där blev det lunch där och fina samtal vid köksbordet och lämna lilla Elsa. 
 
Jag for vidare för att fixa mina naglar hos Amanda. Amanda är också som en kär vän, vi pratar mycket om livet och jag tycker det är så roligt att följa henne på hennes livsresa.  Sedan till min syster för att hjälpa henne med hennes telefon. Min syster har det lite svårt med vissa saker så det kändes fint att ha tid med henne och så ordna så hon har fri surf på mitt familjeabonnemang osv 
********
 
Mysig filt här, överkast här 
 
 
 
Världens skönaste bh här , måste tipsa. Så svårt att hitta sköna. Mia heter den, har fler färger.
 
 
När jag kom hem var bara kl 16 och jag och Pettson tog promenad till den stenen som leder ut mot sjön. Där kan man sitta och spana och fundera på livet utan att se människor eller hus. Efter det blev att sitta på bryggan med Kalle och prata framtid. Vi ska troligtvis skaffa oss en badtunna så vi kollar vilken modell. Ja det blev inget blogginlägg för jag valde att bara ha en dag att njuta, inte sitta vid datorn.
 
 
 
Ja, jag har ny tid att förvalta. Jag orkar umgås med andra. Jag kan ta en lördag och åka iväg och umgås med familjen och fixa saker och inte bara tänka att jag måste packa för att åka till stugan för att ladda energi. För nu bor jag här och har den tiden. Jag tror att mamma och en del vänner har tänkt tvärtom, när hon flyttar får vi aldrig se henne, men jag känner tvärtom. 
 
 
Livet är en väldigt krokig resa. Jag skriver för att dela med mig och kanske kan inspirera någon annan. Det är okej att det är skit ibland och det är okej att bara känna sig riktigt jäkla lycklig. 
 
**** 
Sola i bh...vem bryr sig 😉
 
 
Idag ska vi vara här hemma. Philip kom igår sent efter jobbet och vi ska se om vi kan få i flotten. Jag ska nog klippa ett äppleträd och börja måla huset om det inte regnar. Det blir hemmadag för oss.
 
Ha det fint
 
Kram Lotta 
 
 
 
Filt underbar blå färg HÄR 
 
KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Michaela

Tycker det låter underbart o sunt att komma till den insikten. Tror du är på helt rätt bana som fler borde ta efter❤️.

2021-08-08 // 11:37:48
Pernilla

Det tar en del tid till att komma fram till vad man själv vill och inte göra vad andra tycker att man bör. Hade min kropp orkat skulle jag vilja bo som du. Så vackert och fridfullt. Vi ska påbörja vår resa till taklägenhet och lämna villan. Då hoppas jag att jag ska få mer ork och energi till annat. Lyssna på ditt hjärta. Då blir det bra.

2021-08-08 // 11:59:51
Martina

Vilka bra insikter, blir lugn bara av att läsa det. Tar med mig dina kloka ord. Låter som ett angenämt problem att ha för många vänner som betyder mycket föt

2021-08-08 // 14:40:01
Martina

Fick iväg halvt färdig kommentar, hoppsan 😬
Ville bara säga…
”vilka bra insikter, blir lugn bara av att läsa din inlägg. Tar med mig dina kloka ord och tankar” 😊

2021-08-08 // 14:43:17
Linda

Va härligt allt låter. Jag själv sitter här och längtar till jobbet. Det här med semester har aldrig varit något för mig, även om jag utåt sett lever det perfekta livet så kommer för många tankar fram när jag har semester och därmed tid. Hur vet man egentligen när man ska lämna någon?

2021-08-08 // 21:24:31

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:


VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Stugan


Startsida


Orangeri & Köksträdgård

Årstider


Hälsa
Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Båtliv
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pettson
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan - badrum
Stugan - bastuflotte
Stugan - hall
Stugan - höst
Stugan - inspiration
Stugan - jul
Stugan - köket
Stugan - köksträdgård
Stugan - matlagning
Stugan - sommar
Stugan - sovrum
Stugan - trädgården
Stugan - utemiljö
Stugan - vardagsrum
Stugan - vinter
Stugan - vår
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0