Jag skaffat mig andra rutiner och ett liv som passar min hjärna just nu
 
 
Morgonen, bästa tiden för mig nu man är hjärntrött. Ja nu orkar jag mer och mer men på kvällarna är det ingen ide att prestera eller göra någonting annat än att vila. På morgonen är jag som bäst och så dagarna nu kan jag göra lite vad jag vill utan trötthet men på kvällen då vill jag bara lata mig. Som arbetslivet ska vara kanske. Lata sig för mig betyder inte att sitta still. Utan att inte prestera. Bara göra det man vill, det är lata sig.
 
Jag är så van att jag satt och jobbade på kvällarna förr. Redigerade alltid bilder, gjorde blogginlägg, svarade på mail när alla andra satt vid tv:n eller på sina rum. Jag tänkte aldrig på att det var jobb för det har alltid varit så roligt. Jag förstått nu efteråt att jag jobbat för mycket. Jag har pressat för hårt när livet var kämpigt med cancer osv. Det är så mycket som inte syns här på bloggen och jag har alltid kört hårdare när någon har sagt "gud vad skönt du har det som bara går hemma". Jag har varit starkast när jag fått  motstånd, när livet är tufft, när andra inte tror man ska lyckas osv Då har jag lagt i en extra växel för att motbevisa dem och så har jag tillslut omsatt 1.5 milj "bara på att gå hemma".
 
Men nu har jag lärt om. Jag har inget att bevisa längre, jag är inte intresserad av att göra karriär, eller vara duktig osv Jag är bara intresserad av att njuta av livet, leva i nuet. Ge min hjärna snälla och fina tankar och vara i det här livet och ge mig det bästa jag kan som jag tycker om. Det är bra för mig att jag inte kan leva som förr för jag har gett mig något mycket bättre nu, något snällare med en helt annat inställning. Inte för att det var fel då, för jag var stark då, men nu ska min hjärna aldrig mer behöva pressas så där.
 
 
 
Så hur tänker jag.... Jag tänkte dela de tankarna här för kanske hjälpa någon annan som också lider av utmattning
 
Först och främst har jag gett mig tid, det betyder att jag inte behöver jobba lika mycket, bokar inte lika mycket saker, gör inte lika mycket saker, åker inte omkring lika mycket, har inte lika stort och lika mycket att sköta osv. Tid att välja vad jag vill göra så att jag skapar lugn i min hjärna.
 
Rutiner. Jag har aldrig varit så bra på att planera mina dagar. Jag har levt väldigt mycket i nuet men att bara göra det jag tänker. Jag har alltid haft mängder med energi, fått mycket gjort och haft ett inre driv som tagit mig framåt. Så kan jag inte leva inte längre. Jag har inte samma driv och energi. Jag måste vila mer, ge mig återhämtning, så rutiner är viktigt för mig. Jag går upp och städar en stund, sedan jobbar jag vid datorn, sätter igång med att fota eller planera kampanjer, jag går ut eller åker och fixar några ärenden, träffar en vän osv , på kvällen vilar jag med att göra vad jag vill och går och lägger mig tidigt.
 
Återhämtning. Ett ord jag inte behövt tänka på så mycket innan men är oerhört viktigt nu. Jag måste ofta sova en stund på dagen, jag måste planera min tid noga så jag får tid att vara hemma om jag varit på middag, jag måste få tid att bara sitta och glo lite, titta på sjön osv . Återhämtning just nu är som bäst när jag är ensam eller med min man. Jag har svårt för sociala saker för det tar tyvärr min energi även om jag älskar mina vänner och släktingar osv , så jag måste välja vad jag ska göra så det inte blir för mycket intryck. Jag måste ta många små pausar. Tacka nej till saker för att öppna upp till annat som ger återhämtning och ro. Sömn är otroligt viktigt, får jag sova bra blir allt lättare. Utomhus eller i skogen är den bästa platsen för mig. Mår alltid bättre när jag utomhus. 
 
Planering. Jag planerar min vecka noga, jag planerar min dagar mer noga. Allt för att orka mer och kunna vila hjärnan mer. Jag behöver många dagar som är blanka i kalendern för då mår jag som bäst och blir mer kreativ och lycklig. Helst vill jag inte fota jobb på helgerna, vill att helgerna ska bara vara mer fria. Blogginlägg och instagraminlägg men inte massa att prestera.
  
Andas. Att djupandas har blivit väldigt viktigt för mig. Låter så konstigt att man ska behöva tänka på sin andning men det har hjälpt mig oerhört mycket. När jag känner att någonting känns jobbigt då djupandas jag. 
 
Släpp tanken. Jag har mycket tid att gå i mina egna tankar. Det är lätt att gå och älta saker. Att släppa en tanke är oerhört skönt. Bara ta fingarna mot huvudet, dra ut tanken och släpp den. Bryt och göra någonting annat. Ljudbok/podd har varit skönt för mig på senare tid för då får jag lyssna på någon annan istället för att tänka själv, men i början var jag så dålig så då ville jag inte ha några ljud alls. När hjärnan är trött i utmattning då far tankarna runt utan stopp, men ju mer och mer man får vila kan man börja sortera sina tankar och släppa dem. Natthiko har också lärt mig orden "tro inte på allt du tänker ".
 
Jag tycker varit viktigt för mig är att  sänka kraven, att inte titta bakåt och jämföra sig. Tro att man ska bli den man varit . Jag orkar inte och vill inte göra lika mycket längre. Jag är inte lika pedantisk, jag är inte intresserad av samma saker som förr  osv. Tillåta sig att ändra sig och inte sätta någon prestige i att visa sig duktig och tro att man måste bli den man varit. Att sänka kraven är att lära sig att man inte hinner allt som man kanske gjorde förr. Saker och ting kan faktiskt vänta tills en annan dag. Hälsan går först.
 
Det sista är att vara snäll mot sig själv. Att försöka vara lika snäll mot sig själv i omtanke som man är mot sin familj eller sin bästa vän. Att inte bry sig så mycket om de där extra kilona, eller dammet som ligger i hörnen osv Utan att klappa sig på axeln och säga att man är tillräcklig. Att inte ta sig själv på så stort allvar. Att man gör så gott man kan och det är gott nog. Man har ett enda liv som går så fort, så det gäller att ta hand om det livet.
 
Ja det är lite så här jag funkar just nu....
 
Kram Lotta 
 
 
 
KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Martina

Hej! Känner igen mig så väl i din inre resa. Tack för att du delar med dig <3

2021-08-31 // 09:01:29
Marie

Det bästa läkemedlet för alla människor är att inte älta det som varit.
Lev i nuet strunta i alla onödiga sysslor och ha det bra. Morgondagen vet man ingenting om.
Allt faller på plats av sig själv . Allt blir bra. Stor lycka till.

2021-08-31 // 20:26:36
Katja

Hej, jag känner igen mig i det du skriver. Speciellt gillade jag det du skrev om att släppa tanken. Kram

2021-08-31 // 20:28:58
Malin

Självklart vill vi läsa om hur du löser ditt liv och hur du fungerar i din utmattning.
Klokt

2021-08-31 // 21:15:05
URL: http://pillris.blogg.se
Jenny

Så bra skrivet. Känner så väl igen mig. Jag planerar mina lediga dagar så jag får vila också.

2021-09-01 // 06:07:59
URL: http://Jennybjerkevall.blogg.se
Lisa

🙏🙏🙏

2021-09-01 // 08:52:47

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:


VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Stugan


Startsida


Orangeri & Köksträdgård

Årstider


Hälsa
Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Båtliv
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pettson
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan - badrum
Stugan - bastuflotte
Stugan - hall
Stugan - höst
Stugan - inspiration
Stugan - jul
Stugan - köket
Stugan - köksträdgård
Stugan - matlagning
Stugan - sommar
Stugan - sovrum
Stugan - trädgården
Stugan - utemiljö
Stugan - vardagsrum
Stugan - vinter
Stugan - vår
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0