Hej då huset, tack för alla år....du har varit fantastisk
 
 
Jag har gått upp tidigt idag för att duscha och fixa ordning mig. Jag sätter på sommarprat , idag med Jonas Karlsson och dricker mitt kaffe. Pettson är alltid trött på morgonen och vill inte gå ut och kissa förrän vid 9. Idag ska jag åka för att hämta min handväska som vi glömde när vi provkörde bilar och sedan till sålda huset. 
 
Jag ska ställa en flaska bubbel i köket och på kortet har jag skrivet välkomna hem. Så märkligt det är ändå att jag så gärna vill lämna något nu som jag var livrädd för att mista förr. Jag kunde drömma mardrömmar om att mista det huset. Ja i perioder har det varit tufft ekonomiskt och då kunde drömmarna skrämma en att man inte skulle klara av det.  
 
Vi köpte det här huset när vi var 25 och Kalle 26 år, när vi hade köpt lite möbler så var pengarna typ slut och det var bara att jobba och slita för att klara av det, men det var vår dröm. Barnen fick gå i byskolan, våra grannar och vänner som hade barn i samma ålder och hela underbara naturen utanför knuten. Huset var mer än vi någonsin kunde drömma om att äga. Här skulle vi skaffa en familj för våra barn. Då var Elin 9 mån och vi hade inte en tanke på hur mycket jobb och pengar vi skulle lägga på detta ställe under åren. Vi var bara så lyckliga, ett hus med 8 rum, pool och en gammal gymnastiksal. Ja 600 kvm skola, källare, uterum, 1 hektar tomt, dubbelgarage och lite bodar också.
 
 
För Kalle och mig var allt självklart. Lika självklart som vi nu var klara när barnen flyttade ut. Vi har haft de bästa av stunder i det huset och även de sämsta. Jag har film på alla våra jular när barnen var små, jag har film på födelsedagar osv och alla fotoalbum. Jag fotat mängder med bilder. Säkert 40 album med bilder från tiden och jag har bloggen. Så minnen finns kvar. Fantastiska minnen, jag har älskat detta hus och den här plasten så mycket. 
 
I 13 år har jag dokumenterat livet från det här huset, korten och livet här ifrån blev även mitt jobb. Ni har varit med halva tiden av åren vi har bott där. Jag är en av de första influencerna i Sverige som började leva på att blogga och visa mitt hem, det här huset har varit en viktig plats för bloggen.
 
 
Men nu är vi klara med det. Efter Elin blev sjuk blev också platsen och huset något annat. Altanen där hon tappade håret, spabadet vi köpte under hennes cancer, rabatten som jag gjorde när hon låg inne i vardagsrummet och fått cellgifter, orangeriet vi byggde för att komma ifrån en stund när vi inte orkade osv. Huset blev inte bara ett glädjens hus längre, det blev mycket förknippat med cancer. Jag tror det var lite då längtan till något annat började....när Elin var frisk igen fanns längtan efter något nytt. Drömmen om ett hus vid vatten.
 
När vi hittade stugan så var det som att börja om, här fanns det pirr över allt nytt, här fanns en plats att landa på, en plats som var orörd, en plats att fly till när det gamla trängde sig på, här fanns sjön och här fanns de nya drömmarna för Kalle och mig och för vår familj. Elin var med oss till stugan när vi skulle kika och hon var bestämd med att det här huset skulle vi köpa, det här var den rätta stugan med sjötomt. Så blev det. Kroppen och hjärnan var slut efter hennes långa leukemi och efter ett år med två hus ville vi inte längre upprätthålla det stora och huset vid sjön blev ett andningshål som vi inte ville åka ifrån. 
 
 
Kl 12 idag lämnar vi över nycklarna till nya ägarna, känner oss så tacksamma över tiden som varit men är också väldigt, väldigt nöjda och glada att få bara bo här nu. Visst kan vi känna en viss vemod att denna tid är slut, men när man inte orkar och vill längre så finns det ingen annan som vill göra det åt en. Det finns ingen som ville ta hand om vårt stora hus och den trädgården när vi inte längre orkade eller ville ha. Barnen var inte intresserade att städa alla rummen, eller trimma allt eller klippa gräs varje vecka när de flyttat hemifrån osv så alla var med på att vi säljer även om det såklart känns. Kändes mest svårt innan beslutet var gjort.
 
 
Allt har sin tid, tiden som vi aldrig får tillbaka och nu skapar vi framtid utifrån dem vi är nu. Inte 25 år  längre och med två barn som flyttat hemifrån. Jag har lämnat stora huset och varit klar med den processen länge. Det kommer bli så bra för oss alla. Kalle och jag är väldigt lyckliga och nöjda. 
 
Hej då huset, tack för alla år. Du har varit fantastisk
 
Kram Lotta 
 
 
KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Karin

Tack för alla fina inlägg genom åren, har följt dig i många år, nästan från början. Allt har sin tid, och ni har ju verkligen hittad en ny perfekt plats att leva på. Lycka till❤️

2021-08-02 // 08:11:44
Karin

Tack för alla fina inlägg genom åren, har följt dig i många år, nästan från början. Allt har sin tid, och ni har ju verkligen hittad en ny perfekt plats att leva på. Lycka till❤️

2021-08-02 // 08:12:51
Marlene Karlström


Så fin avslutande text och inledning på nått nytt!
Lycka till! ❤️🥂🤝

2021-08-02 // 08:41:41
Sallys hus

Ååå vännen så fint du skriver...
Förstår att det känns SÅ skönt men med ett visst vemod.. Meeeeen vi lever ju här och nu och att fastna i hur det en gång var mår ju ingen bra av. Ni kommer få det toppen nu då ni kan fokusera helt på ett ställe <3 Saknar dig fina vän...kraaaaam

2021-08-02 // 08:50:24
URL: http://sallyshus.se
Anette

All värme Lotta! ❤️ VILKEN resa ni gjort. Och gör! Du och Kalle, det är bra krut det!

2021-08-02 // 08:51:00
Sofia

Det är som att man blir rörd. Utan att jag känner dig alls egentligen. Bara njutit av din blogg och det du delat i säkert tio år…. Märkligt. 💓 önskar dig bara all lycka och vilket fint jobb ni lagt ner för de som nu ska ta över

2021-08-02 // 09:06:31
Helene

Så fint du skrivit om huset, att blicka framåt så tänkvärt.
En stor dag för er❤️
Ska bli spännande att få följa med er i nya huset.
Varm kram från Helene

2021-08-02 // 09:45:28
Lina

Ett sådant fint avslut du ger oss, huset och er själva. Har hängt med här sen starten ungefär och fortsätter gärna att hänga med nu i ert nya lite mindre hus. Allt har sin tid som ni säger. Och ibland är det skönt att lämna något. Stort lycka till med allt. Och stor kram! 🌸

2021-08-02 // 09:56:41
Susanne

Grattis till er att dagen äntligen är kommen!❤️
Och vilken överlämning de nya ägarna får, så fint ni lämnar efter er. Riktigt fint och mycket hyggligt av er att överlämna fastigheten i allra bästa skick🙌
Lycka till önskar jag de nya lyckliga ägarna, nu kan en ny era börja i huset!
Grattis till er att ni nu äntligen kan skåla i bubbel och på riktigt börja ert nya liv i världens finaste hus och omgivning❤️❤️❤️
En extra puss till mina favoriter Pettson och Findus🐕🐈❤️❤️

2021-08-02 // 10:34:50
Lotta

Så glad för din skull att du påbörjat ett nytt kapitel.
Allt har sin tid. Har följt dig under alla år och du har kämpat tappert. Att dela med sig är också ibland att få lasta av sig . Att i ord och bilder formulera hur man mår är mycket terapi. Jag vet att du också fått många elaka kommentarer, men det är inte dom du ska nära och komma ihåg. De är de postitiva du ska ta till dig .
Att få ha ett hus vid vattnet är fantastiskt. Det ger ett lugn . Jag är också vattenberoende och har förmånen att bo precis som du, med vattnet nära.
Lycka till! Livet pågår nu...
Kram Lotta PÅ Åland

2021-08-02 // 10:52:28
Lotta

Så glad för din skull att du påbörjat ett nytt kapitel.
Allt har sin tid. Har följt dig under alla år och du har kämpat tappert. Att dela med sig är också ibland att få lasta av sig . Att i ord och bilder formulera hur man mår är mycket terapi. Jag vet att du också fått många elaka kommentarer, men det är inte dom du ska nära och komma ihåg. De är de postitiva du ska ta till dig .
Att få ha ett hus vid vattnet är fantastiskt. Det ger ett lugn . Jag är också vattenberoende och har förmånen att bo precis som du, med vattnet nära.
Lycka till! Livet pågår nu...
Kram Lotta PÅ Åland

2021-08-02 // 10:53:05
Lenka

Dobrý deň. Som zo Slovenska a váš blog sledujem už asi 12 rokov. Najprv iba obrázky, potom aj text cez prekladač. Prešla som s vami celú tú dlhú cestu, držala vám palce vo vašich trápeniach a tešila sa s vami z vašich radostí... Dom ktorý ste predali bol nádherný a nechali ste tam kus života, ale život ide ďalej a verím, že na novom mieste napíšete ďalšiu úžasnú kapitolu vo svojej knihe. Ďakujem, že môžem byť pri tom s vami a že svoj život môžem inšpirovať tým vašim. Lenka

2021-08-02 // 11:03:15
lena

Grattis Grattis. Så fint Du skriver om det det gamla huset. Njut nu i det nya och tag hand om Dig Lotta fina Lotta.

2021-08-02 // 18:27:01
Camilla

Så fin text Lotta! Önskar er verkligen lycka till med allt nytt ni har framför er.
Kram

2021-08-02 // 21:12:33
Monica

Lycka till med allt i det nya livet. Fotot på dig väckte minnen, vit skjorta och en ljusblå väst. Tänkte att det skulle man kunna ha igen. Du är så fin på fotot där.

2021-08-02 // 23:58:42
Karin

Tack för alla fina inlägg genom åren, har följt dig i många år, nästan från början. Allt har sin tid, och ni har ju verkligen hittad en ny perfekt plats att leva på. Lycka till❤️

2021-08-29 // 07:39:15

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:


VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Stugan


Startsida


Orangeri & Köksträdgård

Årstider


Hälsa
Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Båtliv
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pettson
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan - badrum
Stugan - bastuflotte
Stugan - hall
Stugan - höst
Stugan - inspiration
Stugan - jul
Stugan - köket
Stugan - köksträdgård
Stugan - matlagning
Stugan - sommar
Stugan - sovrum
Stugan - trädgården
Stugan - utemiljö
Stugan - vardagsrum
Stugan - vinter
Stugan - vår
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0