Efter 13 år med sociala medier får jag avskärma mig lite
Annonslänkar Ellos 
 
I ett brus av människor och där vi kan se in i andras liv varje dag , försöker jag fokusera på mig. Vem vill jag vara, vad mår jag bra av, hur vill jag spegla mitt liv, hur vill jag leva osv ? Jag har aldrig tidigare upplevt att det varit mer att scrolla, mer att titta på, mer att inspireras av ....än nu. När jag började med blogg för 13 år sedan var vi ett gäng som skrev på varandras bloggar. Ja det tog tid för man svarade på alla kommentarer, gick in på alla andras bloggar och visst kunde man jämföra sig ibland men såklart mest inspiration osv men det går ändå inte att jämföra med allt som finns nu. Det var bara en sådan kul tid. Nu finns det mängder att följa och titta på.
 
Efter 13 år med sociala medier får jag avskärma mig lite. Följa mindre konton, ta bort konton med stories som uppdaters ofta och välja mer vad jag orkar och må bra av. Jag mår bättre och bättre dag för dag i min hjärntrötthet men jag har långt ifrån den kapacitet att hänga med att titta på allt , skriva på allt och hela tiden vara uppdaterad som många av mina "kollegor" och vänner.
 
 
Jag vill att min mobil och sociala medier är en stunds för avkoppling och där jag kan inspireras och sedan är det bra. Så detta jobbar jag med just nu. Att följa mindre, att skriva mindre, att välja mer vad jag vill se  och att göra mer annat för att min hjärna ska få vila och för det gör mig bara förvirrad av att se allt. Jag vill inte skapa någon stress av att göra en massa, jobba en massa utan leta efter kärnan, det som gör mig glad och lycklig. Sedan är reklam min enda lön så jag jag behöver vara uppdaterad för att kunna leva på detta. 
 
Så jag rensar hårt med vad jag vill uppdateras och scrollas av, jag väljer mindre tid vid dator och telefon för att istället ha min telefon till annat. Jag har börjat lyssna på ljudböcker, lyssnar på poddar, jag läser tidningar på läsplattan osv och jag scrollar mindre. Min hjärna blir så trött av det och det är så lätt att hamna i trötthet istället, att få för mycket intryck. Detta är ju mitt jobb , 40 timmar i veckan men jag vill inte bli hängande i en telefon. 
 
 
Å vad har detta lett till? Jo att jag mer och mer hittar mig igen. Det jag mår bra av, det jag tycker om, det jag upppskattar, det jag älskar. Sedan ger ljudbok och podd mig avkoppling att lyssna på någon annan än att gå runt med min egen hjärna som funderar på saker. Det ger sällskap när man är ensam hemma och det vidgar min syn på livet. Jag lär mig väldigt mycket om andras liv som jag sedan kan ta till mitt eget. 
 
Jag har ofta ifrågasatt mitt eget yrke. Vad har jag egentligen för ett jobb, vad har jag för uppgift, vad kan jag ge er ? Jag försöker hitta tillbaka till känslan att vara stolt över mitt jobb och glömma allt det dåliga som skrevs förr när detta jobbet inte var lika vanligt och det inte fanns lika många som fotograferde sig i spegeln osv. Då när det fanns ett gäng kvinnor som bara inte kunde acceptera att detta blev mitt jobb och det orden som sas för det är en helt annan tid nu. 
 
Kanske fick jag denna uppgift att förmedla orden till er. Kanske kan jag uppmuntra, dela med mig, ge er tankar osv precis som jag får av poddar och lyssna på böcker, eller träffa en vän, läsa någons ord på instagram eller titta på någon annas liv på en blogg osv En stunds inspiration, eftertanke, en ny kunskap, eller bara en stunds avkoppling. 
 
 
Det är ett så mycket surr där ute och jag känner att det blir mer och mer viktigt att vara i nuet på riktigt än att sitta i en mobil. Även om det är mitt jobb så vill jag inte se alltid vad alla andra gör, jag vill välja vad jag vill se. Jag vill inte bli den som jämför mig med alla de andra influencers som numera finns, jag vill bara vara jag. Jag vill inte att min hjärna ska bli trött och få för mycket intryck.
 
SÅ ....jag hoppas att det är så med denna blogg att du gör ett aktivt val när du klickar dig in här för att läsa. För du vill och för du känner att det ger dig någonting. Välj vad du vill ha i ditt liv för att må bra, är det en daglig dos av vad Lotta gör och tänker så gör det mig glad ❣ men fundera ordentligt över dina val för att du ska må bra.
 
Idag blir det plantering i regnet. Jag ska bort i helgen och ska fixa blogginlägg till er och det ska städas lite här i huset. 
 
Ha en fin dag
 
Kram Lotta 
 
 
 
Sånt jag tycker är fint
 
Nyheter inför hösten HÄR , kudde HÄR , kudde HÄR 
 
   
 
Byxa HÄR, tröja HÄR och handukar HÄR
 
 
KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Rita

Jag har tagit bort många på Insta och även bloggar som bara visar prylar som vi uppmuntras att köpa! Följer bara de som är inspirerande till ett hälsosamt liv Ingen blir glad av en massa prylar Skönt att rensa bort massor istället Kramar till dig 💗

Svar: Jag har också rensat många hundra på instagram för det blir för rörigt för mig att titta på allt . Kram Lotta
Fyra årstider

2021-08-26 // 07:34:07
Camilla

Kloka ord! Jag har några få bloggar som jag forftarande följer, började ju själv blogga för ca 12 år sedan men gav upp efter ett par år de det tog så ofantligt mycket tid. Min blogg finns kvar på nätet och jag hoppar in då och då för att titta på gamla bilder. Hittade lösenordet till den igår då jag rensade bland gamla papper. Det slog mig att jag kanske borde radera den....

Din flöde är ett av dom som fortfarande inspirerar och lockar mig, du är enkel och bjuder på dig själv. Dessutom är du och din familj väldigt trevliga :-)
Du, Kalle och Philip var nämligen på adventsmingel (!) hos oss inatt :-) Tänk vad drömmarna kan ge en. Önskar dig en fin dag, själv ska jag gräva ner mig i flyttkartonger och vara tillgänglig för vår dotter idag. Imorgon ska hon flytta hemifrån, närmare 40 mil bort, huuu, det är inte bara att åka över på en fika. Men jag ser fram emot fina stunder tillsammans med henne på hennes nya bostadsord framöver.

Kram

Svar: Jag blir så glad att det finns något som känns roligt att läsa ofta. Att man fortfarande kan göra det tre3vligt och intressant för andra att läsa. Kram Lotta 💗
Fyra årstider

2021-08-26 // 07:37:52
Ann-Kristin

Så rätt skrivet! Följer din blogg för att jag vill och att den ger mig så mycket, tips, idéer men framför allt igenkännande. Det är bara så inspirerande att följa dig!
Kram

Svar: Vad roligt att du känner så. Kram Lotta 💗
Fyra årstider

2021-08-26 // 08:07:06
Lena

Rekommenderar boken ”Digital Minimalism” av Cal Newport. Har läst den på engelska, vet inte om den finns översatt till svenska (än). Superbra och med många bra tips på hur man minimerar sitt skärmande. 🙂

2021-08-26 // 08:34:43
Ritva

Jag har slutat följa bloggar alla utom din.Varför jo för bakom denna blogg finns en tjej som berättar öppet om ett liv med vardagsproblem sjukdom och inte bara lyx flärd och flotta resor.Tack för det🥰

Svar: Jag försöker dela lite av allt som mitt liv är 💗 Kram Lotta
Fyra årstider

2021-08-26 // 09:34:37
Ulrika

Jag har följt dig ifrån starten. Oj är det 13 år😱Tiden går fort. Du är den enda blogg som jag följer nu. Du ger oss en inblick i ditt liv och fantastiska bilder,ord och inspiration. Jag blev nästa lite rädd när jag läste din rubrik. Nej skall du sluta!!?
Du är en fantastisk människa. Jag kommer att följa dig. Jag hoppas att du orkar fortsätta många år till.🥰

Svar: Men å tack snälla, nej här ska inte sluta. Bloggen ger mycket glädje och här det bara min stund med lugn och glädje. Kram Lotta
Fyra årstider

2021-08-26 // 09:49:39
Veronika

Hej!
Ett mycket klokt beslut!
Vi matas med socialamedier hela tiden och ibland måste vi bara stänga av och få vara i tystnad och i nuet! Du måste vara rädd om dig själv och var tid har sitt! Kramisar

Svar: Ja exakt, stänger av mycket just med instagram. Här på bloggen känns det bara bra. Bara all ful reklam som ska bort när jag gör om bloggen. Kram Lotta
Fyra årstider

2021-08-26 // 10:06:56
URL: http://www.veronikabengtsson.se
Emma

Hej
Du har en sån fin blogg. Det känns så äkta. Och även en blogg jag kommer att följa länge för den visar en så fin vardag och ger verkligen inspiration. Du skulle också kunna ge andra råd att designa trädgårdar och inredning hemma privat om du skulle vilja göra det!? Du verkar så händig, duktig och kreativ 💓

Svar: Men å designa trädgårdar låter kul, men svårt när det är hos andra. Det låser sig ofta när jag ska hjälpa andra, blir så mycket mer krav och prestige då :) Kram Lotta
Fyra årstider

2021-08-26 // 10:21:26
Mari Petersson

Såå sant👍 detta är något alla borde läsa, gamla som unga!
Jag kommer att följa dig den enda jag följer på bloggen, men kommer även rensa på Instagram🙈

Svar: Jag har rensat mycket, klarar inte av alla intryck och scrollande. Kram Lotta 💗
Fyra årstider

2021-08-26 // 10:36:01
Anne-Li

Tack för alla dina kloka ord. Jag tycker mycket om att följa just din blogg. 🤗

Svar: Å tack för att du vill. Kram Lotta 💗
Fyra årstider

2021-08-26 // 11:27:10
Mia M

Du lager min min favorittblogg, og nå er det bare tre blogger jeg fortsatt følger. Du gir så mye inspirasjon på mange områder i livet, både interiør, blomster/hage, dyr og mye annet! Og ikke minst så har du levet med smerte og sykdom som så mange av oss må ved siden av alt vi faktisk må klare, og har både dybde og klokskap i dine innlegg som gir meg mye! Så jeg håper du fortsetter lenge, lenge, du har en veldig viktig jobb♥️ Jeg elsker bloggen din og er innom hver dag!

Svar: Tack så jättemycket för de fina orden 💗 Kram Lotta
Fyra årstider

2021-08-26 // 15:58:34
Andreas Fasshauer

Väldigt harmonisk blogg du skapat, jag är ny i gemet startade min blogg igår.
Den heter mannen som vågar erkänna, jag har precis skiljt mig,där min fru misshandlat mig psykiskt och jag vill få bort skammen från män som lever i detta,men vågar inte säga något för man skäms❤️önskar dig en trevlig helg ❤️

2021-08-26 // 18:26:51
URL: http://anfabat.blogg.se
Eva

Har rensat bort det mesta utom dig och en till blogg. Följer några få på instagram. Tar för mycket tid och energi. Kram!

Svar: Men å tack, det glädjer mig. Kram Lotta 💗
Fyra årstider

2021-08-26 // 18:42:22
Kristin

Du er den eneste bloggen jeg fortsatt følger (har fulgt deg helt siden begynnelsen), og jeg renser hardt på Instagram. Du er ekte og inspirerende!

Svar: Å tack, vad glad jag blir 💗
Fyra årstider

2021-08-26 // 21:09:34
Jenny

Förstår precis
Har själv börjat lägga undan sociala medier som facebook mm.
Jag själv gick i väggen 2019 och tyckte det var jättejobbigt.

Svar: Hej
Ja det tar så mycket energi så man får tänka sig för så det inte gör en sjuk istället för att ge energi. Kram Lotta
Fyra årstider

2021-08-27 // 06:20:32
URL: http://Jennybjerkevall.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:


VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Stugan


Startsida


Orangeri & Köksträdgård

Årstider


Hälsa
Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Båtliv
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pettson
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan - badrum
Stugan - bastuflotte
Stugan - hall
Stugan - höst
Stugan - inspiration
Stugan - jul
Stugan - köket
Stugan - köksträdgård
Stugan - matlagning
Stugan - sommar
Stugan - sovrum
Stugan - trädgården
Stugan - utemiljö
Stugan - vardagsrum
Stugan - vinter
Stugan - vår
Stugan- gästrum
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0