Vi vill vakna och somna här
Innehåller annonslänkar Elllos, Bubbleroom
 
  
Det känns så skönt att vi nu går ut med detta ordentligt och bestämt oss. Det är någonting som har växt fram under detta året vi ägt vårt lilla hus vid sjön. 
 
Från början när vi köpte stugan så var jag lite mer osäker än Kalle. Det var Kalle som övertygade mig att den här platsen kommer bli en plats vi vill bo och leva på. När vi var här så var det ganska igenvuxet ut mot sjön och jag kände inte riktigt kontakten med vattnet men nu har ju vi skapat en plats som vi vill vara på hela tiden. Huset var ju också totalrenoverat och vinterbonat från början, det är bara tvättmaskin som egentligen saknas , ja en diskmaskin också skulle inte vara så dumt. Annars är det mest ett garage eller förråd men det kan man ju hyra in sig på i framtiden. 
 
 
Det har varit omtumlande år. När vi kom hit efter vår dotters långa leukemibehandling och åren med jobb samtidigt så kom också min utmattning och hjärntrötthet som ett brev på posten. Det är väldigt vanligt att det gör det en tid efteråt.
 
Jag har ingått i en studie nu som ska ta fram ett självhjälpsprogram med kontakt av psykologer som föräldrar till barncancer kommer kunna få efter barns behandling. Det kommer pågå ett halvår och jag ska ge mig den tiden att gå igenom detta för att komma mer till ett avslut. Att jag mår som jag gör nu är väldigt vanligt efter att ha ett barn som genomgått leukemi. Jag har fått en acceptans i det och är på väg att bli bättre och vill gärna prata med en psykolog också och då passade detta bra för mig att delta i denna studie där jag kommer få prata och genomgå terapi samtidigt som jag är med och utvecklar detta för föräldrar i framtiden. 
 
Jag började att känna av min utmattning för ca 2 år sedan, men det har ju också gått lite upp och ner med den. Jag kände inte så mycket av det när jag köpte stugan men när jag kom hit och började slappna av så kom allt över mig. Varje gång jag har varit här vid sjön så känns det som jag läker. Miljön och tystnaden, stillheten och allt det vackra här gör mig friskare och jag och Kalle vill inte åka här ifrån. Vi har känt sista tiden att vi bara åker hem och fixar för att kunna vara här. I stugan känner jag mig kreativ, avslappnad och lycklig. 
 
Jag hade svårt att acceptera känslan först att stugan skulle vara bättre än hemma. Vad ska andra säga om vi vill bo här, hur kan jag bara tycka om en annan plats bättre än mitt älskade hem som varit allt för mig? 
 
 
Under sista halvåret har vi känt att vi vill vakna och somna här i framtiden. Vi vill inte missa dagarna vid sjön. Vi längtar efter en mindre mysigare trädgård och ett mindre hus att sköta om. Vi längtar efter att göra ännu mer fint här i stugan. Bygga bastuflotte, skaffa båt i stora sjösystemet, bygga ut köket och bygga gammal glasveranda mot sjön, bygga orangeri ( om vi får bygglov) vi vill utveckla trädgården och vi kan se att våra barn och barnbarn ska komma hit och fira jul, bada i sjön och vara med oss i den här miljön osv. 
 
Vi vill lägga vår tid att fortsätta skapa på den här platsen. Vi har ingen längtan efter att upprätthålla två hus och trädgårdar, vi vill bara känna att vi kan landa här med mindre att göra, mindre utgifter och dvs mindre press och mindre jobb för oss båda.  
 
 
Vi vill ha tiden till att ge oss mer kvalite i livet. Vi vill vara i naturen, resa, åka båt, kunna sitta på vår glasveranda ut mot sjön och ha mer tid att lägga på familj och vänner. Kalle och jag har suttit här så många kvällar och berättar högt för varandra hur vi vill att vår framtid ska se ut tillsammans. Vi har så mycket drömmar och saker vi vill göra, men alla dessa är här i stugan och inte hemma i stora huset. 
 
 
Det är dags att vända blad och det känns så oerhört skönt att vi har bestämt oss. När Philip flyttar hemifrån, flyttar vi till stugan. Den tanken ger mig så mycket glädje och ro. Jag har velat få alla andra att älska platsen vid sjön lika mycket som jag men också kommit fram till att spelar ingen roll vad andra tycker. Kalle och jag vill bo här. Vi kan inte behålla två hus för att göra våra barn eller andra glada, vi får tillsammans gå vidare och göra det som är bäst för oss två.
 
Här ska vi utveckla och göra mysigt men i en mycket mindre skala. Här ska vi vakna och somna och hur det sedan kommer se ut i framtiden det vet vi inte nu. Men vi lever i nuet och kommer fortsätta gå på känslan och det vi mår bra av just nu och den säger att stugan ska bli vårt hem på heltid och sedan kanske vi skaffar en liten övernattningslägenhet i stan...det vet man aldrig men den som följer med på resan får se. 
 
Kram Lotta 
 
 
Ellos 40% på dyraste varan av Ellos kollektioner och 30% av märkesvaror kod 425526
 tom 14/9 HÄR 
 
Superfin höstjacka HÄR , svart HÄR och brun HÄR 
 
  
 
KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Cecilia

Det låter underbart och förstår hur ni tänker!!!

2020-09-11 // 11:32:56
Anne-Chatrine

Vilket underbart beslut!
Önskar er all lycka!❤

2020-09-11 // 11:45:40
Jenny

Klokt beslut 👍 vi har gjort en liknande resa... för att nu landa i "stugan" på heltid. Vi känner att det var helt rätt beslut. Lycka till 🧡

2020-09-11 // 11:46:28
Agneta Persson

Vi gjorde den resan för ngr år sedan och jag längtar inte en sekund efter vårt stora hus!!
Så jag ” hejar” på er och ser fram emot att läsa mer om detta på din fina blogg🌸

2020-09-11 // 12:05:55
Mia

Klokt beslut! Bo där det känns bäst! 🏡
Jag hade önskat att det fanns vatten och avlopp i vår stuga, då hade jag nog sålt huset och flyttat dit om nåt år. Fast det går väl att fixa.
Kram💗💗 och tack för att du delar med dig av ditt liv på blogg och Instagram. Jag missar aldrig ett inlägg!

2020-09-11 // 12:07:13
Lotta Norberg

Så klokt tänkt❣️Allt har sin tid huset har ju varit perfekt tills nu när barnen flyttar och ni köpt stugan👌man ska gå på magkänslan då blir det sällan fel❤️Så kul och följa er så fint konto och du har en så mysig personlighet❤️🥰Kram

2020-09-11 // 12:16:25
Frida

Vilket fint och ärligt inlägg. Ärligt på så sätt att man som läsare upplever att ni framförallt är helt ärliga mot er själva. Det låter som ni funnit er på plats på jorden. Åtminstone för nu. Vad framtiden kan komma att bjuda på är det ingen som vet men så länge man följer sitt hjärta och lyssnar på den inre viskande rösten istället för att ta större hänsyn till vad man "borde" tycka/känna/vilja. Personligen så älskar jag min nuvarande plats på jorden i ett fantastiskt hus. Men med ett stort hus kommer stort ansvar (och oftast även stort hål i plånboken) och frågan är om det är så jag vill leva framöver. Jag har inte kommit så långt i tanken som ni men blir oerhört inspirerad av ert sätt att tänka kring livet och vad ni vill få ut av det. Jag önskar er all lycka till med fortsatta beslut på den inslagna vägen. Kram //Frida

2020-09-11 // 12:22:22
Emschen

Tycker det låter som en helt underbar plan! Barnen har växt upp i det andra huset och ni har underbara minnen därifrån, ingen tar dom ifrån er, och ni kommer skapa nya härliga minnen vid sjön! Mina föräldrar har flyttade till lägenhet när jag flyttade hemifrån. I början kändes det konstigt att hemma inte var där jag hade bott men nu är det hemma för jag har alltid ett hem hos mina föräldrar även om de bara har en trea. Känslan av hemma kommer inte med huset utan med föräldrarna!
Jag tycker inte det är det minsta konstigt att du mår bra vid sjön, skog och vatten har helande krafter!

2020-09-11 // 12:22:55
URL: http://emschen.se
Sandra

Jag har läst här inne hos dig till och från under ganska många år nu.
För några år sedan drabbades jag av en utmattningsdepression med lång sjukskrivning och lång (egentligen livslång) rehabilitering. När jag läser här hos dig så inser jag att du inspirerat mig att leva det liv jag vill leva med min man och våra barn. Det är egentligen ganska olikt ditt liv, men det är mitt, mitt val och min dröm. Vi har tagit beslut sista åren som vänner och familj säkerligen höjt på ögonen åt, men vi har gjort det för oss.

Och jag tänker att det är så klokt det som du så ofta återkommer till - jämför dig inte med andra, utgå från dina förutsättningar och dina drömmar.

Så härligt för er att fatta beslut som ni mår bra av. Jag kommer fortsätta titta in här, inspireras att fortsätta följa mina drömmar och att leva det liv jag vill leva.

Stor kram till dig Lotta

2020-09-11 // 12:54:26
Nina

Åh, va härligt!!! Kommer säkert bli jättebra! Önskar er stort lycka till! Kram Nina

2020-09-11 // 13:57:14
appi

Så klokt tänkt.

Önskar er många härliga dagar, kvällar och nätter i ert paradis.

Jag skulle gärna göra detsamma, men mitt paradis ligger tyvärr för långt från barn och barnbarn så det funkar inte. Men, åh, vad jag njuter när jag är där!

2020-09-11 // 15:06:32
Lena

Så härligt det låter! Var sak har sin tid, förut var det huset och nu är det stugan. Låter som en naturlig utveckling. Hoppas att du vill fortsätta blogga om det. Det är så roligt att följa.

2020-09-11 // 15:19:05
vita_margarita

Vilket bra beslut!

2020-09-11 // 15:39:19
Lena

Vilket underbart beslut ....Önskar ER lycka till av hela mitt HJÄRTA .....Kramar

2020-09-11 // 16:08:35
Helena

Att downshifta är det bästa jag själv gjort efter en utmattning och inget läker så bra som naturen. Numera seglar jag och tror därför att miljön ni har vid stugan är en plats att växa sig stark på. Lycka till, och jag lovar att när ryggsäcken blir lättare att bära - då kommer läkningen gå fortare. Jag har aldrig ångrat att jag sålde av det mesta för att köpa mig mer tid och ett enklare liv. Lycka till!

2020-09-11 // 16:47:19
URL: http://projektsunshine.se
Annakarin

Hej Lotta! Blir så glad för din och er skull av att läsa om ert modiga och kloka beslut. Varmt lycka till❤️

2020-09-11 // 17:01:17
URL: http://www.annakarinnyberg.se
Lovisa

Får gåshud på armarna när jag läser ditt inlägg Lotta. Vilken härlig plan, ni har hittat ett nya hem och det låter ju fantastiskt. Heja er!
Du får döpa om bloggen till mitt liv vid sjön 😊💙

2020-09-11 // 17:04:05
URL: http://www.inredningbycadla.se
Susanne

Grattis till ert beslut!
Det är så skönt när man väl har bestämt sig och det har känts en tid att det är i stugan ni kommer landa👍
Ni låter så kloka och öppenhjärtliga och stugan är fantastiskt fin så det kommer bli så bra🙏
Det ska bli spännande att fortsätta följa er, familjen och era pälsklingar och allt fint ni skapar! Tack för en fin blogg💖💖

2020-09-11 // 17:30:38
Renate

Så bra beslutning og at dette kjennes rett for dere begge to. Jeg kjenner gjennom dine bilder at dette er et sted for å ha det bra 🤎

2020-09-11 // 17:31:55
Britt-Marie Svensson

Så klokt att göra det ni själva vill och strunta i alla andras åsikter.Må så gott

2020-09-11 // 17:52:49
Torpfors

Så glad jag blev av att läsa detta Lotta..., sista veckorna har jag suttit här i soffan på kvällarna när jag besökt dig och sagt...,
-Men vad tusan..., varför flyttar dom inte dit, det har märks tydligt att ditt hjärta vill stanna kvar varenda gång du åkt hem!!!

Underbart..., det blir hur bra dom helst🤩👍🤩👍!!!!!!

2020-09-11 // 19:52:58
Anna-K

Kör bara kör! Det gör ni rätt i att flytta dit ut så härlig plast. Vi tar pension nu i höst( för min del lite tidig ) och ska ha vårt hem i magasin och kläder hos vår dotter som bor i stort hus. Vi ska bo i vår husbil , först tänkte jag som du vad ska folk tycka , men va fasiken vi gillar vår husbil som dessutom är vinter anpassad och har allt. Vi hade tänkt åka söderut i vinter men vi avstår på grund av Covid 19. men så fort det går så åker vi. Lycka till med ert.

2020-09-11 // 20:18:55
Helen Pettersson

Att följa sitt hjärta är viktigt, stärkande,livskvalité. Lycka till💕

2020-09-11 // 21:14:46
Cecilia

Tack för att du delar med dig❣️
Vilken resa ni varit med om, men så härligt att ni nu bestämt er hur ni vill ha det framöver.
Ha en fin helg 🤗

2020-09-11 // 22:10:07
helena

Alltså så skönt att höra Ni är bäst.Lev livet här o nu.Det är ni värda.Bara du inte slutar skriva så jag får följa dig.

2020-09-12 // 00:06:26
Kristina Karlsson

Önskar er ett stort lycka till.
Så skönt när man kommit till beslut.

2020-09-12 // 07:48:32
Petra

Låter som ett klokt beslut 😃

2020-09-12 // 08:23:45
URL: http://minvandrings.blogg.se
Lotta

Hej Lotta! Jag har följt dig i många år och hängt med på er resa. Jag älskar din blogg, den är bäst. Jag tycker ni gör helt rätt. Jag och min man bor på Ingarö/Stockholm och haft som dröm i många....många år att flytta till österlen. Barnen har flygit ur boet men knorrar så klart över vår dröm även om dom inte knorrar lika mycket nu. Släkten har också tyckt och tänkt om vår dröm. Vi bestämde oss för att följa vår dröm och i slutet av oktober går flyttlasset. Jag ser också framför mig att barn och barnbarn kommer ner och hänger här med oss på somrarna och kring jul. Ne man ska göra det man drömt om och mår bra av. Så hejjja er.
Trevlig Lördag, kram Lotta.

2020-09-12 // 10:52:29
Gunnel

Ett klokt beslut tycker jag för stugan och dess omgivning har vad jag förstått gett dej lugnet som du behöver för att kunna må bra. Jag önskar dej o din familj + husdjuren all lycka!

2020-09-12 // 14:00:31
Julia

Hej Lotta

Jag som många andra har också följt din blogg i många många år. Man verkligen landat i ditt inlägg, läste en kommentar av en tjeje som skrev att hon fick gåshud. Ja så är det verkligen.

Det är verkligen skönt när man tagit ett beslut. Följ ditt hjärta så kommer allt bli rätt

Kram Julia i Örebro

2020-09-12 // 15:52:24
URL: http://www.minsambosmat.blogg.se
Sallys hus

Underbart vännen ❤️❤️ Ni kommer ju att bo i ett paradis 😍😍 där kommer alla att trivas. Å vem vet.. ni kanske byter huset mot lägenhet i stan snart så får Philip närmre till skolan😘
Kraaam

2020-09-14 // 07:49:25
URL: http://sallyshus.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:


VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Stugan


Startsida


Orangeri & Köksträdgård

Årstider


Hälsa
Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pettson
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan - badrum
Stugan - bastuflotte
Stugan - hall
Stugan - höst
Stugan - inspiration
Stugan - jul
Stugan - köket
Stugan - köksträdgård
Stugan - matlagning
Stugan - sommar
Stugan - sovrum
Stugan - utemiljö
Stugan - vardagsrum
Stugan - vinter
Stugan - vår
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0