Migränen och den där knölen i huvudet

 
Annonslänkar Lindex
 
Den sista tiden har ju haft mycket problem med migrän och en utmattning i kroppen. Jag har ju själv ibland inte förstått logiken när den kommer eller varför den kommer osv. Jag har försökt att göra åtgärder som jag vet jag mår bra av men det har ändå inte alltid blivit som jag önskat. Det som varit svårast för mig är det sociala, mycket bokat, mycket intryck, träffa människor, ha koll på mycket olika saker osv Det har jag kopplat til min posttraumatiska stress. Därför har jag ju valt att vara hemma och pyssla eller i vår stuga.
 
Huvudvärken/migränen har jag också försökt få bukt med genom att skaffa hormonspiral ( har haft migrän vid mens i flera år) , genom att boka mindre saker, genom att inte gå på fester, syndersökning, fått migräntabletter, träna,dricker nästan ingen alkohol, äter bra mat osv 
 
Men i helgen upptäckte jag även en knöl i nacken som är ca 3 cm lång och migränen som inte vill ge sig så nu har jag både uppsökt akuten och ringt vårdcentralen och får en tid nästa vecka. Så nu är det mycket tankar och oro såklart och man funderar ju en hel del efter allt man varit med om. Jag har en pigg kropp men jag har en huvudvärk som sitter en bit från knölen och jag har svårare att fokusera. 
 
Jag vill att ni ska veta det. Jag har avbokat en massa sociala saker och kommer bara fokusera på mig, det som jag klarar av just nu och det som jag känner för och vill göra. Att dela mina tankar med er tycker jag om och det jag jobbar jag med, men det kanske bara kommer ett inlägg om dagen eller så  kommer det många för jag känner för det. Det kommer troligtvis bli en massa fortsatt pyssel här hemma och i stugan för det är det som jag orkar och mår bäst av just nu. 
 
Ja vi får se vad som händer, men då ni vet läget och att jag har lite att tänka på. 
 
Kram Lotta 
 
💗
 
Mysigt till hösten 
 
Ribbstickad polo HÄR , kjol HÄR
 
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

53 reaktioner på ”Migränen och den där knölen i huvudet”

 1. Det bästa med vår kropp är att den säger ifrån när det är dags att ta det lugnt. Det du skriver at du orkar inte med vissa saker är ett tecken på att trappa ner. Bra att du kollar upp knölen och huvudvärken – så kan du släppa den oron. Kramar Veronika (utbildad kbt :are)

 2. Ååå min finaste Lotta…
  Förstår att du är väldigt orolig.
  Det är nog inget ska du se…kanske bara en muskelknuta eller liknande. Väldigt bra att du kollar upp det och fokuserar på dig själv nu.
  Tänker på dig och du vet vart jag finns om du behöver mig! Kraaaaaaam <3

 3. Fina fina Lotta – du är bara så bäst och det är verkligen bara det jag vill säga. Inget mer behövs just nu mer än – KRAM!! // Milla

 4. Oj Lotta, låter bra att du drar ner på farten och kollar upp din knuta. Förstår att det skapar oro, men vi hoppas och tror på det bästa ~ Kram på dig!

 5. Tror inte du ska oroa dig för knölen, säkert bara en lymfkörtel eller fettknöl. Men bra att du kollar, sån där oro är så tärande.
  Kroppen reagerar ju sällan som man själv tänker, när man tycker att allt borde vara toppen….så säger den något helt annat.
  Men jag tror det ordnar sig, det kommer bli bra 🦋

 6. Hej Lotta, har skrivit till dig förut men berättar igen. Jag får migrän av all fysisk aktivitet tex kratta, gräva, snabb promenad,träna, måla, klippa gräs osv.äter nu 200 mg metoprolol/dagen (funkade inte alls med lägre dosering)och är helt anfallsfri och kan träna riktigt hårt och greja i min trädgård.En tanke från mig är att det är precis det som du gör på dagarna.Har trott att det varit vin bla som orsakat det men jag dricker ju inte vin flera ggr i veckan medans migränenanfallen har avlöst varann.Ta en funderare runt detta, kan ju vara så för dig också// Maria

 7. Hej lotta.
  Fördjupa dig inte alltför mycket i orostankar förrän du får besked på vad knutan är för något. Jag har en del kroppsliga bekymmer, såsom leukemi, men det blir inte bättre om man målar den lede på väggen. Ta tag i saker när de faller över dig. Allt gott till dig.
  /Janne

 8. Hejsan, tänkte bara informera om att jag har haft knölar i nacken, stora. Jag trodde först att det var något fel, för jag hade huvudvärk konstant mm. Men det visade sig vara knutor som skapas bakom zenorna i nacken och dom vandrar sedan vidare i kroppen. Inget farligt alls. Hjälpte med spikmatta och nackövningar. Kanske inte alls är det men det är rätt vanligt, bara det att vissa får större knutor än andra. Mvh hoppas det inte är någon fara.

 9. Visst blir man rädd när det dyker upp sådana här saker. Men du ska veta att jag ber för hela din familj sen Elin blev sjuk . Kram

 10. Många tankar till dig från en som följer.
  Klokt att du lyssnar på din kropp. Krya på dig!
  Älskar dina inlägg, du inspirerar!
  Varma hälsingar / Helena

 11. Å finaste Lotta!!
  Nu började jag grina lite, tänker på dig och klokt av dig att bara ta det lugnt och njuta av ditt! 🙂
  Jag håller alla mina tummar och tår över att det inte är något allvarligt.
  Lyssna på kroppen och skickar stora kramar till dig.

 12. Självklart ska du bara tänka på dig själv nu. Vi finns kvar här och håller alla tummar och tår att du snart är pigg och alert igen.
  Stor kram till dig!

 13. Många varma kramar till dig Lotta❤️ gör det du mår bra av. Utmattning är inget att leka med och hoppas verkligen att det är en ofarlig knuta . Ta nu hand om dig och njut av skog och sjö och familjen. 💖

 14. Kram till dig! Klokt att slå av på takten. Naturen är bra för återhämtning ❤️ Håller tummarna att undersökningen visar att det är något ofarligt och att du får ordning på huvudvärken.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *