Kladdkaka med daim

Annonslänkar Newport, Cervera och Mateus
 
Igår var det kalas och vi bjöd på kycklingsallad och en enkel kladdkaka med daim. Jag tänkte dela receptet här ockå, det är hämtat från Fridas bakblogg men lite förenklat. Väldigt enkelt att göra, väldigt god med glass till.
 
Underlägg HÄR , ljusstakar HÄR 
 
 

Kladdkaka daim, 10 bitar:

100 g smör, 2 dl strösocker, 2 ägg, 1.5 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker, 0.5 dl kakao, 1 nypa salt, 200 g mjölkchoklad med daim
 

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en form, 20 cm.
  2. Smält smöret och ställ åt sidan. Rör sedan ihop strösocker och ägg i en bunke, tillsätt det smälta smöret och sedan resterande ingredienser (ej choklad & daim), rör ihop till en klumpfri smet och häll den sedan i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter.
  3. Hacka mjölkchokladen med daim Tag ut kakan och toppa genast med chokladen. Låt chokladen smälta och ställ sedan kakan svalt så att den svalnar helt innan servering.
 
  
 
Mateus finaste porslinet, har kommit med ny serie, sååå fin 😍
 
Mattallrikar HÄR, kanna HÄR
 
 
Ostindia porslin HÄR 
 
Idag ska vi så en massa fröer, nu ska alla blommor frösås.
 
Ha en fin dag!
 
Kram Lotta 
 
💗
 
Tips
 
Mateus blått har jag, älskar det! Uppläggningsfat HÄR och tallrik HÄR 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

3 reaktioner på ”Kladdkaka med daim”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *