Ett enkelt val för miljön

 
Annons Bixia
 
Jag fortsätter mina samarbeten med Bixia  för jag tycker det är ett enkelt val att göra för miljön och som vi aktivt kan göra i varje hem nu på en gång. Jag får ofta frågor om jag tänker på miljön och hur jag gör här hemma. Efter det stundande valet så har jag även funderat kring alla de val man gör och kanske borde göra i vardagen. Att göra det man kan för miljön är viktigt. Jag väljer tex. att odla och producera egna grönsaker, frukter och kryddor i min trädgård, vi i familjen har höns vilket gör att vi får närproducerade ägg varje dag och jag väljer att odla egna blommor som sedan pryder mitt hem. Jag komposterar och återvinner allt jag kan. Nu har jag också valt närproducerad förnybar el från Bixia nära.
 
 
Visste ni att vår el i  el i Sverige räcker inte till så det importeras massor el, vilket är helt galet. Att kunna välja el som kommer från granngården och inte grannlandet borde vara en självklarhet. Här kan jag med min blogg sprida en sådan kunskap. Bixia är en av nordens största inköpare av närproducerad förnybar elproduktion.
 
 
Vi är kräsna över att vattnet vi dricker ska vara rent , maten vi äter ska vara fri från kemikalier så borde vi då inte tänka lika mycket på vart elen kommer ifrån? Det här kan vi tillsammans förändra genom aktiva val och välja el som är förnybar och närproducerad av en bonde nära dig. Bönderna har haft en tuff sommar och precis som vi behöver stötta dem genom att köpa svensk mat behöver vi också stötta de svenska elbönderna för att de ska kunna fortsätta producera förnybar närproducerad el av sol, vind och vatten. Läs mer om hur du blir Bixia nära kund HÄR
 
 
Det är väldigt enkelt att byta ellevrantör och det blir inte dyrare för att du gör ett aktivt val, gå in på Bixias hemsida HÄR och ta kontakt med dem hur du kan få ett elavtal som är bättre för vår miljö. Jag har valt el från granngården istället för grannlandet. Vad väljer du?
 
Kram Lotta
 
 💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

3 reaktioner på ”Ett enkelt val för miljön”

  1. Förnyelsebart är viktigt, men allt el är ändå lite miljöbelastande, viktigt att tänka på förbrukningen också, ex varmvattenförbrukning, tvätt och uppvärmning. Många varor vi köper är miljöbelastande på olika sätt ex kläder, fordon, elektronik och flygresor. Har du tankar om några förändringar angående det?

    1. Ja flyger bara några gånger per år, bil är miljöbil , uppvärming byter nu hela värmesystemet så allt ska bli mer miljövänligt men kläder och inredning m.m har inga tankar omkring för där känner jag att jag handlar det jag vill ha och behöver. Där kan jag lära mig och göra mer i framtiden. Kram Lotta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *