Visualisera ett härligt slutmål

Annonslänkar Mio, Newport och Åhlens
 
 

Det är ofta tankarna som vill skrämma oss när vi vill göra nya saker. Att ha kontroll är en skön känsla, men när jag väl gör nya saker inser jag ganska fort att det inte är så läskigt att göra nya saker utan det är tankarna som  försöker skrämma upp mig. För mig hjälper det massor att försöka leva i nuet. Jag tar det då när det kommer. Go with the flow. Så fort tankarna kommer när något nytt väntar som ger pirr i magen så försöker jag leva i nuet för att våga. Jag och min bästis har pratat om det här mycket och jag tycker att man blir lugnare ju äldre jag blir och kan sätta ord på vad jag känner. 

 
Ett sätt som jag fått tips om som jag gör är att se det som kan hända, alltså slutmålet och att jag ser det positivt. Om jag vill träna fast jag är trött så ser jag mig komma hem lycklig med endorfiner, då är det lättare att komma ut. Eller om jag ska lära mig något nytt eller åka iväg och föreläsa så ser jag mig göra det och känna mig nöjd och lycklig över att klara av det. Om jag ska åka iväg ser jag mig sitta där på en uteservering eller komma hem glad med nya erfarenheter. Se dig lyckas, säger kloka Kjell Enhager.
 
Har ni några bra knep för att våga göra nya saker när tankarna säger att du inte vågar eller inte kan eller inte orkar ?
 
Kram Lotta
 
💗

 
Skåp gammalt, men liknande finns HÄR
 
Ljusstake HÄR
 
Porslin HÄR och HÄR 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

3 reaktioner på ”Visualisera ett härligt slutmål”

  1. Positiv visualisering. Det ingår också i min mentala träning.
    Jag brukar sätta upp mål, alltså jag ändra mina drömmar till mål och planering istället. Saker och upplevelser jag önskar och vill, blir istället mål att arbeta mot. Och om man skriver ner det på papper så är det statistiskt sett större chans att det kommer att bli verklighet. Man siktar på månen och hamnar bland stjärnorna – det kan vara bra nog det också. Kram Annika

  2. Jag brukar tänka så här "det blir ju kväll, ikväll också och då sitter jag hemma i soffan och har gjort det där jobbiga".
    Enkel tanke som jag blir hjälp av 😊.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *