Planera middag

 Spode HÄR
 
Nu har jag varit ute på morgonpromenad och tar en kaffe vid datorn. Nytt år nya vanor och jag tänkte att morgonpromenad är säkert bra för mig innan hjärnan ska komma igång .
 
Jag ska försöka börja planera våra middagar lite bättre och kolla nya recept och skriva inköpslista. Hur svårt kan det vara? Ni vet ju att jag är lite hejsan hoppsan och när jag kommer till affären så har jag aldrig en aning om vad jag ska köpa. Jag tänkte jag kunde börja med en ny rätt i veckan så behöver det inte bli för mycket på en gång. Hur gör du med matlagning och inköp?
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

7 reaktioner på ”Planera middag”

 1. Hej Lotta
  Här hemma hos mig är det hipp som happy med maten. Barnen har flyttat ut och jag och mannen jobbar långa dagar
  När man kommer hem efter jobbet orkar man liksom inte. Men på helgerna är det bättre. ♥️

 2. Jag gör matlista varje lördag. Gött att handla o göra klart planeringen då och sedan slappa hela söndagen! Min nya grej är att även messa listan till min bästa vän så får hon lite inspiration och kan ju använda listan rakt av eller ta det hon tycker låter gott. Brukar passa på att handla kött som är billigt nära utgångsdatum på lördag perfekt på alla vis!
  Kram på dig
  Tove

 3. Hej!
  Här hemma är det veckomatlista som gäller och veckohandling varje onsdag. Lägger fram block och penna till döttrarna så de får skriva ner vad de önskar ha hemhandlat och lägger till det till handlingslistan. Även om middagarna är bokade enligt matlistan så är det inget som är hugget i sten. Ibland kan familjen vara sugen på något helt annat och då kompletterar vi till de ingredienserna som behövs.

  Önskar er en riktigt trevlig helg!

  Med vänlig hälsning: Jessica

 4. Hej
  När jag äter frukost, brukar jag planera dagens middag. Jag äter vegetarisk mat. Dock äter jag fisk och på lördagarna äter jag kött för familjens skull. Jag behöver mina 10000 steg om dagen så därför går jag och handlar varje dag mån-torsdag.
  Ha en fin dag
  Anette

 5. Jag gör oftast matlista, ialla fall för vardagsveckan och så improviserar vi lite mer till helgen. Vissa veckor passar jag på och kollar vad vi har hemma i frys o kyl och gör listan utifrån det o kompletteringshandlar. Gör oftast listan i helgen och väljer något vi har hemma till måndag om jag inte vill handla helg. Andra veckor väljer jag att testa nya recept. (Älskar kokböcker och mattidningar!) Men oftast kör vi en fisk, en kött, en soppa, en pasta och gärna vegetariskt minst två-tre dagar. Bra med en lista så kan den i familjen som har tid först börja laga! Tack för inspirerande o fin blogg! 💗

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *