Hur kan det vara så olika med kommentarer på blogg och instagram?

 
I bloggvärlden är det så lätt att alltid bjuda på det ordentliga och fina och jag tycker det är lite synd för det är ju bara en liten del av vardag och arbetslivet. På bloggen blir det ofta väldigt fina bilder även om jag försöker skriva om hela livet. Det är ju mycket roligare som fotograf att fota det som är vackert men det betyder ju inte att man har rörigt och livet är skit lika mycket för mig som för andra. 
 
 
På instagram däremot så kan man ju på stories visa mycket mer och där känns allt lite mer nära. På instagram skriver heller aldrig människor kommentarer som jag behöver rensa bort ( jo det har hänt men det är väldigt sällan), där höjer man bara varandra eller struntar i att kommentera, medan här på bloggen kan jag få en massa kommentarer när människor är anonyma/icke anonyma och inte alls så trevliga i sin ton.  
 
Mitt liv här på bloggen är ju bara en liten, liten del av mitt liv hur vi har det här hemma, hur jag tänker, vad som händer på en dag och jag är rädd att det riktas på fel sätt bara för jag oftast väljer att visa fina bilder. För varför annars kommenterar människor så olika på instagram och bloggen? Mitt budskap brukar vara detsamma och mina bilder också. Det funderar jag över. Vad tror ni?
 
 
Idag har jag i alla fall startat dagen med en morgonpromenad , sedan körde jag igång med att städa en garderob där vi har våra arbetskläder. Allt hamnar där som inte är trasigt men som man ändå inte vill slänga och som man ändå kan använda när man ska skita ner sig. Ni har säkert en sådan garderob ni med. Men nu har jag rensat två soppsäckar med kläder och skor, en till hjärta till hjärta och en ska slängas, så nu är det fint igen. 
 
 
Å jag fortsätter att gå här hemma skitig och i myskläder och ska ta och jobba en stund. Elin är hemma och är sjuk så jag har lovat elda lite också, det är kallt i huset. 
 
Önskar er en härlig dag!
 
P.s kommentarer som jag upplever som kränkande läggs i skräpposten och ipnummer blockeras direkt och sparas, så 2018 kommer inte några sådana kommentarer att publiceras på min blogg. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åskiter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas. Är det något annat du undrar över så får man istället maila mig så tar vi den vägen. 
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

21 reaktioner på ”Hur kan det vara så olika med kommentarer på blogg och instagram?”

 1. Hej Lotta.
  Jeg bliver ked af at høre at du får kommentarer du må sortere fra. Jeg har selv en enkelt gang fået sådan en kommentar på min blog, og jeg kan stadig få lidt ondt i maven når jeg tænker på den!
  Min blog og min Instagramkonto er meget, meget mindre end dine tilsvarende, så jeg har ikke så stort et statistisk materiale, men jeg oplever at det ofte er de samme – søde – mennesker der kommenterer begge steder 🙂 Selv kan jeg bedre lide at kommentere på blogs end på IG fordi jeg oplever at der er mere plads til fordybelse på en blog.
  Under alle omstændigheder: Jeg følger dig begge steder – og er glad for begge dine platforme 🙂

 2. Hej Lotta
  Tänk vad jag gillar dig, du är alltid så ärlig i allt du gör och jag håller med dig. Tänk att du har det som vi andra dammråttor och jordbävningsgarderob…..hahaha du är för go.
  Kram

 3. Hej!

  Jag tycker din blogg är bland om inte den ärligaste i bloggvärlden. Du gör verkligen inte sken över att allt är glitter och glamour utan erkänner när saker inte känns bra men visar även med äkta glädje när något är riktigt bra. Precis som i verkliga livet.

  Sedan förstår jag inte varför människor måste vara nervärderande i sina kommentarer på sociala medier. Var och en har ju sin historia att bära på så då kan vi väl glädja och vara snälla mot varandra. En fel kommentar kan ju faktiskt få förödande konsekvenser för den enskilda individen.

  Önskar en riktigt fortsatt fin dag!

  Kram: Jessica

 4. Haha…du är väl skön !
  Tänka sig, även du Lotta har damm i hörnen & en "garderob" att gömma SKIT i 😀…alltså mänsklig med andra ord !
  Ha en fortsatt go dag & krya på dig Elin 🌹

 5. Märkligt det där att det är så olika men säkert det du själv är inne på att det är lättare att vara anonym på en blogg.
  Jag tycker att har man inget vettigt att säga så kan man vara tyst.
  Din blogg är toppen 😃👍
  Kram och ha en fortsatt fin dag!

 6. Jag kan tänka mig att det just är det där personliga i instagram som gör att tonen där är snällare. En blogg blir mer som en sagoperson och mer fantasi, och det är lättare att vara elak mot en fantasi än en riktig människa. Det är synd att folk känner ett behov av att vara elaka över huvud taget bara.

 7. Hej Lotta! Jag hoppas verkligen att du inte läser de
  anonyma kommentarerna utan raderar dom bara.
  Tråkigt nog har jag upplevt att medsystrar emellan kan vara
  Väldigt bitska i tonen mot varandra på arbetsplatser.
  Det här är ett sätt att trycka ner en som person som
  är väldigt effektivt, det är fråga om makt. Personer som
  har satt detta i system. Ta det inte personligt Lotta,
  det är verkligen inte ditt praoblem utan personens.
  Radera, SKIT i det fullständigt!
  Kram fina Lotta med allt det positiva och magiska bilder/kommentarer du
  levererar varje DAG. 🌹❤️💪👏

 8. Det är därför som jag o andra älskar att följa både din blogg o instagram!! Jag värdesätter att du skriver ärligt o visar båda sidorna i livet. Både det som är positivt o glädjande, flärd o vackra bilder men också hur det kan vara i vardagen med tvättberg, stökiga garderober o det som känns tungt o jobbigt i livet. Fortsätt med det o försök att ignorera kommentarer som inte känns ok. Om ngn stör sig behöver de inte följa dig. Allt gott!

 9. Tack för en jättefin och inspirerande blogg! Jag tror dom flesta förstår att det är rörigt hos alla ibland. Personligen gillar jag bloggar bättre. Där text, tankar och bilder samspelar och man kan få en lite längre text.

 10. Så härligt med rörigt i hallen, ursäkta röran, barnen skapar minnen… Det skylten sitter i min hall. Tycker det är uppfriskande även om jag älskar dina stilrena bilder också..=) kram

 11. Hej! Kan inte förstå att det finns negativa kommentarer på en så bra blogg som din, men det finns väl alltid avundsjuka människor som inte fixar det. Du gör gör rätt i och blocka allt negativt, förstår inte hur människor kan bli så elaka när de sitter anonyma bakom en skärm!

 12. Härligt inlägg! Det händer inte så ofta att man delar med sig av "bakom kulisserna"… Det ÄR roligare att ta bilder av det som är fint förstås, men när man väl delar med sig av det st¨kiga så blir det ju så mycket mer mänskligt. Härligt!

  Vad gäller kommentarer… Min teori är att kommentarsfältet på Instagram är mer officiellt och att du som kommenterar måste ha ett IG konto för att kunna kommentera vilket betyder att du inte KAN gömma dig under anonymitet på samma sätt som på en blogg. På IG så är det mer uppmuntran helt klart, kanske för att det är mer utligt på sätt och vis. Snabbt och ytligt. Quick fix liksom. Jag får också spydiga kommentarer på min blogg ibland och då alltid från anonyma läsare utan signatur. Att folk är så fega att dom inte våga stå upp för kritiken och se dig i vitögat är ju beklagligt. IBland är det riktigt smärtsamt det folk säger. Helt orättvist. Jagh ar slutat att agera på dessa kommentarer. Blockar direkt och tar bort. Men skadan är ju liksom redan skedd. Det gör ju redan ont även om det inte blir publicerat. Så sorgligt…

  Jag tycker att det man inte kan säga till någon när man står öga mot öga ska heller inte sägas i ett kommentarsfält. Jag propagerar för detta med mina barn för att dom ska lära sig att använda sociala medier, sms etc på ett sunt vis och jag hoppas verkligen att dom tar an på mina råd. Men uppenbarligen är det många som inte följer den principen. Fegisar säger jag bara… Gillar din "approach" med nya metoder att ta itu med fula kommentarer för 2018. Ut med trollen bara. Dom har inget här att göra. 4 kramar om dagen och livet blir så mycket trevligare. Kram, kram, kram, kram. Lycka till Lotta.

 13. Åh – du er skjønn❣️ Fordi du er så ekte og åpen. Jeg er innom bloggen din hver dag og gleder meg stort over å få ta del i dine/deres opp- og nedturer. Det er rart, for uten å ha truffet deg, så blir man kjent med, og glad i, både deg og gjengen din. Og du har et praktfullt hjem 😍 Stå på, og fortsett den gode veien du er på!

 14. Så tråkigt att du får uppleva kränkande/dåliga kommentarer.
  💖💖
  Själv är jag hittills förskonad med man ska aldrig säga aldrig.
  Nättrollen som bara vil skada verkar finnas överallt💖

  1. Hej, ja de verkar tro att de är anonyma men det är man aldrig. IP nummer sparas och man kan alltid hitta vart man sitter. Jag vill fylla min blogg med kärlek och höja människor och därför tillåter jag inget sånt på men blogg. Kram Lotta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *