Byta bänkskivor och kakel

 
Annonssamarbete med Silestone, Sten & Marmor och Qvesarum 
 
 
Sten och marmor är hemma hos oss och mäter
 
Nu ska jag visa lite mer renoveringsbilder på köket och hur vi gått till väga med bänkskivor och kakel. Vi har funderat på detta länge, men eftersom vårt kök fungerar funktionsmässigt så har detta inte varit prioritet. Nu har vi kommit ganska långt med renoveringar ute och inne så det kändes som att detta skulle kunna genomföras denna vår inann vi ska bygga klart altan osv.
 
 
Jag var inne hos Sten och Marmor  i Linköping i februari för att titta på en ny bänkskiva till köket. Det finns så mycket att välja på men jag hade googlat en del och läst på så jag visste vad jag ville ha. Vi ville ha en bänkskiva som är ljus och lättskött och mina vänner tipsade om Sten och Marmor. 
 
 
Valet föll på Silestone som ser ut som marmor men är gjord i kvarts och är väldigt slitstarkt. Jag hade läst på om detta material och fått många tips av andra bloggare och vänner. Kvarts står emot fläckar som kaffe, vin m.m och de jag känner har varit väldigt nöjda med sina bänkskivor. Vi har valt en blank yta på våra bänksskivor och storleken 30 mm Lagoon. Vi kommer få lägga en vit täckskiva först på 10 mm för att fylla upp för bänkskivan vi haft nu är 40 mm och vi vill inte byta diskbänk. 
 
 
På den här sidan ska vi ta bort vår extra diskho och bara ha bänk
 
 
När man bestämt sig och fått offert osv så kommer Sten och marmor ut och mäter alla ytor så det blir exakt som man vill ha det och imorgon kommer de också hem till mig och levererar bänksskivan. Längtar! I helgen började Kalle knacka bort kaklet och sedan har vi tagit bort de gamla bänkskivorna och satt på ny gips. Idag ska vi sätta dit täckskivor på alla bänkar så att höjden blir rätt. 
 
 
Detta är bara täckskivan
 
 
När man jobbar som fotograf i sitt eget hem och använder köket väldigt mycket så är det stor betydelse om köket är ljust. Vårt kök byggdes innan jag startade blogg och blev fotograf så det var rätt val då, men nu kommer mitt kök bli mycket mer fotovänligt och ljust så höjer vi värdet på köket också. 
 
 
Kaklet vi valt är ett enkelt vitt med fasade kanter i storleken 75*150mm från Qvesarum, detta kommer en plattsättare och fixar på torsdag för det vill vi inte göra själva. Vi kommer ha vit fog för det är snyggast tycker vi. 
 
Sedan kommer vi fortsätta med att måla luckorna vitare, golvet ska troligtvis bli grått och så allt annat som ska snyggas till som tak osv men det får ta lite tid så ni får hänga på här och se när lite händer lite i taget. 
 
Kram Lotta
 
💗
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

7 reaktioner på ”Byta bänkskivor och kakel”

  1. Det ser jättefint ut! Ska ni byta ut golvet i köket eller ska ni måla på befintliga klinker? Spännande att veta hur ni går tillväga isåfall.

    Kram Annika

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *