Blått och vitt porslin

 
 
Klockan är sent slagen , men ikväll är jag pigg. Fick en fråga på instagram att visa mer av porslinet. Under de senaste åren så har jag sparat på lite nytt porslin. Matteus har jag köpt en tallrik då och då, tyckte det tog så lång tid men nu har jag 12 st mat och assietter, några skålar och muggar. Matteus säljs tex. här
 
Sedan har jag köpt till vita från Jotex. (adlink) De är enkla och var inte så dyra och när vi är många vid födelsedagar så behövs det många tallrikar. 
 
 
Det senaste som har flyttat in är porslinet i blått från Gerbera, några mindre assietter vid frukost och lite större vid efterätter, brunch, små äggkoppar och formar. Formarna ( ej på bild) lyckades jag beställa så det kom dubbelt, men de har jag lagt undan om jag kanske får en liten stuga någon gång eller om barnen flyttar hemifrån. 
 
 
Mina favoritmuggar som jag använder mest är från Sprudla. Nästa gång jag ska börja spara på något så ska det bli Ostindia, ska nog köpa en del i taget varje gång jag är i stan. Jag har inget finporslin, men man använder det så sällan så jag tycker det är bättre att ha porslin som man använder dagligen. 
 
Ska nog snart sova, men först skriva lite mer i min kalender.
 
Kram Lotta
 
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Blått och vitt porslin”

  1. hej, har lite olika s k "finserviser", bla Blåvinge, jättefina tallrikar med pioner på samt fina, okända med guldkant från auktion för länge sen. (plus mina vardagstallrikar i blå/vitt.Men ville på senare tid ha Swedish grace, vit, så det har jag nu 16 st mattallrikar av. Ostindiamuggar ville min man köpa för ca 10 år sen i Kosta/ittallabutiken där. MEN då störde jag mig på den bruna kanten, som den serien har.Så det bidde ängsgröna Swedish Gracemuggar! För ett par år sen byttes de ut mot —just det! – Ostindiamuggar! haha Då var jag så "mogen" på den servisen, och nu har jag både assietter och mattallrikar av den också! Haha! Så man kan ändra sig! Fast… varför har jag så många?!Har ju ca 65 mattallrikar! Kan bjuda en hel by på middag! haha … Det där habegäret… älskar porslin OCH glas! Där finns också en HEL DEL glas i skåpen!
    Köper däremot inte mycket kläder… Nu när man är hemma, så går det inte åt så mycket klädbyten.
    Kram och tack för all din underbara inspiration, Lotta! // Hälsar Lena i Blekinge

    1. Hej fina Lena, ja tänk vad man ändrar sig men tur är väl det. Man får ändra sig och gör det man tycker om just nu 🙂 Nu ska jag med börja spara på Ostinda varje gång jag åker till stan 🙂 Kram Lotta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *