Linköping- försäljning av närproducerat

 
 
Nu tänkte jag att jag skulle tipsa om något som står mig varm om hjärtat och som jag kommer fortsätta med. Det är att handla från Reko utlämningen i Linköping varannan vecka. För flera år sedan var jag hemma hos Karin som driver Boställets vedugnsbageri. Vi har gjort flera stycken reportage tillsammans och jag har blivit så inspirerad av henne som vågade starta eget bageri i sin lada. Karin är en kvinna med många järn i elden, så härlig. 
 
 
 
 
Nu har hon och flera loka bönder/gårdar runt Linköping dragit ihop en grupp på Facebook grupp som heter Reko Linköping- försäljning av närproducerat. Man träffas varannan vecka på Toys Ur Us parkering kl 17.30 för att dela ut de lokala råvor som de i gruppen beställt. Du hittar gruppen HÄR
 
Så här beskriver de gruppen
 
Vad är REKO? – Direkthandel av livsmedel mellan producent och konsument med Facebook som verktyg. Varor förhandsbeställs på FB och en gång/vecka träffas konsumenter och producenter för samordnad varuutlämning.Tack vare förhandsbeställningen blir det inget spill (matsvinn) för producenterna.På FB-sidan skapas ett nytt evenemang för varje leveranstillfälle, samma tid och plats varje vecka. Där lägger producenterna ut vad de erbjuder, som ett inlägg. På inlägget kan du som konsument skriva i respektive kommentarsfält, vilka produkter du vill beställa.
 
 
Jag älskar detta utbud som finns och har tänkt så länge att jag ska handla och hämta min mat där för jag vill äta lokala råvaror. För mig känns det en steg i rätt riktning i den hälsoresa jag gör. När vi handlar så försöker vi att bara köpa Eko, men det känns ändå bättre att kunna handla lokalt. 
 
 
När jag var där så fanns det kött från olika slags djur, potatis,ägg, bröd, ostkaka m.m men det varierar vid olika tillfällen. Jag kommer tex. beställa köttlådor. 
 
Här är några av gårdarna: Dråsa Gård, Fröö naturbeteskött, Bergs utegrisgård, Fresons Bageri och trädgård med ostkaka m.m, Boställets vedugnsbageri, potatis Öjebro Aspegård från Östgötaslätten, Gävbo bakstra tunnbröd m.m  Stora Björby ägg
 
 
Vi har redan provätit ostkaka, bröd och kött och en massa annat och det var himelskt gott. Den 16:e är det dags igen och då kan man beställa i facebookgruppen, betala och sedan komma tilll Toys ur Us och hämta ut grejerna. Så bra tycker jag.
Du hittar gruppen HÄR
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Linköping- försäljning av närproducerat”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *