Ketos för mig

 
 
 
När jag skrev att jag är inne i ketos så var det många som undrade vad det är. Ketos är alltså det tillstånd som kroppen hamnar i när man kör strikt lchf. Du kan läsa mer om ketos HÄR
 
När jag började med Lchf så körde jag strikt första 6 månaderna ungefär ( strikt för mig och strikt för andra är olika)  sedan blev det mer och mer att jag kunde äta annan mat om jag blev bjuden eller ta en mörk choklad till kaffet men hemma körde jag alltid Lchf förutom min mörka chokladbit ( ingen potatis, pasta, ris, bröd eller socker) Efter ett tag ca 1 år så kunde jag även ta en fika någon gång och lite annat men det gick långsammare att gå ner i vikt då, men det var det värt. Under hela tiden så tränade jag också. Först var kilona viktiga men sedan blev det hälsan som en helhet.
 
Det tog mig ca 2 år att gå ner 18 kilo och sedan efter det så har jag fortsatt att inte äta potatis, pasta, ris, bröd eller socker i vardagen. Om jag har varit bortbjuden så har jag ätit det som bjuds osv. Men när Elin blev sjuk så blev det svårare för mig att hålla detta. Min kropp är så skapt att om jag äter lite mer kolhydrater än vanligt så triggar det mig och jag blir sugen. Under Elins behandling har det ändå gått ganska bra, men jag har märkt att om jag felar lite för mycket så får jag sug osv. Det går bra en eller två gånger men om jag skulle äta tex. glass den tredje dagen då är det kört. Min kropp gick upp 3 kilo under den tiden, vilket inte är så mycket på så lång tid men det stör mig och jag har inte varit sådär pigg som jag vill vara. 
 
Nu när Elin mår bra så har jag känt att jag vill verkligen tillbaka dit jag var innan hon blev sjuk för jag mådde så himla bra av att vara i ketos i långa perioder. Det känns som cancern kom och ville förstöra min hälsa, det som jag byggt upp och jobbat på i flera år. Så nu har jag bestämt mig att detta år är mitt år. Mitt år då jag väljer det som jag tycker är bra för min kropp. Lite fuckcancer på det kan man säga 🙂 Jag vet att ketos är underbart tillstånd för mig. När jag äter strikt lchf så mår jag så bra och det känns som jag behöver börja om, börja från start igen för att senare kunna släppa lite. 
 
Det är som min hjärna blir fri, kroppen vill röra sig, man har glädje och energi och man känner sig lätt. Så svårt att förklara men jag älskar att vara i ketos. Så nu har jag kört fasta fram till klockan 13, kaffe har jag dock med en matsked kokosolja och en matsked smör som man mixar ihop ( jag har lite grädde med) sedan äter jag mat från kl 13 fram till klockan 20 när jag är hungrig. När jag säger strikt lchf så är det vanlig mat ( ej pasta, ris, potatis, socker, bröd, mörkchoklad, frukt ) allt annat är ok för mig och mer fett. Att komma i ketos kan ta tid men om man kör fasta på förmiddagen och tränar ganska ofta så går det fortare. För mig tog det ca 3 veckor men min kropp känner nog igen det sedan innan. Andedräkten kan bli lite tråkig i början, men det försvinner efter några dagar. 
 
För mig är maten det som gör att jag går ner i vikt eller håller min vikt och träningen som gör mig pigg, ger mig energi, muskler osv.
 
Sedan är det så att alla kroppar är olika, vi passar för olika saker.  En del vill bara äta och leva och inte slippa tänka på något, andra tycker kolhydrater är toppen när man tränar osv men det här är min grej och passar för mig. Hur det upplevs och är för andra får stå för dem. Jag delar ju bara mina upplevser av vad jag känner jag mår bra av. Så vet ni lite mer om ordet ketos och vad det betyder för mig.
 
P.s ställ gärna frågor under kommentrer så svarar jag på dem…
 
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

9 reaktioner på ”Ketos för mig”

 1. Godmorgon Lotta!
  Tusen tack för ett mycket intressant inlägg! Jag skall försöka samma variant av diet som du, för jag väger ca 20 kilo för mycket och är inte nöjd med mig själv, ständigt trött och kommer inte i 75% av kläderna i min garderob. Jag är ingen godis eller chips människa och kan leva helt utan fikabröd, men jag tror att det är det dolda sockret som ställer till det för mig. Hur gör du med alcohol? Kan man dricka något glas vin ibland och om så är fallet, kan du rekommendera någon viss sort som innehåller minst kolhydrater?

  Tack ännu en gång för ett fint inlägg som inspirerar. Gärna mer av sådant samt tips på vad man äter.

  Kram och lycka till!

  Anneli i Dalarna

  1. Hej
   Nu kör jag lite strikt lchf då dricker jag helst inte vin, men det funkar annars att dricka vin för mig. Att dra ner på kolhydrater påverkar olika på olika kroppar. jag har kunnat dricka vin nästan hela tiden, men ska man in i kesos kan man ta ett glas då och då. Sedan när kroppen vant sig vid lchf så kan man prova att släppa lite mer. En del kroppar triggas av lite, lite kolhydrater en del klarar det bättre så man får pröva sig fram. Lycka till! Kram Lotta

 2. Jag äter LCHF och är också inne i ketos. Jag älskar hur jag mår. Pigg, alert och har så otroligt mkt energi 🙂 Mäter du om du har kommit in ketos? Eller går du på känn?

 3. Jag fullkomligt älskar när jag hamnar i ketos! Hela kroppen bara sprudlar av energi och man orkar verkligen hur mycket som helst. Jag kan vara väldigt liberal i min kost till och från, så det är inte allt för ofta nu för tiden jag hamnar i ketos, tyvärr 😉 Kram Lotta, tack för en fantastisk blogg! ♥

  1. Hej, just nu så ser det ut så här. Kaffe med kokosolja+ lite smör och grädde på morgonen. Sedan äter jag mat mellan kl 13-20 så jag blir mätt ofta två måltider , allt utom frukt, , pasta, ris, potatis, allt med socker och bröd/mjöl) lite mer fett i maten . Kram Lotta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *