Ingefära te och förkylning

 
Det blir inte alltid som man tänkt sig men det blir bra ändå. Idag fick jag ställa in min träff med Cecilia och istället vara hemma. Vaknade av halsont och förkylning och så en del träningsvärk efter två x-fit så vi bokade om dagen och jag gjorde istället ingefära te och satte mig i sängen med datorn för att jobba. Orkar inte att åka iväg när man känner sig risig.
 
 
Tekopp gammal men finns även här, tekanna många år sedan från klippet, fat Ståhl och kuddar här 
 
 
Min man hade handlat citroner och ingefära till hans förkylning ( han är lite mer ordentlig än jag 🙂 jag är hejsan hoppsan så jag skulle aldrig tänka på att ha det hemma. Men nu har jag druckit två koppar av detta och ägg. Var hungrig till frukost så ingen fasta. 
 
2-3 dl vatten
Några cm riven färsk ingefära
½  – 1 pressad citron
1 msk honung 
 
Koka ihop , låt stå några minuter och sila. 
 
 
Känner mig som sagt lite svag så det fick bli en lugn dag i sängen, min fina Findus har gjort mig sällskap. 
 

 
Igår köpte jag mig en så söt pyjmas som har tittat på många gånger men tyckt den varit lite för dyr, men nu slog jag till på rea. En sådan där ansiktsbindel också kan vara bra att ha med sig när man reser bort. 
 
Lite så har min dag varit och nu ska jag snart hämta Elin vid tåget…ta hand om er!
 
Kram Lotta
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

10 reaktioner på ”Ingefära te och förkylning”

  1. Har ett tips till dig, blanda ner lite lite gurkmeja i teet,den har en obehaglig smak så du kan skippa den men den är annars sjukt nyttig. Mysig blogg du har.

  2. Bra val av "medicin"! Jag kör också ingefärs-/citron-/honungsdryck så fort jag känner att det är nå’n bacill på gång. Dock med mer honung än 1 msk. Krya, krya!

  3. Ingefära är bara bäst. Har en dunderdryck som vi dricker varje morgon. Ett snapsglas. Har inte varit förkyld sen vi började med detta. (4 år) . Riv 250 gr ingefära och koka med 1 l vatten Sila. Rör ned drygt 1 dl honung. Pressa i saften av 2 citroner. Häll på flaska. Förvara i kylskåp. Kraaam Inger

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *