Rabatt och uteplats
 
Innan Elin blev sjuk så började vi att planera för den här rabatten och för att bygga orangeri. Vi hade ett år tidigare börjat med stenläggningen runt huset och byggt altan. Sedan vi flyttade hit för 17 år sedan har vi mest hållit på inne. Det har varken funnits tid eller pengar för att hålla på ute. Jag la många år på att plugga som vuxen, skaffade familj och jobbade lite och så har vi prioriterat att hinna resa samtidigt så trädgården har liksom inte hunnits med.
 
Men nu har vi äntligen kommit så långt med vårt hus att det är fasaden som vi ska renovera, och göra ordning i vår trädgård. När Elin blev sjuk så bestämde vi oss att fortsätta med våra projekt, de gör oss glada och vi mår bra när vi har något att hålla på med. 
 
 
Det här är den första rabatten som jag köper växter till och anlägger. Det är så himla kul att få välja och fundera hur den ska se ut och vad man ska plantera. Ett silverpäronträd visste jag att vi skulle köpa. Plåtkanterna har jag fått tips om när jag varit och gjort reportage hos duktiga trädgårdsbloggare och min granne säljer dem och hämtar dem hos en plåtslagare. 
 
 
Häck japansk järnek
 
 
Blomma Afrikas blå lilja, kruka här 
 
Att anlägga en rabatt kostar mycket pengar. Jag skulle kunnat köpt mig en dyr designväska istället men det är inte vad jag drömt om. Den här rabatten har sparat till och kunnat ta lite i taget. Så här såg det ut när jag fixat och grävaren varit här.
 
 
Blodlönn och bänken har min sons kompis pappa byggt
 
Nu ska växterna få växa till sig, häcken bli lite högre och i höst ska jag sätta massor av lökar. Nu har jag min stora rabatt. Våran trädgård är väldigt stor. Skulle kunna utveckla den massor men det är inget jag önskar. Det ska bli rabatter och blommor i trädäcket som vi ska bygga nästa år. Jag älskar sten däremot och tycker det är så snyggt i en trädgård så det kan jag tänka mig mer av. Vi får se vad vi hittar på i framtiden. Nu blir det utomhusmiljön utanför orangeriet som ska fixas. 
 
Idag blev mannen klar med allt det stora byggandet så imorgon ska vi köpa lister, det ska börja målas, vi ska sätta in spolhon på plats osv och sedan ska vi äntligen lägga golvet. Å vad jag längtar! Sedan kan det börjas inredas och det har vi inte funderat på så mycket än, det får växa fram. Det här ju mannens projekt och jag har mest bara hängt på. 
 
Så nu ska jag sitta på ändan resten av kvällen, har varit och hämtat mina nya boots som jag ska ha i höst, har ju ett par korta Primeboots i brunt här  som jag älskar att gå i och nu har jag skaffat mig ett par svarta. Tjohoo det fanns kvar på rean här . Imorgon ska Elin till sjukhuset och ta ett dropp men vi ska en sväng till trädgårdshandeln först. Bäst att passa på när hon mår bra. Veckan som kommer kanske blir tuff, det är just det man har ingen aning. Alla dagar är olika. 
 
Ha det bra!
 
Kram Lotta
 
Adlinks

VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Stugan


Startsida


Orangeri & Köksträdgård

Årstider


Hälsa


Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Båtliv
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pettson
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan - badrum
Stugan - bastuflotte
Stugan - hall
Stugan - höst
Stugan - inspiration
Stugan - jul
Stugan - köket
Stugan - köksträdgård
Stugan - matlagning
Stugan - sommar
Stugan - sovrum
Stugan - trädgården
Stugan - utemiljö
Stugan - vardagsrum
Stugan - vinter
Stugan - vår
Stugan- gästrum
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika

Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0