Walk of hope, en promenad för livet

 
 
 
En pigg Elin efter infektion, höga blodfetter, dåliga levervärden och nervsmärtor på sjukhuset
 
För varje dag som går kommer vi varandra lite närmre. Jag lyssnar på dina tankar, jag lär mig ditt kroppspråk, jag förstår din sorg, jag förstår din glädje. I allt du och vi är med om väljer jag att se detta som den största erfarenheten vi får vara med om i vårt liv. 
 
 
 
Vägen har varit många tårar, mycket glädje, vissa dagar faller man och vissa dagar bara ler man. Ibland är du stark och ibland är du svag. Men varje minut, varje dag finns vi här för dig och din bror. Det är just det vi är med om som är att vara förälder, gåvan att få ge allt man kan för sitt barn i en svår situation och få dela denna resa tillsammans. Att vårda sitt barn när det är sjukt, att stötta, att kunna skratta och gråta tillsammans. Erfarenheten kommer följa med oss livet ut, jag kommer i framtiden vara så mycket mer tacksam för de stunder när vi kan resa igen, uppleva tillsammans, när du får vara den person du vill vara. Tänk den dagen du flyttar, skaffar kille, skaffar jobb, kanske barn, eller gifter dig. Jag kommer gråta mängder av stolthet. 
 
Vi har långt kvar, men vi har också kommit långt på denna cancerresa. I mitten av oktober börjar dina behandlingar att gå över till varannan vecka, sedan från december en gång i månaden fram till nästa sommar.
 
 
 
Jag har under tiden fått möta döden vid tröskeln och fått säga åt den att vänta, vi tänker inte ge vårt barn till dig än. Jag har fått lägga mina rädslor åt sidan för att istället våga lyfta kärleken, skratten och våga se in i framtiden. Du har bjudit oss på sömnlösa nätter, så mycket smärta, dåliga blodvärden, infektion, slutat gå, slutat äta osv men du har också bjudit oss på ditt galna sätt, din humor, din strategi att våga visa vem du är, att stå upp för dig själv, att våga möta din värsta fiende cancer och rädslan att dö.
 
Idag går vi hela familjen walk of hope för att fira livet, du åker rullstol ( du kan gå lite igen ) Vi älskar dig vackra liv så vi tänker fortsätta ge dig kärlek och glädje och snart står Elin där i solen igen och får vara den person som hon vill vara , ännu starkare och ännu vackrare. Vi är på väg och ge oss bara ett år så är vi snart där.
 
Kram Lotta
 
Vår cancerresa kan du läsa mer om här 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

39 reaktioner på ”Walk of hope, en promenad för livet”

 1. Åh…. vilket fantastiskt inlägg, du finner verkligen orden till att beskriva alltihop.
  Följer er resa varje dag.

  Till något helt annat. Reportaget om oss och ljusen finns i Land nu. Har inte sett det själv ännu men en vän tipsade mig och sa att det var jättebra. Kul! Jag undrade varför ljusbeställningarna helt plötsligt tog sån fart. Nu förstår jag!

  Kram till er alla!

 2. Genom att jag följer en annan person på nätet har jag upptäckt din sida, Fyra årstider. Det jag lade märke till först är dina vackra bilder, som är så skira och ljusa. En fröjd för ögat. Jag läste också att du och din familj drabbats av en sjukdom som är så svår men ni kämpar på med en positivitet som är så stark.Jag önskar din dotter och övriga familjen allt gott och jag kommer att följa er resa. Kram!

 3. Jako ciągły podczytywacz bloga życzę Wam dużo siły aby przetrwać ten trudny czas. Wierzę , że wszystko ułoży się dobrze i córka wyzdrowieje , życzę Wam tego z całego serca 🙂

 4. Hoppas ni får en fin dag tillsammans Lotta! Och tänk att det ändå går framåt, tiden och att behandlingarna förhoppningsvis ändrar karaktär så Elin får bli piggare. Jag tänker på er ofta, och kanske än mer nu när oktober kommer och man påminns om så mångas kamp. kram!

 5. Ögonen tåras när jag läser ditt fina inlägg, vilken stark och underbar familj ni är. Tack för att jag får följa er på denna resa, den berör!! KRAM till ER alla 🙂

 6. Bilderna säger allt! Visade min fyraåriga barnbarn bilderna och berättade att den här flickan är sjuk och måste äta så stark medicin så att hennes hår är borta! Lotta du skulle ha sett hennes reaktion den var så äkta och empatifylld för Eran Elin skull … Vi ha nyss varit på begravning och pratat om sjukdom död tycker det är viktigt att inte gömma undan det som finns varje dag i någons liv ! Man får dock göra det på ett värdigt sätt utan att skrämma ! Men som skolfröken du är så vet ju du att barn har ett naturligt sätt att se på livet ! Kram och ni är helt fantastiska …

 7. Så härlig inställning du har till livet! Jag håller mina tummar för att ni får många friska, fina dagar tillsammans med er fina Elin framöver. Kram till er!

 8. Vilken beundransvärd inställning du har Lotta. I allt kan du lyfta fram det viktiga och glädjas åt så mycket ändå. Lycka för Elin att ha dig som mamma. Ditt inlägg är vackert, starkt och mycket berörande.

 9. Jag har bara besök dig några gånger tidigare och kom nu in och började läsa om Elins sjukdomsresa. Vad ni är starka! Jag sitter här och storgråter och håller tummarna för att era dagar bara ska bli bättre och bättre. Stor kram!

 10. Witaj!Razem z córką czytamy Twojego bloga,uwielbiamy.Teraz mocno ściskamy Elin i życzymy dużo zdrowia i sił całej rodzinie.
  Pozdrawiamy z Polski. Basia i Maja ! Lotta jesteś wspaniała mama.

 11. Kära Lotta med familj ! Jag har följt Dig en längre tid nu och tyckt så mkt om din blogg, jag är 62 år men ändå tycker jag så lika dig ! Så fina underbara foton du visat på fina inredningsdetaljer och trädgårdsfoton. Du inspirerar mig verkligen. Jag har sökt efter en blogg för 60+ men inte hittat ngn så jag har fastnat vid Dig !!! I juni fick vi reda på att min käre make drabbats av prostatacancer, hela vår värld slogs sönder, vi hade tagit ut pension tidigare pga att jag hade haft bröstcancer för ett antal år sedan och nu tyckte vi att vi skulle njuta av livet efter 40 år med stressigt arbete-

 12. Forts här pga dålig datakom. Men då kom detta ! Samtidigt fick jag läsa om Underbara Elin som fick ont i benet och följden av detta ,,,, Vi känner såå för er och det kommer att gå bra men så mkt lidande det blir, barn ska inte behöva gå igenom detta !!! Men jag klarade detta genom min underbara familj, man och underbara döttrar med resp. samt härliga vänner och att tro det eller ej Rix Morgonzoo med Titti, Roger och Gert som jag lytssnade på varje morgon, det är klart cellgifter och strålning gjorde ju sitt till också !!! Men Du Lotta, din man och lillebror är så underbara för Elin !!! Jag och min fam tänker på er och ber till Gud att allt ska gå bra och det kommer att göra det ! Alla har inte sån fenomenal uppbackning som Elin har !!!! Kramar till Er ! Jag tänker på hela er fam varje dag ! Och kommer att följa Din härliga blogg !!! Godnatt !!!

 13. Tårarna rinner ner från mina kinder, du och din familj ger mig perspektiv på livet, ett nödvändigt perspektiv. Jag hejar på er! stor varm, stärkande kram <3

 14. Ååå älskade lilla smulan… himmel så fint du skriver!
  Så starkt…tårarna rinner och jag känner så med er.
  Å Elin är så vacker….
  Hennes resa är orättvis och hemsk….men också vacker på ett konstigt sätt…vacker för vad den gör med er familj….
  Att ni kommer varandra så nära som ingen annan gör….
  De band ni knyter nu kommer aldrig aldrig någonsin gå att knyta upp igen… Ni är liksom hopknutna för resten av livet på ett alldeles speciellt sätt.
  Stor kram till er alla!
  Katarina

 15. Hej! Jättefint du skriver, blir alldeles tårögd när jag kikar genom din blogg. Är mitt första besök här!
  Jättefin blogg, verkligen!
  Men mest av allt vill jag önska er all lycka
  /Julia

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *