Ibland kommer jag på att hon kan dö..

 
Igår slog det mig igen att barn och människor kan dö av leukemi. När den tanken dyker upp så vill gärna rädslan ta över. Jag tittar en del på facebook men jag har inte läst andras bloggar så mycket, men igår började googla lite på det här med håret. Elins hår kommer växa ut nu till juli nästa år, men sedan kommer två dropp i juli och hon kommer tappa håret igen, men sedan växer det för alltid. Sedan finns det en risk att kunna få tillbaka leukemin  igen efter behandlingen som man också kan fundera på.
 
Dessa tankar och rädslan över infektioner att hon skulle kunna dö skulle kunna ta all min energi, men det gör den inte. Jag kan nästan glömma bort att jag borde vara rädd. Vi lever så likt ett vanligt liv som går. Det är bara två sprutor kvar nu som kan ge blodproppar. Den här veckan är Elin ledig från sjukhus och skola. Vi ska börja med en ny medicin om värderna är bra. Lah har varit här och tagit prover. Elin har haft hosta och varit förkyld men än så länge har det inte blivit feber så vi måste läggas in. Vi trodde det var på väg igår, men febern gick ner.
 
Så vad vill jag ha sagt, även om vi har den situation vi har så tycker jag vi har det bra. Vi har gjort så mycket här hemma, jag har kunnat jobba en del, jag har kunnat vara med Elin på heltid och Kalle har kunnat ta en del dagar. Det går bra om man lyfter varje dag, tar en dag i taget och vågar leva. Jag tänker nästan alltid att 86-87 % överlever ALL av barn och hon tillhör dem procenten och då är det bara mot målet som gäller. Jag kan inte utgå från det liv vi hade innan sjukdomen och hur Elin hade det då för just nu kan vi inte leva så. Skulle jag tänka på det då skulle vi gå ner oss och bara sitta och tycka synd om oss själva. För livet för Elin nu är inte alls som innan. Vi måste liksom hitta det fina i att kunna ha det så bra som går i cancer och ge cancern kärlek. För det andra livet finns kvar och det ska vi minsann leva till fullo om ett tag. 
 
Idag om värdena är bra så tar vi nog en tur till staden, Elin är sugen på att köpa julklappar. Vi får se hur det blir. Vi har ju tid, varje dag. Ingen brådska. Philip är med en kompis på badhus.
 
Ha en bra dag! Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

12 reaktioner på ”Ibland kommer jag på att hon kan dö..”

 1. Så klokt du tänker. Lika klokt tänkte inte jag när jag läste allt och kom till att Elin varit förkyld och att ni sedan skulle ut och handla julklappar. Min första tanke var men när hon är så sjuk så är det väl bäst att hon är hemma och vilar sig i värmen, ja du ser. I nästa stund klarnade jag till och tänkte på allt du skrivit och kom på att det är ju det där att Elin själv kan och känner att hon orkar som gör att hon fixar sin kamp mot cancern Så Rock on tjejer och jag hoppas att ni får en fin dag vad ni än hittar på att göra.
  Mvh Annelie, bloggläsare från Värmland

 2. Jag har en dotter som är kroniskt sjuk (diabetes typ 1). Hon kan dö när som helst om blodsockret blir för högt eller för lågt. Några gånger på de fyra år vi har levt med detta har det varit ruskigt nära. När man löst den akuta situationen och insikten kommer blir man rätt knäckt för ett dygn eller så…men sedan måste man ju släppa dödsångesten och gå vidare för att överleva. Något som vi blivit bättre på är att leva här och nu, unna oss och njuta av livets goda. Man vet aldrig vad som händer imorgon…och det vet ju faktiskt inte de som var friska barn heller så varför ska vi med sjuka barn oroa oss?

 3. Jag läser din blogg i bland . Jag tycker ni är fantastiska hela familjen. Det verkar som om ni gör det bästa av varje dag.
  kramar till er

 4. Du är mitt föredöme!!Modiga Du!!
  Jag stöttar er här från västra sidan av vårt land och läser Din blogg som ger mig(!) så mycket!!
  Tack för att Du också alltid skriver om Det Svåra!
  Kram från mig/Lena

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *