Enkla juldekorationer

 
 
Igår stod jag ute i min lilla verkstad och fixade lite juldekorationer. Det är då min energi fylls på. Jag använder mig av enkla saker från naturen som inget kostar. 
 
Snöbär, en tallkvist, en enriskvist, några gamla torkade blommor osv som dekoreras i krukor. Jag gillar den där enkelheten att allt finns tillgängligt och att det inte behöver kosta en massa pengar. Jag lägger mina pengar på blommor inne istället.
 
 
Idag är jag mycket piggare igen, nu har jag fått några dagar hemma och nu har det vänt. Idag ska jag fortsätta städa lite och hämta in lite mer pynt. Vi ska nog baka pepparkakor, mammas goda pepparkaksdeg ligger i kylskåpet och väntar. Jag ska gå en promenad med min bästa vän och vi behöver fylla kylskåpet med lite mat, fast det skickar jag gubben på att fixa när han kommer hem från jobbet. 
 
 
Där nere har jag tänt en brasa och tänt ljus och Elin har skola. Jag ska ut och ta ut hönsen och ge dem mat. Allt går i mitt tempo och jag älskar det. Livet få ta lite tid. Jag behöver det och här hemma är det knäpptyst och så fridfullt. Det jag hinner, hinner jag och jag har alla dagar på mig att pyssla. 
 
 
 
 
Tack för all er omtanke i gårdagens inlägg. Det är viktigt att dela allt känner jag. Min trötthet och ledsamhet är ofta kort, ibland har det hunnit vända på några timmar och andra hänger inte med. Men det är viktigt att andra förstår att vissa dagar är man pigg och glad och då får man vara det och andra dagar tar tröttheten och tårar över. Att åka till Stockholm och dricka vin tar på tant förstår ni 🙂 Även om Elin är bättre än någonsin så är det som kroppen börjar förstå allt som hänt och behöver lite återhämtning. Nu längtar jag bara att få njuta av allt underbart framöver tillsammans.
 
Sedan en fråga, jag letar spegel. En sådan som ni hittar här fast en stor som går ända ner till golvet. Vet någon vart det finns. I svart?
 
Ha en fin dag
 
Kram Lotta
 
(adlinks)

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

18 reaktioner på ”Enkla juldekorationer”

 1. hej tjejen! fint inlägg med pysslet, blev lite sugen att ta vovven upp till skogen nu och fynda lite 😉 tänkte även tipsa dig ang spegeln, nu vet jag ju inte riktigt vart du bor men vi har en butiks kedja här i Stockholm som heter euro store och dom har massa krafs men också lite guldkorn här och där, bla mycket vackra speglar, stora, små och alla möjliga modeller bla sådana som du önskar och STORA..skulle gärna vilja ha en själv men det funkar inte i mitt lilla hus.

  kanske har dom någon hemsida du kan kika på,lycka till/

  kram Mia

 2. hej igen lotta,

  kikade in på deras hemsida men dom verkar finnas endast i Stockholm/Haninge, typiskt, men om du är nyfiken så kolla på deras instagram konto eurostore/Haninge där finns lite fina bilder på deras sortiment.

  tjingeling Mia

 3. Jag tyckte först det såg ut som popcorn på kvistarna och tänkte "Vilken bra idé att pyssla med barnen!" 🙂 Sen såg jag att det var sånna där man tryckte på så det smällde till lite när man var liten 🙂 Jättefint i vilket fall!
  Hälsningar från Linnea i Bayern

 4. Vilka härliga naturfoton! Visst är det skönt att kunna gå till skogen och plocka lite fina kvistar och annat. Skönt att vara hemma och landa lite, klart att både du och din man behöver de här dagarna!
  Underbart att Elin också har återhämtat sig en del…ni är alla enastående i familjen! Nu ska jag till skogen och låta öronen vila. 🙂 Många styrkekramar/Gunilla

 5. Hej!
  Vi har dränerat runt vårt hus och jag har lite olika idéer om vad vi ska göra där. Nu kom jag på att lägga kullersten skulle nog vara fint. Googlade lite på hur man gör, och kom också på att du gjort det! Använde ni markvibrator och stenstöt, läste att det behövdes? Om du vill får du gärna skriva några rader om hur du gjorde, om allt det där är nödvändigt för att få det bra!
  Borde planera inför jul nu istället för vårens projekt kanske:)!

  Man behöver få vara både glad och ledsen i den situationen ni är i…
  Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.