Att få vakna till snö

 
 
Att vakna till snö är underbart här ute på landet, mitt egna lilla Bullerbyn blir ett annat landskap och det är så fantastiskt vackert och rofyllt. Jag älskar årstider.
 
 
 
 
Jag tar på mig vinterstövlarna och går ut en stund för att försöka fånga det på bild. Mina tankar vandrar och jag känner tacksamhet över att får bo just här. Jag kommer kunna säga till mina barnbarn att jag valde en plats där era föräldrar fått uppleva lantlivet. Där vägen slingrar sig upp till grannen och där gården omringas av en stenmur.  Där tuppen gal i hönshuset och katten sitter på trappen och spanar in första snön. En plats valt från hjärtat. 
 
 
 
Vinterskorna finns tex här 
 
 
 
Sedan tänker jag vidare hur vi söker efter lyckan i livet. Vad är rätt för mig?
 
Hur vi letar efter allt det perfekta för att känna oss älskade, att ha de rätta sakerna att identifiera oss med, att göra de rätta grejerna…… istället för att fundera på..vad är rätt för mig/oss? 
 
Hur vi i sökandet efter lyckan ibland tappar bort oss själva och vi måste påminna oss om vart vi är på väg och vem vi vill vara. Där vi ofta vill identifiera oss med andra och tro att deras lycka och liv är det rätta istället för att fundera på vår egen väg.
 
Att det inte finns den rätta julen, att det inte finns det perfekta livet. Där det inte finns de rätta sakerna eller upplevelserna. Det enda som finns är tiden att hinna leva. Har vi inte tiden så spelar det liksom ingen roll vad vi äger eller gör, för vi är aldrig i nuet. Vi jagar istället efter lyckan…
 
 
 
Ny ytterbelysning på huset, blev så fint. Finns här 
 
 
Jag måste få stanna upp och njuta lite mer av dagarna, så jag hinner känna vad jag vill. Annars känns det som livet springer ifrån mig. Utan tiden hinner jag inte reflektera vart jag är på väg. Det känns som jag vaknar till en ny morgon varje dag och jag måste få vara tacksam för den. Få gå min egen väg.
 
 
Hönshuset och huset bakom bor våra grannar. Mina barndomsvänner som varit tillsammans sedan högstadiet och deras dotter är Elins bästa vän.
 
 
 
 
Elin har precis avslutat sin lektion i matematik i köket, vi ska ta och äta lite frukost nu. Sedan ska jag börja plocka in lite pynt från vår gamla skola och titta över lite julklappar. Har några saker som ska betällas här
 
 
 
Ikväll ska Elin på bio med sina tjejkompisar, flera av dem har hon inte träffat sedan hon blev sjuk. Ett nytt steg framåt. Jag ska iväg på middag med mina tjejkompisar. Det blir en fin dag. En alldeles underbar dag på landet med snö och sol. Hoppas du också får tid att njuta.
 
 
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

16 reaktioner på ”Att få vakna till snö”

  1. Visst är det magiskt med första snön? Jag känner en sån lycka över att bo i Sverige där vi får uppleva fyra årstider.

    All lycka åt dej och din familj!

  2. Håller helt med dig!!Självklart ska man välja med hjärtat och en plats att bo på med hjärtat. Jag själv har lagt om stora delar av mitt liv. Men jag har valt att bo i en förort istället. Det passar mig :). Det är viktigt att leva i nuet men det är också lika viktigt att drömma. Utan drömmar kommer man ingenstans. Jag har en rad drömmar som jag håller på att förverkliga. Utan dem skulle mitt liv sett helt annorlunda ut. En stor kram!!

  3. Du skriver så klokt och fint! Livet är det finaste vi har. Det gäller att stanna upp ibland och fylla det med det vi och våra nära behöver. Allt kan vi inte styra över, men ganska mycket. Ha en fin helg/ Ninni 💙

  4. Hej,
    Det är så vackert, dina bilder och det du skriver. Jag skulle vilja bo på landet och ha hästar på gården. Jag skulle också vilja ha mer av att få bara vara jag och tanka energi. Kram till er

  5. Hej Lotta! Du har det så fint. Jag har följt din blogg i många år nu, och jag kikar alltid in lite extra under november och december för tips och inspiration till att göra hemmet mysigt till jul. Det här har väl egentligen ingenting med det att göra men det slog mig nu när jag läste din blogg. Det skulle vara så himla intressanta om du gjorde inlägg som handlar om gamla minnen. T ex lägger upp en bild på dig som liten och skriver en text till den, eller din och kalles första dejt, din första dag på cervera. Ja du förstår nog vad jag menar! Skulle vara kul att få veta mer om din historia! Jag förstår såklart om det inte är något för dig, men jag skriver ändå och hoppas 🙂 ha en underbar dag! kram Maria

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.