Gårdagen från mobilen

 
Idag vaknade Elin med orden ”idag har jag inte ont någonstans, bara näsan som rinner”, det är Lycka för en mamma att höra.
 
Igår var också en bra dag Elin kunde gå uppe igen, så vi passade på att ha lite utflykt. Vi åkte till Tranås och åt lunch och gick i några affärer. Som mamma måste jag alltid läsa av läget, jag vill ju inte att hon ska bränna för mycket energi men samtidigt att ha kul alla de dagar som går och röra på sig tror jag bara är bra. 
 
 
När vi gått i Tranås berättade Elin att hon var ledsen över att inte få följa med till havet, till segelbåten med pappa och lillebror så jag tog en fin väg till Malexander utmed vattnet. Där tog vi en kaffe i solen och kaka och de sjöng och hade auktion.
 
 
 
Vi gick till vattnet och satte oss på en bänk och jag sa till Elin vi klarar det här, du och jag. Vi har det bra. Hon svarande  ”ja , mamma vi är som jorden och solen, vi hör ihop”. Jag tycker hon är så modig som åker överallt utan sitt hår, utan smink fast hon är svullen och har prickar osv och inte alls känner igen sitt utseende. Det är tufft för en 16 åring, eller som hon säger själv ”känner mig som en gammal tant, både i kroppen och utseende”.
 
Jag älskar att vara med henne, det är som att vara med nära vän. Vi tänker så lika, jag vet hur hon känner och tänker. Jag älskar att vara med min son också, så jag hoppas vi får mer tid tillsammans, men han fått en bra sommar med massor av roligt fast syster är sjuk. 
 
 
 
 
På kvällen bäddade vi ner oss i sovrummet efter middagen, såg en sorglig film så jag tjöt ihjäl mig 🙂 och katten gjorde oss sällskap.
 
 
 
 
En alldeles underbar dag, en av de bästa på länge. Nu hoppas vi att killarna också hade det härligt som grillade på en klippa vid havet igår. 
 
Kram Lotta
 
Vår cancerresa kan du läsa mer om här 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

10 reaktioner på ”Gårdagen från mobilen”

 1. Följer och läser din blogg. Ibland gråter jag och ibland ler jag. Som mamma är det lätt att förstå vidden av vad du / ni går igenom. Beundrar ditt och din dotters mod men tror också det ger er en enorm styrka att ta er igenom detta. Var själv i Tranås i fredags och strosade runt. Så härligt att er dag blev så fin och att ni hittar balansen i vardagen.
  Kram / RosMarie

 2. Hej igen, vi tänker så mycket på er och allt som ni tvingas gå igenom. Ibland är livet så orättvist men på något outgrundligt sätt brukar det komma något bra av allt som sker. Hälsa till Elin att havet finns kvar och väntar tills hon orkar åka dit nästa gång.
  Tusen kramar och extra energi från Familjen Damm/Gibbehult

 3. Så skönt med en bra dag och härligt att ni tar tillvara på den! Har läst din blogg länge men aldrig lämnat kommentarer – vill liksom inte lägga mig i.
  Din blogg har alltid varit tänkvärd och gett mig support o pepp i vardagen. Pepp att göra det jag vill utan att tänka så mycket på vad andra tycker o tänker. Du har alltid förmedlat en fantastisk sund o härlig inställning till livet. O din o din familjs förmåga att ta tillvara på livet och varandra är ett föredöme!
  När jag läste om biobesöket häromdagen så rann tårarna. Denna hemska sjukdom som gör så mycket illa. Men tårarna rann också över för vilken kämparglöd din dotter har. Tänk vilken styrka och vilja!
  Tack för att du delar med dig av både svåra o bra stunder! Dina rader berikar livet. Och ger styrka att se o njuta av det lilla även när det är svårt.
  En stor kram till dig o din familj.
  Du har funnits med i livet här i ett par år nu och när jag är på MedMera o handlar har jag varit på vippen att säga – Hälsa Lotta:-). Jag känner dig inte men känner med dig i allt du går igenom just nu.
  Stor styrkekram
  Erika

 4. Vilken härlig och lycklig dag ni haft. Underbart. Otroligt modigt och tufft av fina lilla Elin att vara ute så, inte hår inget smink. Fantastiskt. Det har man såklart all rätt till, men en del människor kan ju var grymma. Hoppas ni klarar er från sånt. Massa kramar Inger

 5. Hej. Följer din blogg men brukar inte kommentera. Dina ord berör starkt och man känner er kärlek. Ni fixar det här! ♥♥

 6. Så skönt att ni kunde ha en underbar dag tillsammans…bara vara o njuuuta av livet!! Härligt att allt går åt rätt håll för Elin, tänker mycket på henne, detta har jag också på nära håll, nu och då. Älskar ert sovrum, bara så fantastiskt o vilsamt, så vill jag ha det 🙂 Kram till er alla!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.