Det där röriga, ensamhet och hårinpackning

 
 
I den där sköna tystnaden trivs jag så himla bra. Jag är lite av en ensamvarg. Jag har inga problem med att få vara själv flera dagar men jag kan också åka iväg och vara borta bara jag. Jag snarare tycker det är skönt. Det där med att veta att man är hemma några dagar och ”bara vara” väger upp mitt mer röriga jag. Här hemma har jag mitt eget lilla semesterparadis.
 
 
 
Vissa dagar ser jag till att det händer en massa, vissa dagar umgås jag med vänner men får jag inte sedan de där lugna sköna dagarna hemma mår jag dåligt. Jag är numera van att vara mycket själv och så är det inte längre när barnen har lov och Elin är sjuk.
 
 
 
Men jag har lärt mig att följa mitt hjärta och min kropp och jag säger nej till saker som jag vet jag inte kommer orka eller mår bra av. Förr var jag en fegis och sa ja till allt.
 
Det här just de här dagarna hemma när jag bara går och drar och pysslar som är de dagar jag får mina bästa ideer. Hjärnan behöver återhämtning för att kunna föda nya ideer och få ny inspiration. Det är superviktigt. Så ta pausar i livet. För sedan kör min på högvarav igen och sprutar av energi. Sådan är jag. Av eller på. 
 
Så idag fortsätter jag med att vara hemma med ungarna, bara vi. Ladda energi. Jag ska klippa gräset och i eftermiddag ska jag ha inpackning och lite hemmaspa. 
 
Ha en fin fin dag!!
 
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

11 reaktioner på ”Det där röriga, ensamhet och hårinpackning”

 1. Bra när man lärt sig känna sina gränser, och törs dra dom! Att sätta gränser är svårt, så stor respekt till dig som numera gör det!
  Ha en mysig spaeftermiddag! Kram

 2. Ohh, vilken idyllisk trädgård. Vad jag önskar att jag hade en sån oas! Känner igen mig i beskrivningen av ensamvarg, älskar egentid och att bara vara.

 3. Ja ibland behöver man bara landa och få rå om sig och familj. Bra att du lärt dig tacka nej:)
  Förstår att ni har det tufft med behandlingarna för Elin, men hon verkar stark så det här fixar hon. Har själv tidigare jobbat på barnonkologen som sjuksköterska så jag vet vilken tuff tid ni har just nu. Men solsken kommer.
  Förresten fina solbäddar, var är de köpta?
  Kram Camilla

 4. Stor och varm kram till dig Lotta. Hoppas du fått vila lite på ditt egna sätt idag. Påfrestningarna på dig är ju enorma nu, jättebra om du kan pausa och säga nej ibland för att värna dig själv.

 5. Vila, reflektion, egen tid och återhämtning är viktigt när ni ska ta er igenom det här. Elin kan skatta sig lycklig som har så kloka och kärleksfulla föräldrar. Det är minst lika viktigt om inte viktigare än behandlingar att ha nära och kära som man är trygg med när man är sjuk.
  Kram L

 6. Man kan bast ta hand om andra nar man aven tar hand om sig sjalv. Elin har ju helt klart ratt energi och installning till detta och kan tanka mig att om hon inte ar helt trott pa cancer som koncept nar detta ar over kan hon nog bli ett riktigt fint stod till andra ungdomar eller barn som gar igenom samma sak. Hon verkar ha ett sadant fint inre lugn och nar man laser om dig och er familj sa ar det nog inte sa konstigt. Trygghet foder ju mer trygghet.

  Var kommer de monstrade kuddarna fran? Otroligt fina!

  Trevlig helg och jag tanker pa er! Heja heja!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *