Det är allt jag behöver…

 
Jag dricker kaffe och samlar mina tankar. Det är tid för bara återhämtning nu. Jag vill vara med mina barn och min Kalle, typ inget mer. Semester kanske det heter i vanliga fall,  i mitt fall vård av barn. 
 
Jag hade planerat in det innan Elin blev sjuk, att jag skulle vara hemma i tre veckor nu. Jag har klarat av nästan alla reportage och jag har också haft behov att få komma ut ibland. Men det är bra nu. Jag klarar inte av att lämna min familj för jobb när Elin är så sjuk. 
 
 
Den synen att åka ifrån henne imorse när hon sitter helt vit i ansikte och kropp, likgiltig, svullen, ont i kroppen osv det är fruktansvärd. Jag vill vara där, jag vill vara med, jag vill vara nära.
 
Min man klarar sig alldeles utmärkt med henne, de är nära varandra de också. Elin har en fin relation både med mig och Kalle hon är inte den som bråkar eller surar om saker. Men nu vill jag vara hemma här på landet min lediga tid eller hitta på saker med familjen. Elin har inga behandlingar förrän om 1 1/2 vecka. 
 
 
Idag blev det sjukhus för henne igen, det behövdes blod. Förra gången gjorde blodet mirakel i hennes kropp och vi hoppas på det denna gång också. Om man jämför mot många barn på sjukhuset så är Elin väldigt frisk, men jag vill jämföra mer med den hon var innan sjukdomen. Hon är ju samma fina Elin , bara att det är lite svårt att se det för oss. Jag kan skämmas över det, att jag ibland inte känner igen mitt barn. Hon är ju samma person inombords men som får genomgå ett helvete.
 
Medicinerna förändrar hennes kropp och hennes utseende för att hon ska bli frisk, så vi får se det som att för varje dag blir hon ett friskare människa, man måste bara igenom detta för att komma ut på andra sidan.
 
Jag vet i alla fall att just idag, denna stund behöver jag bara en kopp kaffe och sitta stirra på min trapp här på landet. Det är allt jag behöver….och min familj. Sedan kan det ha ändrat sig om några dagar, man vet aldrig…
 
Kram Lotta
 
Vår cancerresa kan du läsa mer om här 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

20 reaktioner på ”Det är allt jag behöver…”

 1. Det är klart du behöver bara sitta! Bara sitta och bara vara, inget konstigt alls. Man skall lyssna på kroppen och nu vill den bara ta det lugnt, och vara tillsammans med sin familj…
  Kram till dig och de dina!
  Gunilla

 2. Så bra att lyssna till sig själv! Bara göra måbrasaker. Om det så är att inge göra något, jobba lite eller gå en promenad eller ta ett bad.
  Tänker så mycket och ofta på er! <3
  Kramar

 3. Hej Lotta!
  Har följt din blogg i många år, kommenterar sällan tyvärr. Många gör nog likadant.
  Efter varje inlägg så skriver du "kram Lotta".
  Du ska veta att vi kramar tillbaka varenda gång!
  Fortsätt som du redan gör – det kommer bli bra!
  Det är en mycket tuff väg för er att varandra men kämpa på.
  Vi finns som stöd för er.
  Ha en fin sommar, kram Camilla

 4. Lotta min vän, ja det känns så. Vi har aldrig setts eller möts på något annat sätt. Men jag tänker ofta på dig/er nuförtiden och när jag klickar in på din blogg frågar jag dig stilla hur du har det idag, hur ni mår, du, Elin och hela familjen.
  Du är en tapper kämpe. Fortsätt att gråta när gråten kommer, skratta när skrattet kommer och gosa mycket med kissen. Det gör inga underverk men det gör luften lättare att andas när tyngden i bröstet blir för stor.
  Kram

 5. Hej,som några ovan så har jag läst din fina och trevliga blogg en tid nu men har inte lämnat någon kommentar.
  Jag vill bara säga att jag hoppas allt det bästa för dig och din familj. Din inställning är så sund.
  Hälsa din dotter!
  Kram Christina

 6. När min syster var sjuk i cancer så sa min man till henne: Alla kan äta en elefant, det gäller bara att ta det i bitar. Det gjorde hon och nu är hon frisk. Kramar till er och ni kommer att gå ur det här starkare än någonsin, jag lovar.🍀❤️🍀

 7. Å den liknelsen med elefanten här tidigare gör mig tårögd! För så är det ju! Dag för dag, timme för timme så går allt närmare friskhet, ett bättre liv, närmare drömmarna. Så ledsamt att höra hur Elin mår, det gör så ont i mig – men jag vet också att när man ÄR där spelar allt runt ikring inte så stor roll, det är helt ok att sova sig igenom en hel dag när det behövs. Ni kommer säkert blicka tillbaka sedan på den här tiden med annan reflektion – mot när man är mitt i det. För nu är nu och då är då och allt är rätt som det är för tillfället. Krama de dina och ta vara på varann där hemma på landet. Tusen kramar, Milla

 8. Ååå lilla lilla hjärtat… nu tjuter jag igen…
  För att ni är så fina och för att det är så jävla orättvist..
  Du som haft det tufft i livet och äntligen fått medvind… så kommer det här… så jävla orättvist!!!!
  Gråter med dig vännen… Tycker det är skönt att du lyssnar på dig själv och sätter stopp.
  Du ska inte skämmas… jag tror det är naturliga känslor…
  Det är klart hon är samma fina Elin… samtidigt inte…
  För det här kommer såklart förändra henne…. fast det låter hemskt så kommer det förändra henne positivt…
  För när det här är över och hon är frisk kommer hon vara ännu mer ödmjukt inställd till livet.. Hon kommer vara ännu mer tacksam för de där små små nyanserna som hennes jämnåriga inte ser…
  DET kommer göra henne ännu mer speciell…ännu mer VACKER…
  Puss o kram och kärlek till er! <3

 9. Finaste, finaste Lotta, klart du ska vara hemma och bara ta hand om Elin och mysa med din fina familj. Inget annat är viktigt just nu. Hoppas att Elin mår lite bättre snart, det gör så ont att se henne när jag så tydligt minns hennes kvittrande röst när vi var hos er. Stor kram till dig och om jag hade närmare skulle jag komma förbi och bara krama om dig❤️

 10. En stor kram till er alla fyra men en extra stor KRAM till Elin!
  När det är extra jobbigt i livet ska man göra det som känns bäst, allt det andra kan vänta!
  Ta hand om varandra!
  Kram 💛

 11. Så skönt att bara få vara hemma och ta dagarna som dom kommer med som du skriver det är nog skönt att få bort tankarna ett tag när du är ute på jobb glömma för några timmar nu ska även min son vara hemma 1.5 vecka innan det är dags för onokologen igen :(denna gång har även han mått illa men det verkar ju finnas tabletter mot allt .igår tog jag en fiske tur med barnen och det är så härligt att få vara tillsammans allt annat är oviktigt väntar in vårt barnbarn nu som är vår solstråle just nu som vi ska få ha ett dygn och givet kommer sonen och hans sambo hit och hjälper till att passa henne ha en bra dag

 12. Tänker på er, hoppas att hon mår bättre efter mer blod! Hoppas ni får lugna veckor framför er och att du kan släppa tankarna på jobb ett tag. Stora kramar!

 13. Brukar inte svära, men nu gör jag det. Är så jävla orättvist att ens barn ska behöva genomlida nåt sånt här. Och man kan inget göra, mer än att finnas där. Lilla Elin får ändå vara glad att hon har en sån underbar mamma. Ja hela familjen förstås. Massa kramar Inger

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *