Att ge det vackra

 
För mig har det alltid varit viktigt att få lyfta det vackra i vardagen. Jag tror på att om man omger sig av vackra dukningar och saker osv så känns vardagen lite som fest.
 
 
I vårt liv nu när inte vi kan resa så mycket flyttar det enkla och vackra in ännu mer i vår vardag. Några mindre underlägg från Spood blev det, som frukostunderlägg, finns här . Lite mindre storlek. Älskar blått och har alltid gjort så nu får dessa bo hos oss. Ska skaffa de stora också framöver till middagar.
 
Min familj kanske inte alltid uppskattar mina blommor på bordet, tända ljus, vackert porslin just nu. Men jag vet att de komme minnas det när de växer upp och flyttar hemifrån. Det fanns någon som brydde sig i vardagen om det där lilla. När allt var lite jobbigt så fortsatte mamma att göra vackert hemma. Så tänker jag. 
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

10 reaktioner på ”Att ge det vackra”

  1. Precis så är det så fortsätt du med dina fina dukningar. Vår dotter plockade alltid blommor tills alla vaser, äggkoppar var fyllda. Här hemma kommer nu kommentarerna när våra "barn" har eget boende och de värdesätter hur de haft det här hemma som barn. Det som man kanske själv inte tyckte var så speciellt då men som de minns och bär med sig. Det kan komma ett vykort med en tacksamhetshälsning för de har gjort något på egen hand som vi lärt dem som små eller som de varit med om och som betytt lite extra. Kram till dig och din fina familj som gör ett jättejobb tillsammans, för att få vardagen att vara just en vanlig dag med det lilla extra…för att orka med allt.

  2. Det stämmer så bra! Min mamma gjorde oxå så, och idag kan jag känna sådan lycka av att få göra det lite fint här hemma, och jag njuter så av alla små saker som blommor på bordet, en kopp kaffe på trappen och allt annat i vardagen! Vardagen är liksom viktigast för mig, och att man mår bra alla dagar och inte bara då man har semester t.ex. Och min pappa lärde mig att man själv styr över sitt liv och sin vardag, precis så som du brukar skriva om, och det är så skönt att kunna det! Du är verkligen en fantastisk mamma och du formar dina barn till att bli starka och egna och dom kommer att klara all livets prövningar galant tack vare dig! Många kramar Lina

  3. Vi har en vän som inte haft en traditionell barndom och han säger alltid att det han saknade mest var det ombonade, trevliga, mysiga och allt som var gjort av och med kärlek i ett hem… Han fick liksom aldrig det. Så fortsätt du, det är viktigare än man tror. : )

  4. Så inspirerande. Jag gör nog inte så vackert hemma, mest till högtider eller när vi har kalas. Är väl dels inte så pyntig av mig och försöker konsumera mindre, men nu fick jag mig en tankeställare! Visst är det vackra viktigt! Och det vackra kan man ju skapa på olika sätt, även om man som jag försöker att undvika att köpa nytt. Får nog tänka mer på det 🙂

    Vill också passa på att säga att jag hejar på dig och din familj i det svåra ni går igenom nu. Hoppas att allt går så bra det kan, i stora och små stunder.

    Kram från en annan Elin

  5. Stämmer så gott, det får jag höra från mina vuxna och sedan länge utflugna barn. De minns när jag gjorde det lite mysigt hemma, alldeles speciellt till Julen…. du gör helt rätt!!! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *