Att ge till någon annan

 
Tänkte att vi tillsammans kan tipsa om hur man kan hjälpa någon annan människa som har det lite sämre än man själv. Jag har ett fadderbarn i Barnfonden, har haft i flera år samt att jag stödjer en familj ekonomiskt och med tid varje månad här i Sverige. Men jag skulle kunna hjälpa lite mer…
 
Jag funderar också på om det finns någonstans nära mig som man kan lämna julklappar….har du tips på hur man kan bidra med något för någon annan, hur gör du?
 
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

10 reaktioner på ”Att ge till någon annan”

 1. Bra tanke!
  Besök RIA i Mjölby så hittar du ett ställe nära där du kan hjälpa människor. Ta med dig en påse bullar och ett paket kaffe, då har du hjälpt ett par människor. Eller kanske ett paket strumpor till någon som behöver. Köp gärna också biljetter till Ladies Circles vinterkonstert i Mjölby kyrka, perfekt julklapp, så går allt överskott till RIA och Kvinnojouren.
  Men som sagt, en påse bullar till någon som inte har är en god gärning. RIA tar tacksamt emot! Ligger vid ICA i Mjölby och biljetterna till konserten köper du på Shell i Mantorp eller Lunbyhallen i Mjölby bla (100:- för en uxen och 50:- för barn). Fantastiska musiker och sångare som ställer upp helt ideellt!

  God jul! Kram Malin

 2. Hej! Då vill jag passa på att tipsa om Matkassen på Facebook. Ett enkelt och bra sätt att hjälpa andra i tillfällig nöd. Det är fint att hjälpa andra. Håller hjärtat mjukt, som jag brukar säga! God Jul Lotta

 3. Titta in hos Yvonnes fadderhjälp.Hon åker själv till Gambia.Jag har ett bern som jag hjälper .Det kostar mej 600 kr per år.Då får min flicka,skolgång,uniiform och ett mål mat i skolan.Jag har träffat Yvonne och hon brinner för att hjälpa.

 4. SOS Barnbyar, särskilt deras verksamhet i Centralafrikanska republiken där det är väldigt oroligt för närvarande, ger mer problem i ett redan fattigt land.

 5. Matkassen! Det finns också en grupp på FB som heter Ge och få-allt är gratis. Där kan man lägga ut önskemål och frågor om nån har t ex kläder till en 3-årig tjej. Perfekt om man har något liggande hemma som inte används och som kan glädja andra. Det enda som man får ta betalt för på denna sida är portot. Jag har hjälpt familjer på båda sidorna. Det känns gott i hjärtat! Hjälper även en 10-årig tjej och hennes med pengar till t ex biobiljetter och bidrag till julklappar, sånt där som mamman inte kan ge, lite guldkant.
  Kram M

 6. Hej Lotta,
  Imorgon tar jag mina barnbarn med mig in till Halmstad där de får köpa varsin julklapp till två okända pojkar. (Vem kan veta bättre än de vad vi ska köpa till två jämnåriga?) Det organiseras bl a av Halmstads näringsliv och distribueras sedan av kyrkan till de som har det svårt på något sätt. Känns viktigt att lära barnen också att inte ta allt för givet…
  Tack för din underbara och personliga blogg!
  Julkram
  Ann

 7. Jag brukar samla ihop några banankartonger och fylla med det som hoppets stjärna föreslagit utifrån vart det ska levereras. Exempelvis tandborstar, tandkräm, trorrvaror, och sådant som jag rensat ut ur dotterns rum och garderob som är i bra skick ex kläder och leksaker. Sedan slår jag in kartongen i julpapper och märker den med tänkt mottagare. Ex barnfamilj med barn 3-4 år, 7-8år eller till barnhem, pensionär osv.

  Brukar även fota vår familj och skicka med en liten julhälsning på baksidan samt vår adress. (på engelska eller försöker översätta God Jul till det land det ska)

  Av 4 paket som jag skickade fick jag julkort tillbaka från de överlyckliga familjerna som mottagit paketen i Estland och Lettland. Det värmde så oerhört att få ge och veta att de verkligen kommer fram till de behövande. Vår dotter får även ett annat perspektiv på jul och julklappar osv.

  Rekommenderar detta varmt!
  Hoppets stjärna har uppsamlingsplatser på fler orter i Sverige fom okt/nov månad. Läs mer här. http://www.starofhope.se/

  Rekommenderar även att köpa och ge bort ex en get.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *