Att vara här och nu..
 
Idag har jag haft en superskön dag i min trädgård. Trimmat och klippt buskar och det är så skönt när det blir gjort och samtidigt går jag där och funderar på livet. Förr la jag mycket mer tid på att oroa mig över saker som inte blir gjorda, att allt skulle vara så perfekt osv. Jag såg bara saker som var klart, nu ser jag resan dit och tar hand om livet också.

Nu är jag mer här och nu och det är en stor skillnad i hjärnan. Att leva här och nu hjälper mig i arbetslivet, i min relation till min man och mina barn osv. Att vara närvarande där man är just då och inte hela tiden tänka framtid ger mig så mycket mer glädje. Jag är mycket gladare nu, när jag sänkt mina krav och kan njuta. Min relation med med min man har klart förbättras till att han möter en positiv fru..nästan varje dag:)

 
Visst kan jag känna att jag vill hinna med saker, men jag mår inte dåligt över det på samma sätt. Allt har sin tid och det viktigaste är att trivas med livet, det gör jag nu...jag har nog aldrig haft det så bra som jag har nu trots pressen att vara sin egen med allt var det innebär. Jag har inte en massakravlängre som jag tror att jag måste leva upp till, jag lever istället som jag vill och hur jag vill och det ger ren och skär glädje! 
 


Släng kraven ni tror andra förväntar sig av er och du förväntar dig av dig själv i soppåsen och gör vad tusan ni vill..gör något galet vet ja:)..då blir livet så mycket roligare. 
 
 
Kram Lotta
KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Johanna

Tack för en fin blogg! Den förgyller min dag!

2012-06-29 // 22:50:54
URL: http://johannadekorerar.se
Helena

Bra där!Jag har kommit på mig själv med att tänka äh så rycker jag på axlarna o gör bara det jag har lust med :-)
KRAM från mig!

The Rosegarden in Malevik

Hej Duktiga Lotta
Javisst e de smart att försöka vara närvarande.....här och nu....de e ju egentligen de enda vi har :) resten vet man inget om,,,,,
å missa nu inte,,,,,,,

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

Milla

Å ja du har så rätt Lotta. Denna tid på året kan det bli lite extra svårt, och ändå lätt.... Jag springer ut och in som en yr höna och vet inte vad jag ska ta mig till riktigt med allt. Det blir ingenting. Att ha all denna "lediga" tid utan uppstyrning och veta att den (förhoppningsvis) tar slut snart. Efter 6 månaders ofrivillig "ledighet" har jag fattat att det här med jobb, ledighet och hälsa är svåra saker att hålla ihop till en enhet. När man inte ens mår dåligt egentligen. KRAM till dig Lotta och hoppas du får en härlig ledighet.

Anonymous

Så sant!! Så otroligt fint och bra skrivit !!! Du är så inspirerande!! Måste själv bli bättre på detta också, är så lätt att ibland se allt det negativa och alla måsten, istället för det positiva och det man gjort:) kram på dig Jenny i Vbg

2012-06-30 // 02:32:45
Irene Kohrs

Hej Lotta,
det är så roligt att läsa din blog,
visst är det roligare både för mannen och barnen när man är på gott humör :-) jag själv undrar ofta, när jag gnäller över cheferna på jobbet för min sambo, om jag inte skulle göra något åt saken (byta jobb), men sen går livet vidare på samma spår.
Önskar dig en jättefin helg
kram Irene
nästa vecka blir det en semestervecka i Lübeck, träffa vänner och lära känna stan, blir så klart även många fina bilder (*skratt hoppas jag iallafall)
ha det gott

Ester

Det är skönt att bli lite äldre och att inte ta livet så allvarligt. Livet går inte i repris, det gäller att välja att se på händelser ur ett positivt perspektiv istället för att dras med i den negativism som ofta finns. Att inte ta för allvarligt på sig själv, på andra och på vad som ska göras utan att faktiskt njuta i nuet så ofta det går.

Kram Ester

Coolaannna

Lotta, håller med dig om att kasta alla krav i soptunnan.

Jag gör det till och från. Ibland tar jag upp dem igen..men mår inget vidare så ner i tunnan igen!

Kram och Lycka Till med boken. DET låter spännande. Då blir det dig man letar efter på bokmässan ;)

Fanny Nordell

Så sant Lotta!! Tack för en fantastisk blogg och inspirationskälla!

Belinda

Hej! Jag är en 20 årig tjej som älskar att rita & måla! I min blogg lägger jag upp bilder på teckningar & målningar som jag har gjort. Jag skulle uppskatta om du tog en titt på mina verk i min blogg. Hoppas du inte ser detta som spam. Jag vill bara förmedla mina verk! Tack! Se min senaste teckning här: http://thailackdesign.spotlife.se/2012/06/28/lost-time-is-never-found-again/#respond

2012-06-30 // 12:23:22
URL: http://thailackdesign.spotlife.se
Miriam Lilliana - Novemberbarn

Det var noen veldig fine ord.
Jeg tror det er mange som må bli flinkere på det her, meg selv inkludert. Det er så lett å bli fanget av hverdagens mas og tjas at man glemmer å kjenne på selve livet.
Takk for at du minte meg på det ♥

Anonymous

Helt rätt:-) Vill fråga om Sturehofs krukorna i förra inlägget. Har letat efter sådana väldigt länge nu efter att ha sett dem på flera bloggar, men kan inte hitta dom? Du skriver att de är specialbeställda? Vart, hur och pris?:-)
Tack för att du förgyller min dag med din blogg!!
/marie

2012-06-30 // 19:52:20
♥ Fyra årstider

Marie, jag mailade butiken så kunde de skicka till mig, jag tror priset var runt 500:- per styck och så frakt, så de kostar en del , men jag tycker de är så fina!
Kram Lotta

mitt liv som jag

Tack för ett fint och klokt inlägg. Det är så bra att bli påmind om det lite då och då för jag glömmer så lätt bort det och låter en massa krav sköljas över mig. Stor kram Jennifer

Anonymous

Tack så mycket:-) Då ska jag kolla upp det. Ja dom är ljuvliga!! Ha en bra sommar!

2012-07-01 // 21:54:57

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:


VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Stugan


Startsida


Orangeri & Köksträdgård

Årstider


Hälsa
Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Båtliv
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pettson
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan - badrum
Stugan - bastuflotte
Stugan - hall
Stugan - höst
Stugan - inspiration
Stugan - jul
Stugan - köket
Stugan - köksträdgård
Stugan - matlagning
Stugan - sommar
Stugan - sovrum
Stugan - trädgården
Stugan - utemiljö
Stugan - vardagsrum
Stugan - vinter
Stugan - vår
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0