Allting är så tydligt när saker sätts på sin spets
 
Jag fick frågan på instagram "när bestämde ni er för att flytta till stugan", jag skrev att det är något som växt fram men när jag tänker efter så finns det två tillfällen som kändes avgörande.
 
Ett av dom tillfällena var när allt bara sa "pang". Då när jag gick in i "väggen" som det så fint heter och hade en knöl i nacken som förövrigt finns fortfarande men troligtvis känns mer vid stress. Vi satt på altanen och tittade ut över sjön och jag var så dålig. Efter vår erfarenhet med cancer så blev vi både jävligt rädda, allt som man har varit med om rullas upp igen. Jag kunde se i Kalles ögon att han tänkte det jag tänkte. Vi ska ju bli gamla ihop och sitta på den här altanen tillsammans i många år och se ut över sjön. Det kan bara inte vara slut än, vi har ju precis kommit hit och älskar att vara här. Det var ett av tillfällena. 
 
Det andra var när vi stod i köket. Covid drog in som en våg och min omsättning i företaget sjönk från en vecka till ena annan med mer än hälften. Då kom tanken. Vad gör vi om vi inte skulle kunna behålla vår stuga? Vad gör vi på sikt om inte omsättningen ökar igen och vi kommer ha det som vi har det nu när jag har fått postraumatiskstress, hjärntrötthet osv? Om jag måste jobba som en tok för att orka allt fast jag är sjuk?
 
Dessa frågor ställde vi oss och kom fram till att vi kan ju inte sälja vår framtid och där vi vill vara framöver och som gör oss så lyckliga. Vi kom också fram till att det kommer alltid nya kriser och hur vill vi leva i framtiden? Det var då vi kände ännu mer att vi vill bo i stugan, ha mindre att sköta, mindre utgifter och slippa tänka på omsättningar och vinst i företaget, jobba som en tok och måste skapa massa samarbeten och inlägg för att upprätthålla statistik, lön och vara kreativ bara för man måste osv Covid var som cancer inget man planerat skulle komma. Flera företag gick i konkurs , man blev utan jobb osv och jag ville ju bara jobba mindre utan att behöva känna press. 
 
Vi hade också precis bestämt att jag skulle kunna få gå ner lite i tid, ta mindre samarbeten, jobb och få lite mer hjälp med allt av Kalle, men nu gick inte det. Allting är så tydligt när saker och ting sätts på sin spets. Cancer har lärt oss saker och covid har lärt oss saker. Jag vill inte sträva så högt längre, jag är inte hon jag varit före dotters cancer. Jag vill bara ha det bra, kunna njuta av en plats som passar oss nu och i framtid. Sedan kom sonen hem väldigt passande och sa att han och hans flickvän kunde få ta över en lägenhet nästa sommar och nu ska han ut på praktik och har en möjlighet att kanske få jobb där. Ja det löser sig i vilket fall. 
 
Som ni förstår så har jag strävat klart på den här nivån. Att få Elin frisk från cancer och att omsätta så pass mycket i företaget och kunna ta ut den lön som krävdes för att banken skulle säga ja och vi skulle kunna köpa huset vid sjön. Sedan faller ändå allting bara på plats. Det fanns en mening att vi köpte ett dyrare och finare hus än vi hade tänkt från början för nu kan vi bo där och nu kommer vi inte behöva åka hem från sjön. Det ska bli sååå skönt att landa på ett ställe, att ha mindre att sköta, att rensa nu och bli av med massa saker som vi inte behöver och inte behöva tänka på vad jag ska omsätta i företaget osv och ändå få bo där vi drömmer om och att Elin är frisk. Jag känner mig så förbaskat lycklig. 
 
Jag säger inte att jag ska sitta still och inget göra, men jag kommer ha så mycket mindre att sköta ( 200 kvm hus, 600 kvm skola, dubbelgarge, pool, uterum, källare, orangeri, bodar, 1 hektar tomt) , så mycket mindre pengar att behöva omsätta, så mycket mindre att inreda och renovera osv. Det betyder att jag kommer ha tid att fundera om jag i framtiden kan utöka mitt företag med andra tjänster, göra annat på halvtid eller en dag i veckan osv. Det öppnar upp till något nytt som jag längtar efter och passar den person jag är nu. Jag är inte hon som jag var före cancer och nu vet jag att jag ska inte bli henne igen. Det ska bli något annat och vad vet jag inte och det känns så spännande och kul och jag har råd att bara vara om det är det jag vill en längre tid. Sedan kan allt hända som ni vet, över en dag. Så det är också därför vi måste göra detta nu. Man kan inte vänta, när det passar i tid. 
 
Kram Lotta 
 
 
Annonslänkar 
 
 
KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Ulla

Så glad jag blir, det kommer att bli så bra i er lilla stuga vid sjön. Har själv ca 75 m ner till sjön och det är så härligt med solig frukost med vattnet och vilka bilder med solnedgången då solen lyser länge på sjön för att inte tala om när månens sken speglar sig i vattnet. Förstår att ni har det likadant. Är så nöjd med allt detta, make, barn o barnbarn. Kram

2020-09-29 // 22:09:24
Tina

Har gått igenom ungefär något liknande & insätt att jag har bara ett liv, mitt liv & måste inse att ska jag orka & fortsätta så måste jag prioritera det jag mår bra av för att kunna ge något till andra. Kram på alla.

2020-09-29 // 22:45:31
Marie

Att gå igenom mycket det förändrar en och att komma till insikt i livet kan också föras med sig av olika alendningar och låter som ni tänker sunt och så härligt att ha stugan sedan som bostad

2020-09-29 // 23:08:54
URL: http://sweetwordsbymirre.com
Anette

Fint! Livet förändras när barnen blir stora. Allting annat får mer plats. Men man är fortfarande mamma och man vill räcka till... Skönt att kunna göra det med lite mindre eget att fixa och dona med👍🏻👍🏻🍁🍂🍁

2020-09-29 // 23:41:15
Lovisa

Så klokt beslut. Jag blir inspirerad.

2020-09-30 // 05:57:53
URL: http://www.inredningbycadla.se
Katarina Sjölund

Tänk att vi gör nästan samma resa! Dock inte med cancer i bagaget men psykisk ohälsa - inte samma men liknande 🥴
Nu flyttar vi ju långt å de flesta tycker inte vi är kloka, men jag vill leva mitt liv å inte i väntan på nån annans!
Lycka till med återhämtningen 🥰

Rita

Ni tänker o gör så rätt. Livets prövningar gör att man förändras och får andra insikter. Så länge man törs göra förändringar, så lever man.
Stor kram ❤

2020-09-30 // 09:13:00
Davina

Oj vad inspirerande du skriver... och så sant! Man skall njuta av livet och varandra, ni har haft så mycket dom senaste åren så helt. Kram,

2020-09-30 // 10:01:49
Johanna

Du e klok som en bok! Fortsätt vara du, det finns ingen anledning att kämpa mer.
Jag har aldrig kommenterat dina inlägg men följt dig i alla år. Jag känner igen mig i mycket av det du skriver och du har blivit som någon slags mentor för mig. Jag är livrädd att du ska sluta med din blogg då du är som en vän som jag egentligen aldrig haft....märkligt. Det känns som man känner sig fast man inte gör det....ha,ha! Vi är nog många som känner så.
Johanna

Svar: Alltså den här kommentaren gör min dag ❣️❣️ Den betyder så mycket för mig och hur jag ska jobba inför framtiden. Jag vill inte sluta att blogga och jag blir så glad att du skriver för det betyder att mina tankar kan göra skillnad för en annan människa ❣️❣️ Stort tack. Kram Lotta
Fyra årstider

2020-09-30 // 11:06:20
Roy Mattsson

trevligt att läsa din berättelse jo livets prövningar kan vara hårda och orättvisa.

2020-09-30 // 15:09:03
Martina

Přesně jak píše JOHANNA.Lépe bych to nenapsala.
Roky sleduji tenhle blog a citim toho tolik společného.
Sama procházim něčim podobným a neni to jednoduché.
Jen vim že co člověka nezabije to ho posilni.
Nepřestávejte blogovat....byla by to velka škoda.
Vaše přitelkyně na dálku❤

2020-09-30 // 15:21:27
Pernilla

Vi har gjort samma, ångrar oss inte en sekund! Så skönt att göra sig av med prylar! Att vakna med sjöutsikt varje morgon överväger att vi nu har lite längre till ”stan”😊

2020-09-30 // 16:57:11
Gabriella

Så otroligt bra skrivet! Heja dig, heja er❤️

2020-10-01 // 00:29:28
Emelie

Åh vilken mysig läsning, sjukt inspirerande 🤍 kram

2020-10-01 // 16:00:16
URL: http://nouw.com/emelivet
Stina Nordström

Underbart att följa din tankar kring livet och hur det ständigt förändras. Så är det ju hela tiden med de olika platserna man befinner sig på. Tiden innan barn, med små barn, med större barn, med utflyttade barn och hela det liv som ligger framför oss. Enkelt, avskalat, renodlat och fullt av livserfarenhet. Så vill jag också leva när livet närmar sig de 50. Att må bra och känna harmoni är allt! Stort lycka till!

2020-10-02 // 18:09:36

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:


VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Stugan


Startsida


Orangeri & Köksträdgård

Årstider


Hälsa
Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pettson
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan - badrum
Stugan - bastuflotte
Stugan - hall
Stugan - höst
Stugan - inspiration
Stugan - jul
Stugan - köket
Stugan - köksträdgård
Stugan - matlagning
Stugan - sommar
Stugan - sovrum
Stugan - utemiljö
Stugan - vardagsrum
Stugan - vinter
Stugan - vår
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0