Man måste välja vem man ska fråga om råd
 
Annonslänk Ellos
 
Att vakna här är så härligt, som att vara på semester. Jag brukar ibland vilja berätta något, något som kanske kan förändra dig eller ge dig en tanke. Jag säger inte att det jag tycker eller tänker är rätt eller fel, det är bara min egna tanke som jag fått genom mina erfarenheter. 
 
 
 
Jag har tänkt på senaste tiden att det är bara mer och mer viktigt att gå efter sin egen kompass och om andra människor i din omgivning stör din kompass eller stör sig på ditt liv så är det bara att tänka att jag fått den här människan för att visa min kärlek till den, jag fått den för att öva kunna säga ifrån vad jag känner och tycker osv. Man behöver inte umgås den personen som stör sin egen kompsass. Släkt kan ju vara svårt, men kan man inte acceptera varandras olika liv kanske man måste bryta en kontakt. Det är ett råd jag tagit med från Kaj Pollack. I höstas kunde jag inte det, man sjunker väldigt långt ner då om man inte tillåter sig att stå upp för sig själv, stå för livet man väljer osv. Men jag är tillbaka nu. När man ska börja på något nytt så måste man se till att söka sig till människor som kan ge positiv energi och som kan peppa en i tanken. 

Man måste vara smart. När jag startade blogg och företag var det samma sak. Då frågade jag de som är lika galna som jag, som tror på konstiga ideer och som inte rädda att testa. Man måste liksom välja  person, men det betyder ju inte att jag älskar den personen mindre som jag inte ska fråga om råd just då. 
 
 
Gudarna ska veta att bekymmren försvinner inte med åren, det kommer nya precis hela tiden. Man måste rusta sig att bli stark och kärleksfull så man får leva lycklig vidare i sin egen kompass. Jag vet tex att hund är inte min mammas grej. Hon älskar ju städning och tycker en hund bara är jobbig och skräpar ner, även om hon tycker de är söta så. Då frågar jag alltså inte min mamma om råd. Man måste se till att välja vilka människor som ska få ge en råd. Min mamma älskar mig villkorslöst hon är världens bästa mamma som gör allt för mig, men vissa saker vet man som tex att man inte frågar om, som hund. Då frågar man min fina svärmor som har två hundar och alltid haft hund och som älskar leva med hund. Så enkelt är det.
 
Min man däremot, han är världens enklaste och bästa människa mot mig. Han har sagt många gånger att jag är galen först, men sedan har stöttat mig 100 % när jag sätter igång. Han vänder också väldigt fort för han älskar att se mig att må bra, han älskar se mig växa och det är så stort. Han vet numera att när han låter mig hålla på, så gynnar det honom också. Som stugan tex. allt slit, alla konstiga jobb vi gjort, alla inlägg jag delat om vårt liv gjorde att vi är här nu. 
 
 
När man har blogg så har man väldigt många blickar och åsikter på sig, både här och på instagram och ofta kan jag inte välja vad alla dessa människor ska tänka och tycka om mig. Ni måste få vara som ni är och jag måste få vara som jag är. Men även där kan jag tänka att jag har fått en uppgift i livet och det är att berätta om mitt liv för att det kanske ger er en tanke, inspiration osv. Det kommer vara många människor som tycker min kompass är fel, jag kan lyssna på andras råd men jag kan också välja att bara låta det rinna förbi. Det här är jag bättre på igen. Låta det rinna förbi. Jag har min kompass och jag vet riktningen på den och jag lever efter den varje dag och delar den med er.  Tack för det, tack för ni är med och tänker och skriver och finns med. 
 
Nu ska jag starta min dag här i stugan och fortsätta med trädgårdsjobb. Det är så härligt ute, solen lyser och jag önskar dig en fin dag!
 
Kram Lotta 
 
 
 Tips
 
Kolla så snygg, på rea nu lång HÄR och kort HÄR
 
 
KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Tiina

Precis så är det. Jag brukar tänka så att mitt liv är för kort för att förspilla på människor jag inte synkar med. Men det är inte lätt, ibland handlar det om förpliktelser osv,
Men om man gör så gott man kan , så räcker det en bit. Tack för en fin blogg !

2020-03-06 // 10:55:46
Natalie

Vilket inlägg.. alltså du är ju så fin!
Tänkte på det du skrev om din man, känner igen mig... alltså vi är så väldigt olika egentligen. Han är lugn och jag (var) energisk. Nu är jag sjuk och jag behöver stöttning dagligen från honom och såklart står han där och stöttar, kramar mig när det är tungt och pushar när jag har lite ork.
Det är kanske få förunnat att leva i en sund relation vad vet jag men jag gör det och är så tacksam för det.
Sen skrev du om detta med att be om råd- tror att när man nån gång i livet tvingas prioritera om så kommer det där ”sållandet” fram o det är kanske inte så kul men så är livet.
Snart får vi njuta av mer sol och vårvärme.
Trevlig helg

2020-03-06 // 11:25:17
Marie

Jag har också rensat och gallrat bort sådant som tar negativ energi av en och som tar det för mycket så det ändrar mitt tänk, både på facebook, insta och vanliga livet. Det är sant att man ska inte låta det hända än för jag lever mitt liv och det behöver inte ifrågasättas om jag själv inte frågar efter råd. Min karl är också den bästa för mig han är alltid min stöttepelare och tryggaste famn,

2020-03-06 // 11:54:35
URL: http://sweetwordsbymirre.com
Magdalena

Hej. Jag har följt din blogg i många år och vill bara säga TACK FÖR ATT DU ÄR DU!

Alltid lika fascinerande att kika in på din blogg!
Du inspirerar även människor som bor i Finland😊

Svar: Vad roligt, hej Finland. hade en brevkompis i Finland i många år. Kram Lotta
Fyra årstider

2020-03-06 // 12:21:44
Agneta

Kloka ord du skriver, inte lätt men själv tycker jag man blir tryggare med åren (precis fyllt 50)och då är det lättare att rensa och ha de som man mår bra kring sig, men svårast är tyckandet att inte ta åt sig av, men man får öva:)
Mysigt du har det i din stuga, Trevlig helg!

Svar: Ja det får man öva på varje dag, men det blir bättre när man blir äldre. Tycker jag med. Kram Lotta
Fyra årstider

2020-03-06 // 13:32:31
URL: http://mellanhemochhav.blogg.se
appi

Kloka ord!
Det är viktigt att ha energigivande människor omkring sig. De som tar mer energi än de ger kan man sålla bort 😊

Du får förstås många kommentarer här och på Instagram och det är så svårt med tonläge i skrift. Hur man tolkar kommentarer beror ju på hur man läser dem, vilket humör man är på, vad man nyss har läst osv. Det är inte säkert att det menas kritiserande när man skriver något men det kan förstås uppfattas så ibland. Jag skrev en kommentar i höstas, menade absolut inget illa, men fick ett så elakt svar på mail från dig. Det sitter som en tagg, för jag menade verkligen inget illa. Kanske är det fler som har upplevt detta?

Det är din blogg, ditt liv och jag är så tacksam att få en glimt av allt det fina du har omkring dig och som du delar med sig av.

Hoppas du mår bra och fortsätter att njuta av livet och allt det har att ge ❤️

Svar: HejDet satte sig troligtvis som ett tagg hos mig med, men du får gärna maila mig så kan vi reda ut det. Så dumt att gå och bära på någonting inte känns bra. Jag avskyr konflikter osv så då reder vi ut det ❣️❣️ Kram Lotta
Fyra årstider

2020-03-06 // 14:35:40
appi

Kloka ord!
Det är viktigt att ha energigivande människor omkring sig. De som tar mer energi än de ger kan man sålla bort 😊

Du får förstås många kommentarer här och på Instagram och det är så svårt med tonläge i skrift. Hur man tolkar kommentarer beror ju på hur man läser dem, vilket humör man är på, vad man nyss har läst osv. Det är inte säkert att det menas kritiserande när man skriver något men det kan förstås uppfattas så ibland. Jag skrev en kommentar i höstas, menade absolut inget illa, men fick ett så elakt svar på mail från dig. Det sitter som en tagg, för jag menade verkligen inget illa. Kanske är det fler som har upplevt detta?

Det är din blogg, ditt liv och jag är så tacksam att få en glimt av allt det fina du har omkring dig och som du delar med sig av.

Hoppas du mår bra och fortsätter att njuta av livet och allt det har att ge ❤️

2020-03-06 // 14:35:42
Linda

Feedback eller kritik behöver ju inte alltid tas som negativ heller. Jag har till exempel tänkt kommentera ett tag att det ibland är svårt/jobbigt att läsa dina texter. Detta eftersom det är väldigt mycket stavfel i dem, som ofta upplevs som enkla slarvfel. Om du läser igenom texten en gång innan du publicerar den så ser du kanske också det. Eller så har du svårt för att stava rätt och då får det ju såklart vara så. Med denna kommentar vill jag inget illa, eller att den ska tas emot med "taggarna utåt". Utan det är ett tips på vad du kan förbättra och vad jag som läsare önskar få ut mer av. För övrigt gillar jag dina inlägg och varierade ämnen väldigt mycket.

Svar: Hej Linda
Jag vet att jag stavar mycket fel och jag rättar en del efter jag publicerat. Det kommer fortsätta vara så för jag är som jag är :) jag vet att jag kan förbättra det men jag kommer troligtvis inte göra det. Jag har bloggat i 12 år och jag är slarvig, snabb osv men det får vara så. Ni är över 6000 stycken här varje dag. Ni får gärna tipsa och ännu bättre att skicka mail så kan man skriva privat. Det har jag den andra tjejen gjort nu. Jag har förklarat varför vi ville äta på pappertallrikar när vi är 16 personer och inte på mitt fina porslin för vi inte har diskmaskin i stugan. Kram Lotta
Fyra årstider

2020-03-06 // 15:12:33
appi

❤️

Du är bäst!

2020-03-06 // 18:42:37
Carina

Hej, väljer också vilken jag pratar med. Som resor, då pratar jag inte med min mamma- hon tycker inte om det, blir rädd och orolig... som hon för över på mig. Svärmor älskar att resa så bättre att prata med henne om det😁.
Det blev verkligen fint med planteringslådorna. Vill sätta igång med min trädgården också, älskar att greja i växthuset och i blomrabatterna. Men vintern dröjer sig kvar så får vänta några veckor till. Önskar dig en mysig helg, jag tänker åka skidor med mannen och yngsta sonen ⛷.

Svar: Min mamma gillar inte heller resor. Hon vill helst att vi ska vara hemma :) Kram Lotta
Fyra årstider

2020-03-06 // 21:53:32
Milla

Vilket fint inlägg och mycket tänkvärt. Jag är ju själv en person som vänder o vrider på allt och tänker ibland att jag lever mitt liv i mitt centrum - men lika ofta i en del där jag bara är en liten del av ett annat centrum. Dvs ibland vill jag ha total kontroll och styra hur jag mår, vad jag gör, vilka jag träffar. Och ibland är det skönt att bara vara en del av saker som händer och hoppa på om jag vill. Jag har stort behov av båda miljöerna - glida lite i och ur det som passar. Det är en förmån att få vara den som ger råd ibland och det kan vara enormt energigivande - samtidigt dränerande om man är lite skör ibland. För nåt man lärt sig med åldern är att inget är konstant - det kan svänga snabbt. Tack för att du är du! Kram

2020-03-06 // 22:04:18
Ulrica

Så kloka ord, du tänker så rätt! Jag har följt din blogg länge just därför att du är som du är, bjuder på dig själv och dina tankar och idéer och drömmar. Fortsätt vara dig själv! Du inspirerar mig väldigt mycket! Ha de bäst, kram!

Svar: Tack så mycket, försöker vara som jag med allt. Kram Lotta
Fyra årstider

2020-03-07 // 09:47:19
Anna-K

Fint att du kan låta saker rinna förbi , dessutom låta oss läsare ha en egen åsikt även om den inte passar dig alltid . Lycka till med hund, hade en själv i tolv år en Welsh springer spaniel mycket jobb ja men ack så härlig tid.

2020-03-07 // 16:34:07

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:


VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Stugan


Startsida


Orangeri & Köksträdgård

Årstider


Hälsa
Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pettson
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan - badrum
Stugan - bastuflotte
Stugan - hall
Stugan - höst
Stugan - inspiration
Stugan - jul
Stugan - köket
Stugan - köksträdgård
Stugan - matlagning
Stugan - sommar
Stugan - sovrum
Stugan - utemiljö
Stugan - vardagsrum
Stugan - vinter
Stugan - vår
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0