Odlingsåret 2020
Annonslänkar Granngården, Garden Store och Odla m.m 
 
 
Ni är många som läser här och som också är intresserade av odling och trädgård. De flesta som börjar läsa här på bloggen har antingen blivit tipsade eller googlat på något och hittat hit. 
 
2020 kommer bli ett år när vi kommer planera vår odling lite mer och skaffa självbevattningsystem. Vi har grävt för vatten till orangeriet men vi har inte varit nere i brunnen och fixat den kran som eller vad det heter som ska kopplas på där. 2020 får vi hitta en rörmokare som kan göra det jobbet åt oss för vi själva får det aldrig gjort. I år kommer vi odla allt ute, orangeriet kommer vara ett rum man kan sitta i på sommaren. Vi vill inte behöva åka hem för att vattna varje dag. Ute kommer vi odla det som vi äter och det vi tycker går åt mycket och så blommor. 
 
Det blir sallad, tomat, gurka, sockerärtor, lök, morot, dill, persilja, kryddor osv . Vi ska testa bondbönor och jag ska ha en rabatt på friland med bara Dahlia. Sedan blir det droppbevattning och vattentunnor. 
 
I trädgården vid sjön kommer vi också odla, tomater, sallad m.m och börja planera för någon pallkrage där med. Det viktigaste för Kalle och mig är att det är lustfyllt och enkelt. Pallkragarna är toppen att odla i om man ser till att jorden har mycket näring och sedan är det bara vatten och sol och lite pyssel som behövs. På våren lägger jag i lite mer jord och lite mer gödsel från komposten och på hösten lägger jag i löv. 
 
 
Jag kommer köpa en del färdiga blommor som jag tycker är svåra att driva upp och kommer förodla väldigt mycket som jag brukar göra. Då får man vattna en del men det jobbet är det värt. Jag älskar att blanda blommor med grönsaker och tycker om när allt bara smälter ihop. 
 
Nu har jag varit ute på en springrunda och ikväll ska vi till goda vänner på middag så nu ska jag sätta lite fart här för att äta lunch.
 
Kram Lotta 
 
 
Länkar för odling tex HÄR  och HÄR och HÄR 
 
 
 
KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Natalie

Jag älskar Kryddtagetes de doftar sååååå gott, blommar mycket o frodigt. Förra året misslyckades jag totalt med att driva upp dem från frön- blev ingenting men i år är det bara ge sig på igen! Förra året sådda jag plocksallad i en näverkorg jag hittade på loppis, blev hur bra som helst, den fick tom följa med på semestern. Såklart blir det dill,persilja,gurka,tomater o chili. Samt solrosor, luktärt o tror jag sår några majsfrön med, blev så gott!

2020-01-03 // 13:55:06
Lena

För en som inte har jättegröna fingrar …är det så lätt att få inspiration av dig och våga testa att odla till husbehov och ihop med barnbarn tycker det är spännande......Trevlig helg Kram Lena i Färjestaden

2020-01-03 // 16:56:25

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:


VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Stugan


Startsida


Orangeri & Köksträdgård

Årstider


Hälsa
Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pettson
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan - badrum
Stugan - bastuflotte
Stugan - hall
Stugan - höst
Stugan - inspiration
Stugan - jul
Stugan - köket
Stugan - köksträdgård
Stugan - matlagning
Stugan - sommar
Stugan - sovrum
Stugan - utemiljö
Stugan - vardagsrum
Stugan - vinter
Stugan - vår
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0