Attefallshus på 30 kvm
Annons Polhus
 
 
Från och med 1 mars blir det tillåtet att bygga attefallshus på 30 kvadratmeter – fem kvadratmeter mer än i dag.
 
Det här var ju drömmen vid sjön nu när reglerna ändras, att sätta ett attefallshus på tomten på 30 m2 istället för 25 m2. Vi ansökte om lov att köpa tomten bredvid oss, men fick nej av kommunen. Man får inte göra om en skogsfastighet med sjötomt till privat mark. Allmänheten ska ha möjlighet till att komma ner till sjön och så är reglerna, så bara att acceptera. Fast nu håller vi på att gå vidare i fallet, det kan vara något som blivit fel, vi får se. Men kolla så fina attefallshus det finns på 30 m2.
 
 
Vår stuga är inte så stor, så ett attefallshus på 30 kvm hade varit perfekt när man vill ha gäster eller barnen kommer och hälsar på med sina familjer i framtiden osv. I ett attefallshus kan man inreda med både litet kök, vardagsrum och sovrum och toppen nu att de öppnar upp och man kan bygga större. 
 
Polhus har väldigt många fina attefallshus och andra hus. Vi kommer inte kunna bygga ett attefallshus just nu men har lite andra planer som vi ska berätta mer om senare hoppas jag, både på tomten och bygga ut huset. 
 
Polhus skriver så här på sin hemsida. Det har gått fem år sedan Attefallsreformen, då riksdagen beslutade att man skulle få bygga ett s k attefallshus, en komplementbyggnad på sin egen tomt, på max 25 kvm och som högst 4 meter. Utan att att ansöka om bygglov, allt som krävs är en bygganmälan.Från och med 1 mars blir det tillåtet att bygga attefallshus på 30 kvadratmeter – fem kvadratmeter mer än i dag.
 
 
Du hittar mer om de 30 kvm stora attefallshusen på Polhus hemsida där du tex kan se husen Bolundare och där finns även information hur du kan gå vidare med dina framtidsdrömmar.
 
Kram Lotta 
 
 
 
KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


appi

Det är ju perfekt med ett extra hus!

Vi har stort fritidshus med flera sovrum i men gäststugan är populär att bo i. Kanske för att man kommer undan lite och kan rå om sig själv jämfört med att bo i samma hus som vi?

Det är kul att följa alla era projekt, små som stora!

2020-01-20 // 15:31:18
MariaG

https://sommarnojen.se/exterior/attefallshus_30kvm_nya_regler/?fbclid=IwAR168uTb5UByxsyt6hsj_cifHE18enP_5DRkklhg0l0r4hYD1wDdh5HXPTg tror de kallar de nya för "bolundare" de som får vara 30m2. Vi kommer uppföra ett sånt bara vårt hus är klart vi har väntat på att de skulle höja m2 till 30, i länken ser man dock att man måste ha fungerande kök och badrum för att få bygga de här större, bad/duschrum hade vi planerat för men kanske inte ett "fullskaligt" kök, men nu är det bara att planera in det också :-). Hos oss får vi som tur är bygga, vi har dock inte jättestor tomt, men tillräckligt stor för att "klämma" in en Bolundare. Håller tummarna för att ni får igenom ert tomtköp så ni också kan bygga :-)

2020-01-20 // 16:01:13
Bygglovsingenjören

Hej, vill bara flika in med en kommentar 😊. Det är många som väntat på de ytterligare fem kvadraten. Regeringen har tyvärr inte varit lika tydliga med att 30 kvm gäller endast om Attefallshuset byggs som ett komplementbostadshus.
Ska det användas som t ex förråd är det fortfarande 25 kvm som gäller. Om man inte vet det när man planerar så vänds snabbt förväntan till besvikelse. Särskilda regler gäller också när man vill bygga strandnära. Det verkar ändå som att ni tänkt rätt från början 😉👍🏻. Tack för ordet 😊

2020-01-20 // 22:32:00
Ekot

Bygglovsingenjören har bra kommentarer, det är alltså så att det inte är ett Attefallshus om det är enda huset på en fastighet, även om man köpt den i anslutning till en där man har annat hus. Strandskydd och allmänhetens tillgång till sjö och brygga kan gälla även fastighet för bostad. Man får inte göra vilka markarbeten som helst inom strandskydd heller. Kanske ska ni vara glada om fastigheter runt om är skogsfastigheter om du vill vara i fred. Reglerna innebär ju att det även är svårt för andra att bygga där.

Svar: Hej
Jag kan reglerna om strandskydd osv och allmänhetens till gång till sjö. Ni är är välkoma att bada :) Tomten bredvid ska ägaren gå vidare med , den är ingen mark som man sätter skog på direkt och liten remsa sedan kan jag inte allt, jag låter min man och den tidigare ägaren hålla på med detta och istället inspirerar jag på andra sätt här :) men vi kommer såklart inte bygga eller göra något utan tillstånd. Kram Lotta
Fyra årstider

2020-01-21 // 07:38:03

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:


VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Stugan


Startsida


Orangeri & Köksträdgård

Årstider


Hälsa
Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pettson
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan - badrum
Stugan - bastuflotte
Stugan - hall
Stugan - höst
Stugan - inspiration
Stugan - jul
Stugan - köket
Stugan - köksträdgård
Stugan - matlagning
Stugan - sommar
Stugan - sovrum
Stugan - utemiljö
Stugan - vardagsrum
Stugan - vinter
Stugan - vår
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0