Måla om rödfärg
Innehåller Annonslänkar Confident Living
 
Nu tar vi lite bilder här på bloggen också på målningen för alla ni tittar inte på instagram och bloggen och tvärtom. När vi köpte det här huset så föll vi för alla fina materialval inne i huset, för känslan på tak inomhus, små detaljer och så läget såklart. 
 
Första gången vi var här så såg jag också många saker som vi skulle ändra på om stugan blev vår. Nu har det gått lite över ett år och vi gör lite ute och inne och förändrar i vår takt och efter vad plånboken tillåter. 
 
 
 
I sommar skulle vi byggt flotte, det har vi sparat lite på och kommer troligtvis sätta fart med det i höst istället. Det blev istället en del småpyssel som att måla trappen och grunden. På förebilden är stugan målad med en mörk rödfärg, den ska vi på sikt måla ljusröd falufärg som vi tycker är mycket vackrare, men inget bråttom med det. 
 
 
Vi har nu blandat två olika grå och timmergrå till en egen färg i falu rödfärg och målat med och så en vit på staketet. Imorgon ska Kalle måla klart det vita som har en strykning till och så ska vi grundmåla stolparna vita uppe på altanen så det kommer det kännas som att huset lyfter lite.
 
 
 
Den grå matchar också med våra pallkragar. På huset är den ljusare mot den på pallkargarna. Om man vill måla om falufärg måste man borsta och tvätta rent på rödfärgen innan man kan måla om. Många vet inte att Falu rödfärg finns i många olika andra kulörer så det är kul att få tipsa om.
 
 
 
( Inget samarbete, färgen är köpt på Happy Homes i Linköping som har ett jättebra utbud på Falu rödfärg. Svårt att hitta i butik annars) Nu ska jag sätta upp något snyggt där i hörnet , en stor korg som den HÄR med den växt i skulle bli snyggt eller någon sådan HÄR  lykta, fast den här var lite dyr. Jag har fina ljuslyktor fast de kan inte stå ute. Fast först ska mannen få måla klart en omgång till med den vita. 
 
Nu ska vi sätta lite fart här. Kalle ville som sagt börja måla stolparna och jag ska fixa en ny rabatt men sedan ska vi nog ut och åka kanot med Pettson. Eller om vi börjar med kanotåkning och målar klart ikväll. Vi får se.
 
Ha en fin, fin dag
 
Kram Lotta 
 
 
 
Höstnyheter hos Ellos HÄR 
KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Davina

Oj så fint det blir! Jo, stolpar i vitt ännu... blir säkert ljusare på altan då. Superfint och visst är det så att man måste ta lite i taget och göra det så som man verkligen vill. Ha en skön helg! Davina

2020-08-01 // 11:37:14
Marlene

Det var fint innan också men det blev faktiskt nått helt annat med grått och vitt. En kombo som lyfte det lite mer, kul att se när någon vågar lite 👍😊
//Marlene

2020-08-01 // 13:06:40
Lovisa

Det gråa blev riktigt fint till det röda. Inspirerande! Tar med mig det inför nästa års ommålning av huset här hemma...👍😊

2020-08-02 // 05:40:24
URL: http://www.inredningbycadla.se
Marie

Ohh titta så tjusigt det blir

2020-08-04 // 11:48:55
URL: http://sweetwordsbymirre.com
Malin

Så supersnyggt! Bravo. 👌👏💖

2020-08-04 // 16:13:39
Camilla

Hej, menar du att ni målat en annan kulör, ( från falu färg) över det som varit falurött innan, eller missförstod jag? Jag tycker falurött är så fint och målade det på ett plank här hemma, men sen i efterhand tycker jag inte det passar med resten av huset/trädgården. Skulle vilja ha något ljusare som ljusgrått eller kanske vitt, men har inte trott att jag kan måla över det. Men det kanske funkar?

Svar: Hej
Det var falurött innan som vi har skrapat bort och tvättat och sedan målat falufärg grått. Kram Lotta
Fyra årstider

2020-08-05 // 21:13:24
Camilla

Tack för svar:). Ett par följdfrågor då... Var det mycket jobb, svårt att få bort färgen? Måste man få bort allt? Tvättade ni med målartvätt?

Svar: Hej<, ja det var ganska mycket tvätt för det mesta måste bort men det blev en del kvar som vi målade över och det fungerade. Fråga i färgaffären också. Vi har bara gjort själva som vi tror blir bra. Lycka till. Kram Lotta
Fyra årstider

2020-08-05 // 21:41:42

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:


VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Stugan


Startsida


Orangeri & Köksträdgård

Årstider


Hälsa
Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pettson
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan - badrum
Stugan - bastuflotte
Stugan - hall
Stugan - höst
Stugan - inspiration
Stugan - jul
Stugan - köket
Stugan - köksträdgård
Stugan - matlagning
Stugan - sommar
Stugan - sovrum
Stugan - utemiljö
Stugan - vardagsrum
Stugan - vinter
Stugan - vår
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0