Tänk vilken tur...
 
För några dagar sedan typ i söndags var jag så tillfreds med att kommit ifatt med en massa saker, men sedan några dagar senare är det som man är på ruta ett igen. Då ska man börja om att klippa gräs, trimma, tvätta, handla, nya jobb att göra osv Man blir aldrig klar så istället gäller det att göra saker och inte lägga så mycket värderingar i det. Fy vad gräset växer, fy vad tvätt det alltid är, fy vad jag alltid måste städa, fy vad mycket mail jag har, fy vad många blogginlägg jag måste göra på en dag.
 
Min bästa vän sa just det att man kan göra saker utan lägga en negativ värdering, bara göra det och sedan gör man något kul och känner sig glad för det. Exakt så tänker jag med. Att gnälla drabbar bara med mig själv och jag mår bara sämre av det. Så jag brukar tänka, tänk vilken tur jag har som har barn som vill ha tvättade kläder, att jag kunde köpa en ny fin tvättmaskin som funkar, tänk vilken tur jag har så har två gräsmattor att klippa och två fina trädgårdar som jag älskar, att jag får alla mail och att någon vill jobba med just mig. Tänk vilken tur jag har som får skriva till er, att ni vill lyssna. Tänk att jag fick så mycket tur i livet och får ha det så här bra. Man tänker annorlunda efter cancer, det finns inte lika mycket att gnälla om. När livet ger en en andra chans så känns det som tur. 
 
 
 
 
Jag försöker heller inte lägga så mycket värderingar på saker som känns lite tråkiga, de är en del av min vardag.  Istället försöker jag se dem som jag har lite tur...ja ni förstår vad jag menar. Om jag har ett positivt tankesätt så blir saker inte så tråkiga, jag tar med den inställningen inför dagen och det blir lite lättare. När livet verkligen är skit, då är det skit och det får vara okej med det med. Men tvätt och mail och allt annat vardagligt är inte skit, det är en förmån att få kunna vara mamma och få ha möjligheten att få tvätta sina barns kläder, det finns de som inget önskar mer än att få tillbaka sina barn och få tvätta skitiga strumpor sedan kan ju barnen själva tvätta om det nu skulle vara jobbigt men gnäll leder ofta till att man mår ännu sämre.  Så tänker jag...
 
Kram Lotta 
 
💗
KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Anna

För några år sen så hade vi 3 barn hemma o det var mycket av allt o en man som driver eget. Sen i våras flyttade den yngsta o sista dottern 35 mil i från oss. Så nu när hon kommer hem är jag glad att få tvätta hennes kläder, plocka undan efter henne som tex hennes tallrik, skorna som står precis i dörren m.m😂😂

2019-09-18 // 21:51:54
Anne-Chatrine Borg

Som anhörig till någon som har en dålig cancerprognos så är livet väldigt jobbigt. Kram till er allihopa!

Svar: Hej, ja det är fruktansvärt , då är tvätt, skrapa rutan på bilen och allt annat en bagatell. Ta hand om dig 💗💗 kan inte ens tänka mig hur fruktansvärt det är att ha en dålig prognos. Elin hade en god prognos och ändå var livet ett helvete så många gånger. En timme i taget, en dag i taget. Massa kärlek 💗💗
Fyra årstider

2019-09-18 // 21:58:20
Lovisa

Kloka ord. Det tar jag med mig idag... Ibland blir livet bara kaos med fem små barn, renovering, eget företag, ett kroniskt sjukt barn osv osv. Men, du har rätt. Att gnälla hjälper ju faktiskt inte.

2019-09-19 // 05:28:12
URL: http://www.inredningbycadla.se
Malin

Så klokt, så klokt. Jag brukar faktiskt också försöka tänka positivt istället för hur "jobbigt" allt är. Jag oroar mig inte för saker som inte har hänt eller som jag ändå inte kan styra. Det skulle bara tömma mig på energi. 💖

2019-09-19 // 11:47:33
SofieS

Klokt tänkt! Precis så är det! Tack för dina ord 💗

2019-09-19 // 14:52:36
Anna

Så väldigt bra skrivet!!!!
Försöker oxå tänka positivt, vill se allt på det sättet. Jag älskar mina barn så jag gör gärna det jag kan för att dom ska må bra. Finns ingen anledning att tjafsa och sura när man har ett liv att leva så bra man bara kan.
Älskar livet!

2019-09-19 // 18:32:47
Cicci Mitt i Byn!

Saknar att få vara delaktig i tvätt, men det händer att Jag får ta bort fläckar och blir så stolt och glad när jag väl får bort alltmöjligt,gallsåpa rekommendrar Jag! Kan man bli mera Lycklig som Mormor, när man gör nåt sådant? Det skall Ni få vara med om,Senare i livet Lotta med Make! Men dock beundrar Jag Er över allt Ni gör,och är glad med ER att ni kan få njuta av LIVET !

2019-09-22 // 23:14:28
Jan Sigvard Sjöberg

Hej Lotta.
Frun och jag hade ungefär liknande tankar som du med allt dagligt arbete. Vi hann knappt med oss själva oc varandra. Dessutom spelade vi golf några gånger per vecka.
Så blev vi av med hus och blev med lägenhet. Idag lyfter vi telefonen om det skulle strula med lägenheten. Det står en hjälpare åk ringer på vår dörr inom några timmar, eller någon dag.
Nu är vår gräsmatta naturen. Våra träd och buskar finns i skogen. Vi kan spela två rundor golf per dag. Alltså har vi det ganska gott faktiskt.
Allt gott till dig Lotta.
/JS

2019-10-01 // 11:52:03
URL: http://https://vastkust.blogg.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:


VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Stugan


Startsida


Orangeri & Köksträdgård

Årstider


Hälsa
Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pettson
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan - badrum
Stugan - bastuflotte
Stugan - hall
Stugan - höst
Stugan - inspiration
Stugan - jul
Stugan - köket
Stugan - köksträdgård
Stugan - matlagning
Stugan - sommar
Stugan - sovrum
Stugan - utemiljö
Stugan - vardagsrum
Stugan - vinter
Stugan - vår
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0