Frukostfrallor med parmesan




 
Annonslänkar Royal design, Footway, Kökets favoriter, campadre
 
Kalle skulle ut ganska tidigt imorse och ta upp kräftburarna så jag gick också upp och bakade bröd. När det inte finns så mycket andra måsten då bakar jag gärna bröd och nu har vi äntligen köpt en extra kyl och frys till stugan som vi ställt i hallen. 
  
 
Jag tycker så mycket om att man ser sjön från köksfönstret
 
 
Tofflor liknande här 
 
 
Kräftor blev det och de får vi koka lite senare idag
 
 
Pappa har gjort ett bakbord till mig men ett liknande finns HÄR . Bakar i en smeg som finns HÄR 
 
 
 
Receptet kommer här, jag gjorde om det lite för jag vill ha råg i så tog jag lite riven parmesan i också
 
1 pkt jäst
7 dl fingervarmt vatten
1 msk honung eller strösocker
2 msk olivolja
15-16 dl vetemjöl/ rågmjöl. Jag tog ungefär hälften var
1 ½ tsk salt
ägg
parmesan

 

  1. Smula ner jästen i en stor degbunke och rör ut den med lite av det fingervarma vattnet.
  2. Tillsätt resten av vattnet, honungen, olivoljan, saltet och nästan allt mjölet. Arbeta kraftigt i maskin eller med elvispens degkrokar tills degen är smidig, men ändå lite klibbig.
  3. Låt jäsa i minst 30 min.
  4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 20-24 lika stora bitar. Forma till runda bullar och fördela dem på två smorda plåtar.
  5. Låt jäsa i minst 30 min.
  6. Sätt ugnen på 225 grader
  7. Pensla med uppvispat ägg och riv över parmesan
  8. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
 
Kalle har legat på soffan och sovit ett tag men nu ska jag vi ta lite frukost
 
Ha en fin dag
 
Kram Lotta 
 
💗
 
Tips
 
Tips Campadre har fått julsaker, jag har köpt julporslin till stugan HÄR
 
Mysiga tofflor HÄR
 
Massa höstfint hos Ellos HÄR 
 
 

VÄLKOMMEN!








Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com






Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.com











Lantliv & Trädgård


Tankar om livet


Stugan


Orangeri & Köksträdgård


Kök


Årstider


Hälsa






























Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stuga - badrum
Stuga - inspiration
Stuga - sovrum
Stuga - vardagsrum
Stugan - höst
Stugan - köket
Stugan - matlagning
Stugan - sommar
Stugan - utemiljö
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika

















Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt





RSS 2.0