Hur mår du nu?
 
 
Godmorgon mina fina läsare, ni är några som mailat och som skickar meddelande och frågar hur jag mår. Just nu mår jag bra. Efter jag bröt och försöker börja om känns det bra. Det är många bitar varför jag kom hit. Några av dem är just att jag tror att jag kan leva som förr vilket jag inte kan eftersom jag har en utmattning i kroppen ( är rädd att folk ska tycka jag är tråkig om jag inte är med på allt som förr ) och en bit är att jag vill att alla andra ska älska mina stuga och min plats och mitt liv här lika mycket som jag gör, vilket jag inte kan få alla att göra utan måste själv bli så stark att jag inte bryr mig vad andra tycker.
 
Minsta lilla påpekande att jag borde vara hemma och måla, att barnen får vara själva, eller kommentar om mitt liv på ett negativt sätt ( att jag köper för lite loppis, att jag handlar för mycket inredning, att jag inreder för snabbt osv ) och som blivit negativt om mitt liv i här i stugan har lett mig till att jag tagit åt mig, som jag gjorde förr. För när hjärnan är svag orkar man inte stå emot som man kan när man är stark. Då lyssnar man på det och tar åt sig och när det blir mer och mer så tror man att det är en sanning tillslut.
 
Jag blir också trött på att alltid få försvara mig. Jag vet vad jag inte orkar och vad jag mår bra av, men andra tycker/tror det är tråkigt att man måste välja bort middagar med vänner, alkohol och sociala saker osv och isället kanske sluta jobba tungt i trädgården, klippa två gräsmattor osv . Det är intryck som är jobbigt för mig, trädgården, klippa gräs osv  ger bara energi och vila. Det är hemma och min trädgård som jag laddar för att orka åka till en affär. Det är i stugan jag laddar för att orka åka och hämta paket på Ica och vara igenkänd. Det är inte stugan och ha två hus jag blir sjuk av utan gå in på Ica och handla, påpekande som andra säger jag borde göra eller hur jag borde vara eller borde tänka på. Om jag får vara för mig själv några dagar så orkar jag mer igen men då måste jag tänka på att inte boka på massa saker, mindre uppdrag osv Då när jag känner mig stark måste jag fortsätta våga boka av sociala saker , bara åka till en affär i stan osv för att spara på min energi. 
 
 
En annan sak är ju också att jag har ju också stora barn nu som kan klara sig mycket själva och som inte vill vara med sin mamma hela tiden så jag släpper för Elin och jag behöver det. De är 18 och 21 år snart och jag kan inte och behöver inte finnas 24 timmar om dygnet bredvid dem längre även om min mamma tycker det kan vara lite jobbigt om jag inte är hemma och vill helst hålla koll på både mig och ungarna så vi lever och mår bra. Barn är ju alltid barn som ni vet,  även om de både kan laga mat och tvätta själva och mamma är ju alltid mamma.
 
Men nu ska jag hem och skämma bort dem lite, Elin och jag ska storhandla och hämta paket osv I veckan ska jag till doktorn för knölen som jag inte känner någon rädsla för längre och så till optikern. Känner mig mycket starkare igen , men det beror ju också på att jag tar det lungare här, säger ifrån till det som gör mig ledsen, att jag inte bokar in massa med vänner som gör mig trött, jobbar av allt i lugn och ro osv Jag gör det jag måste för att bli lite mer "Fuck you morsan" som Elin sa när hon var sjuk 🙂
 
Jag kollade på hjärnstark på tv igår också, vill ha mer promenader och löprundor i mitt liv. Jobbar på det utan det också ska bli en stress. Ja, då vet ni. Mår mycket bättre efter den här helgen. Försöker sätta fingret på vad som gör mig stressad och ledsen och varför jag upplever mig själv som jagad och varför jag ska vara så perfekt så ingen kan anklaga mig för något....försöker rätta till det. Inte haft någon huvudvärk på 7 dagar nu :) Tänker fortsätta stå på mig och leva mitt liv på mitt sätt utan dåligt samvete mot någon och utan boka upp för mycket. Känns som jag är på rätt spår faktiskt :) 
 
Kram Lotta 
 
💗
KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Marie

Sant. Varenda ord, och en ögonöppnare för hur jag själv borde tänka lite mer för att må bra. Tack för bra blogg🌸

2019-10-08 // 08:20:35
Pernilla

Du är klok och lyssna på din kropp och knopp! En fantastisk förebild för oss andra att inspireras av, att göra det en själv mår bra av och att skala av det som tär.
Jag är själv socialt introvert. Jag tycker om att vara social och träffa människor men kan bara ladda mina batterier i ensamhet. Har ett jobb där jag är social mest hela dagarna och det innebär att jag på kvällarna behöver vara ensam och bara vara. Min man förstår mig och även om jag är tråkig så är det så det måste vara. På helgerna umgås vi och har det härligt men någon gång då och då behöver jag en dag då jag är helt själv.
Var rädd om dig, fortsätt köra ditt race och hoppas du orkar och vill fortsätta blogga! Du har bästa bästa bloggen!
Kram P

2019-10-08 // 08:31:09
Karin

Fina Lotta, så klok, varma kramar från ett lite burrigt Jämtland♥️

2019-10-08 // 08:35:13
Anette Englund

Så sant & fler borde nog tänka som du !
Sen är det jobbigt att läsa att du mår dåligt av vad andra tycker & tänker....vet du vad, skit i dem ♡ det är bara människor som själv inte mår bra & för att kompensera det, kastar de sin skit på andra !

Hoppas du & Elin får en underbar dag, åk sen hem & ta en kopp kaffe/- te & njut av allt ...♡

2019-10-08 // 08:50:52
Alice

Du är grym Lotta! Låt dig inte påverkas för mycket av vad andra tycker utan kör ditt race och var precis lika fantastisk som du är!

2019-10-08 // 08:59:52
Lovisa

Kloka du! Stå på dig. Du är stark och du vet hur DU fungerar. Jag kan bara hålla med. Jag klarar inte heller av för mycket socialt och för mycket intryck. Jag mår bäst hemma, när jag får slita på med hus, renovering och barnen. Och företaget. Som sagt, fysiska saker är ÅTERHÄMTNING. Sociala saker är DRÄNERANDE. Kram!

2019-10-08 // 09:00:51
URL: http://www.inredningbycadla.se
Marie

Tack för att du delar med dig💖 fint av dig!
Vet hur det är att alltid försöka vara stark, men man får inte glömma sig själv.
Tror att många känner igen sig i det du skriver. Såå bra att man talar om det.
Försök nu att ta hand om dig! Det är det viktigaste💖
Kram från mig mitt i Sverige!

2019-10-08 // 09:06:46
Veronika

Vilken styrka att du kommit fram till dessa kloka ord! Stå på dig och gör det du mår bra av - och stäng av dom som gör dig stressad och lägg dom i en kartong på hyllan. Ha en underbar tisdag - här i Falkenberg regnar det och är riktigt höstrusk. Mysigt. Kram

2019-10-08 // 09:08:34
URL: http://www.veronikabengtsson.se
Charlotte

Så sunda och kloka tankar om att inte må bra. Alla har vi våra sätt att få in mera friskfaktorer och mindre stressorer i våra liv. Om alla kunde tänka... Lite.... Stor kram

2019-10-08 // 09:11:01
Britt

Man ska göra allt man mår bäst av ,skit i alla som har dumma saker att säga ,DU ÄR BÄST SOM DU. jag mår bra när jag fixar hos mina höns man blir skitig men vad gör det.Du får inte sluta att blogga ,vi är många som läser hos dig varje dag. Ha en toppen dag nu. Kram

2019-10-08 // 09:15:11
Inger

Det är bra slutsatser du gör. Säger som de andra lyssna inte på negativa kommentarer! Lätt att säga, men svårt att göra. Jag vet. Du har så kloka tankar!

2019-10-08 // 09:36:20
Ann-Christin

Du är en av de klokaste människorna jag vet. Min farbror sa alltid "sköt dig själv och skit i andra så får du längre på jorden vandra" och där ligger mycket i det. Du gör helt rätt och gör det du tycker är bäst att det sen finns människor som tycker annat är där överallt vi har ju den största folksjukdomen som heter avundsjukan och den får man ta som en klackspark så gulliga du stå på dig och gör som du vill.
Idag får du regniga kramar från Skåne

2019-10-08 // 09:39:46
Susanne

Håller med dig, jag klarar inte heller att ha för mycket uppbokat måste få bara vara när helgen kommer efter att ha jobbat 40 timmar och stress på jobbet men gillar mitt jobb ändå . Kram på dig

2019-10-08 // 09:59:50
Nilla

Vet du Lotta, du öppnar upp ögonen på mig för mig själv. Detta låter ju väldigt konstigt, men jag levde i symbios nästan med min man hela förra året när han kämpade med sin cancer. När han äntligen började må bättre och var på bättre sidan märkte jag hur utmattad jag var. Har svårt med stora tillställningar, även kaffepauser på jobbet med mycket ljud coh människor gör mig trött. Ibland stänger hjärnan av bara, jag ser hur läppar rörs men hör inget, som att ha huvudet i en fiskskål ungefär. Eller så ska jag säga något helt enkelt och ut kommer något annat, jag märker det inte ens. Ibland sköljs jag över med sån trötthet att varje del av kroppen känns som bly oberoende av hur mycket jag sover. Kommer inte ihåg saker, blandar ihop datum.

När jag läser dina texter inser jag att mycket jag känner är hjärntrötthet och att jag borde skala bort. Vet inte riktigt hur ännu. Jag tycker ju om mitt jobb, men det är rätt krävande stundvis. Och varje misstag känns som ett litet misslyckande vissa dagar. Andra dagar rycker jag på axlarna och tänker jaha, huvudet är trött bara. Men små motgångar tar enormt med energi.

Så att läsa dina texter och se hur du hanterar tröttheten och utmattningen är hälsosamt för mig. Nej, jag behöver kanske inte klara allt. Kanske jag kunde försöka lite mer att dra ner på vissa saker.

Så även om det tar i mitt hjärta att läsa om när det är tungt för dig är det samtidigt en tröst, att man är inte ensam. Fokuserar på det positiva och känner enorm tacksamhet. För att vi är här. Framtiden vet ingen av oss något om, men fokuserar vi på att njuta av livet och nå våra mål så brukar det mesta lösa sig längs med vägen.

Den största av kramar till dig Lotta, fortsätt precis som du är!

2019-10-08 // 10:03:24
Sallys hus

Å min lilla vän...
Saknar dig så å skulle så gärna vilja kramas lite o blåsa bort alla de där hjärnspökena för gott..

Bra att du backar och övar dig på att inte ta åt dig av andras tyckande hela tiden.

Ut och lev som en skitgris i stället... då samlar du kraft och är precis bara DU....<3
Å NEJ en 18 och 21 åring vill verkligen inte hänga mamma i kjolarna...jiiiiises.... Jag skulle tro att de väljer att vara dära där du inte är just för att få vara just för sig själva ibland.
Puss o kram lilla underbaring!

2019-10-08 // 10:09:01
URL: http://sallyshus.se/
Elin

Hej Lotta!
Angående Icaproblemet ;-) - har du någon större Icaaffär i närheten som kanske har börjat med Onlinehandel? Man behöver planera lite i förväg vad som ska handlas men det är väldigt skönt att bara hämta kassarna. Särskilt en fredag eftermiddag. Bara ett litet tips i all välmening! kram Elin

Svar: Hej, jag har hittat butiker som jag tycker om som inte ligger i det samhälle många känner igen mig . Jag har även börjat styra om mina paket dit så jag slipper åka dit där jag igenkänd och inte tycker om :) Som tur är kan jag handla när jag vill så jag åker aldrig till btiker en fredag eftermiddag. Tack för omtanken. Kram Lotta
Fyra årstider

2019-10-08 // 10:33:01
Carina

❤️

2019-10-08 // 11:04:01
Monica

Hej Lotta. Älskar att följa med på din resa med hus o hem. Du har en helt fantastisk inredningsstil. Sen beundrar jag din ärlighet. De som skriver taskiga saker behöver ju inte läsa. Avundsjuka är rätta ordet. Stå på dig o lev ditt liv som passar dig o din familj. Varma kramar .🍂🍁

2019-10-08 // 11:58:34
Anna

Hej Lotta
Jag va själv sjukskriven för posttraumatisk stress för två år sen. Då pysslade jag mycket i trädgården o mådde så bra av det.
Min läkare sa då till mig att det är det bästa man kan göra, ha små projekt utan massa krav och pilla i jorden med händerna. Så jag låg där i rabatten och mådde bättre och bättre. Sen blev det fint oxå, det är ju alltid kul. Nu mår jag bra igen!
Gör det du mår bra av!!!

2019-10-08 // 13:09:07
Rita

Blir så bedrövad av och läsa att folk klankar ner på andra, speciellt dig Lotta som har så jordnära blogg och att du delar med dig av både glam o vardagsliv. Man ska inte behöva be om ursäkt för att man lever det liv man valt. Som bloggare kan du aldrig tillfredställa alla,,,,men varför kan dem som inte gillar din livstil eller är avundsjuk, bara sluta följa din blogg. Förstår att det är lättare sagt än gjort att bara strunta i avundsjukan som finns bland vissa. Fortsätt som du själv väljer att leva, med hus och stuga. Det är en njutning för oss följare att läsa o njuta av dina fina bilder.
Varma kramar ❤

2019-10-08 // 14:03:33
Jeanette

Tack för att Du delar med dig , Lotta! Du är en sann inspiratör och jag hoppas att du fortsätter som du gör.. Ta inte ngn skit, du är så bra som du är !!
Kram och ha en fin dag <3

2019-10-08 // 14:14:18
Cecilia

Underbart Lotta, att du lyssnar på din kropp och gör det som känns bra för dig. Jag förstår inte varför vissa känner att de måste ha så mycket åsikter om andra hela tiden.
Du gör allt så bra, uppskattar verkligen din blogg 😊👍
Ha en fortsatt fin vecka 🤗☀️

2019-10-08 // 16:22:32
Nina

Jisses, blir alldeles häpen över att folk skriver till dig om deras åsikter om dig och din familj!? Varför gör man så? Nä, försök att inte ta åt dig! Vi andra som tycker det är roligt att läsa din blogg, vill att du fortsätter! Stor kram!

2019-10-08 // 16:49:36
Gunilla

Hej Lotta,
vad fint du beskriver där hjärnan inte följer kroppen. Så sorgligt. Hur det normala inte längre klaras av. Varför har personer, det kan gälla arbetslivet, privat m.m behov av att ”trycka till personer” för att markera? Jag är normalt en positiv person men just nu är jag bara trött. Ta ingen skit, kram🌺

2019-10-08 // 18:44:34
Anlis

Det här med AVUNDSJUKA måste nästan vara den värsta sjukan som finns, VARFÖR? Alla måste väl få göra vad man vill utifrån sina förutsättningar ….. både ekonomiska, önskningar och allt annat …. Kämpa på med vad du tycker är rätt för dej LOTTA!

2019-10-08 // 19:38:40
Anna

All kärlek till dig! Du är ditt viktigaste!!! ❤️❤️❤️

2019-10-08 // 20:35:26
Mia M

Du har den beste bloggen som fins; fine bilder kan mange ta, men fordi du er den du er og deler som du gjør så gir det meg aller mest å titte innom din blogg! Elsker å se innlegg fra "stugan" din!
Ta godt vare på deg selv; jeg håper at du klarer å la de gode kommentarene bety mest. Samle på de som vil deg vel og verdsetter det nydelige mennesket du er!
Klem til deg

2019-10-08 // 21:51:57
appi

Det viktigaste är ju att du gör saker som DU mår bra av. Att hitta en balans som fungerar.

Den svenska avundsjukan finns och lurpassar men försök att fokusera på alla fina kommentarer.

Det kan också bli missförstånd i skrift ibland. Jag skrev en kommentar till dig för några veckor sedan som jag verkligen inte menade något illa med men du tolkade den på ett annat sätt och svarade mig. Rejält. Tittar på ditt svar då och då och förundras över hur tokigt det kan bli när man inte alls menar något illa.

Önskar dig fina höstdagar i ditt paradis!

Kram

2019-10-09 // 05:53:50
Bettan

Jag förstår faktiskt inte, varför det är viktigt för dig, att alla älskar ditt sommarhus lika mycket som du. Därmed inte sagt att man skall säga elaka saker. Huvudsaken är väl, att DU/NI älskar ert sommarhus? Det är väl det som är tjusningen med olika bloggar, att man kan inspireras av så mycket olika men för den skull inte älska allt.
I övrigt är det väl viktigt att barnen blir självständig, trygga människor, som inte behöver ha föräldrar nära sig 24 tim/ dygn. I synnerhet när de är 18 resp 21.

Svar: Jag förstår att du inte förstår för du kanske inte har varit hjärntrött och haft en dotter som varit sjuk i cancer. Jag orkar inte så mycket som vanligt, men jag har kört på och trott att jag ska göra det och när det inte funkat så blir man sänkt. Man klarar inte allas åsikter osv och man vill gärna visa ändå att man klarar av. Man behöver verkligen inte älska allt jag gör, och nu jobbar jag på att få mer energi. Det där med huset har handlat lite mer om mina föräldrar, där jag känt att min mamma helst vill att jag ska vara hemma och att det där huset inte för henne är någon bra ide. Men vi har pratat om det nu att mina barn är stora och klarar sig själva och att huset är rätt för oss att vi tänker vara mycket där. Det är bara en oro att hon ska ha koll och att vi inte ska klara av lån osv. Det handlar ju ofta om väldigt många olika saker när man mår dåligt och det gäller att få ordning på dem i hjärnan. Kram Lotta
Fyra årstider

2019-10-09 // 10:47:55
Bettan

Ja, förlåt då!

Svar: Du behöver säga förlåt , det känns som du verkligen bryr dig om ❣️ Kram
Fyra årstider

2019-10-09 // 15:40:57
Helene

Hej Lotta! Du gör helt rätt i att tänka på dej själv& vad du mår bra av. Har oxå gått in i väggen& det är verkligen inget som man kommer tillbaka ifrån lätt har jag fått lära mig. Hoppas du inte uppfatta det som någon kritik det jag skrev sist att du skulle kolla upp. Utan det var menat som ett tips & som något som hjälpt mej.
Sköt om dej. Kram Helene

Svar: Hej, tack snälla . Tog det inte som kritik men jag har lite dålig med energi så jag kan inte svara alla ❤️❤️Kram
Fyra årstider

2019-10-09 // 18:19:25
Helene

Det förstår jag. Och du har svarat både du& nu. Men vill bara du skulle veta att det var i välmening. Brukar inte kritisera för man vet ju inte alltid hur människor har det - är ju inte allt som visas el som man vill dela.
Kram på dej.
Helene

2019-10-09 // 19:58:39

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:


VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Stugan


Startsida


Orangeri & Köksträdgård

Årstider


Hälsa
Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pettson
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan - badrum
Stugan - bastuflotte
Stugan - hall
Stugan - höst
Stugan - inspiration
Stugan - jul
Stugan - köket
Stugan - köksträdgård
Stugan - matlagning
Stugan - sommar
Stugan - sovrum
Stugan - utemiljö
Stugan - vardagsrum
Stugan - vinter
Stugan - vår
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0