D vitaminbrist
Annonslänkar Gina tricot , gymgrossisten, adviral, iDeal, Lexington, Newport
 
Du kanske läste på instagram igår att doktorn hört av sig om alla prover jag ville ta. Det man fann var att jag har Dvitaminbrist, så skönt att det inte var värre än så. Dvitaminbrist kan leda till många olika besvär som tex sköldkörtel som jag känt av. 
 
***** iDeal mobilfodral här, filt här  och röd kudde här ( på rea nu)*****
 
 
I somras var det troligtvis min posttraumatiska stress som låg i grunden och som ställde till det när vi skaffade stugan och det tillslut blev för mycket av att jobba, inreda hus, ha gäster, åka fram och tillbaka, gå på fester osv Jag kände mig bra då i flera månader och tyckte livet var toppen, men orkade inte hålla den takten hela sommaren. Sedan fortsatte jag några veckor till innan det blev stopp och sedan kom alla symptom och nu Dvitaminbrist som också har påverkat mig. Men å nu känns det bra ändå, bara Dvitaminbrist och jag känner ju att jag är mycket bättre nu mot i somras men det är fortfarande besvärligt med vissa saker. På vårdcentralen tog man aldrig några sådana prover och jag önskade ytterligare prover på sköldkörtel som var bra, ingen borrelia osv 
 
Jag har ändrat mycket av mitt liv för den stress jag upplevt efter Elins leukemi har påverkat mig på många olika plan. Jag har lärt mig nu att även om det känns bra så är jag inte alltid bra och därför fått skära ner på allt. Men som doktorn sa , jag måste också fortsätta med det som ger energi och det gör jag. Detta är väldigt individuellt för alla och jag kan bara känna efter vad som är bra för mig. 
 
 
Nu blir det att äta D-vitaminer som jag skaffat mig och fortsätta lägga min energi med fokus på glädje. Jag har också en doktor som jag bara kan kontakta om jag skulle bli sämre och behöver kolla upp annat. Just nu bär jag på en förkylning och hosta så jag vet inte riktigt hur jag mår 🙂 Nu ska jag bara bli bra från den först för att fortsätta framåt med det andra. Idag blir det mysdag i stugan fast bilderna är från soffan hemma. 
 
Nu ska in och kika på myskläder som jag spanat in byxor HÄR och tröja HÄR så också fundera på om jag ska köpa något på denna shoppingdag eller inte. Jag har en del inköp som jag tänkt göra så jag ska nog kolla in en del butiker men bara kloka inköp som jag funderat på ett tag. 
 
Kram Lotta 
 
 image.png
 
 
 
Erbjudande för idag HÄR 
 
 
KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Bittan

Hej ! Brukar läsa men inte kommentera..sorry..
Men känner nu att jag vill lämna några ord och berätta att jag känner så igen "ditt difusa mående". Något som är fel, men man vet inte vad..
För mig handlade det om klimakteriet...så många symtomer på allt konstigt !
Huller om buller i kropp och själ, ena stunden här och andra där..
Svårfångat mående, man får göra det man kan.
Kanske är det så för dig ? Började strax efter 40 för mig..
Mysig blogg, tack för inspiration !

Svar: Hej, det kan det också vara. Jag har haft så mycket konstigt på så kort tid så det börjar lägga sig nu så kanske går det reda ut lite mer framöver om det är det. Jag är ju 46 i början på året och det kan ju börja nu. Kram Lotta ❤
Fyra årstider

2019-11-29 // 06:38:34
Viveka

Hej! Tack för fin blogg! Undrar hur man kan få d-vitaminbrist? Du är ju ute mycket i dagsljus. Hade doktorn nån förklaring?

Svar: Hej, jag tänkte på det också att jag är mycket ute och jag äter en del fett fisk osv Det är nog mest mörkret men han hade ingen förklaring.
Kram Lotta
Fyra årstider

2019-11-29 // 09:42:39
Milla

Hej - jag råkade hurtigt skriva på din IG om broccoli men det var en tankevurpa, gröna grönsaker är fulla med C-vitamin.
Eftersom jag nyss varit på en bentäthetskontroll för benskörhet så borde jag haft rätt mycket koll på D-vitamin... Vilket ÄR lite svårt att få i sig via kost, man kan googla och läsa på om det. Det står också att läsa att vetenskapen inte är helt överens om vad som är bra nivåer men att vi alla förstås behöver extra D-vitamin då vi lever lång tid i mörker. Och att det inte ger extra tillskott om man är ute den här årstiden, det räcker inte att lagra. Jag äter själv extra magnesium vars brist påverkas mycket av stress, och vars brist kan ge massa konstiga symptom. Det är också svårt att mäta, så det pratas inte så mycket om att det går att konstatera en brist. Jag har aldrig varit en stor fan av tillskott men just dessa saker är något jag tänker mycket på då sömnbrist, oro och annat ställer till det i livet. Ihop med förändringar i livet i stort som du gör Lotta, så är det nog väldigt bra att köra på med D-vitaminet. Lycka till Lotta!

2019-11-29 // 12:41:03
Märta

Hej!
Åh så bra om det "bara" var D-vitaminbrist! Jag har inte ätit tillskott själv men har tänkt många gånger att jag borde det under vinterhalvåret. Jag ska banne mig köpa det i morgon så kanske man kan känna sig lite piggare i gråvädret. Fast just idag hade vi sol men en granne sa att vi här i Göteborg innan idag har haft 4 (FYRA!)soltimmar under november månad!

2019-11-29 // 18:22:18
Doktor

Hej!
Hela Sveriges befolkning har brist på D-vitamin den här tiden på året. Den lilla sol som vi får nu är inte tillräcklig för att täcka vårt behov av D-vitamin, dess utom har vi haft extremt få soltimmar den här hösten. Vissa får symtom på bristen andra klarar sig bättre...

2019-11-29 // 18:35:10

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:


VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Stugan


Startsida


Orangeri & Köksträdgård

Årstider


Hälsa
Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pettson
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan - badrum
Stugan - bastuflotte
Stugan - hall
Stugan - höst
Stugan - inspiration
Stugan - jul
Stugan - köket
Stugan - köksträdgård
Stugan - matlagning
Stugan - sommar
Stugan - sovrum
Stugan - utemiljö
Stugan - vardagsrum
Stugan - vinter
Stugan - vår
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0