Så i pluggboxar
Annonlänkar Granngården 
 
Här kommer några inspirationsbilder till er när man ska börja förså. Jag startar mer i mars och sätter inte igång för tidigt i år. Jätteverbena är sått i februari och kronärtskocka har kommit upp, men dessa bilder är från förra året då jag fota ett reportage. Ni har nog sett någon av dem tidigare.
 
Att så i pluggboxar är toppen. Mina pluggboxar är köpta på Granngården i Tranås, du hittar dem HÄR Du sätter ett frön i varje hål men tänk nu på att varje litet frön blir en stor planta som tex tomater som ska ha 10 liter jord  🙂 När plantorna växt färdigt trycker man till på sidorna av pluggboxen så får man fina små plantor att sätta i större krukor. Du börjar att så i såjord och sedan när man planterar om dem sätter man i bra jord som gärna får kosta lite. I jorden blandar jag också ner perlite för att få jorden luftig och strör över jorden vermiculite som absorberar fukt. 
 
 
Fiberkruka du ser på bilden, använder jag inte längre. Jag tycker de torkar ut eller möglar fort, men de är fina att se på och visst funkar det men numera kör jag andra krukor.  
 
 
Du hittar massor av bra saker till din odling HÄR hos Granngården. Nu har jag det mesta och behöver bara köpa lite jord. Sedan har jag egen kompost som jag använder i pallkragarna som jag blandar med gamla löv så blir jorden perfekt. 
 
Kram Lotta 
 
💗
KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Nettan

sådde jätteverbena för drygt två veckor sedan, såjord stått i rumstemp med plastfolie över och bara kommit upp två små ynkligheter...vad har jag gjort för fel??

Svar: Hej , det tar jättelång tid för dem att grå och plantorna är pyttesmå så det är inget fel. Ibland behöver du en köldknäpp för att gro men sök på jätteverbena på Google. Finns massa råd där. Hälsningar Lotta
Fyra årstider

2019-03-03 // 09:59:32

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:


VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Orangeri & Köksträdgård


Kök


Årstider


Hälsa
Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stuga - badrum
Stuga - inspiration
Stuga - sovrum
Stuga - vardagsrum
Stugan - köket
Stugan - utemiljö
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0