Köksträdgård
Annonslänkar Stenbolaget, Ellos Odla, Byggmax och Granngården
 
Jag tänkte jag skulle försöka svara på era vanligaste frågor omkring min köksträdgård. Den börjar bli klar nu och som jag tänker just nu är det bara lite häck kvar att plantera. 
 
Hur tänkte du när du skapade köksträgården? 
 
Jag ville ha en plats att vara på där jag kan odla och som är lätt att sköta. Grus och pallkragar blev det mest av , men för mig är det också viktigt att det är vackert med rabatter osv . Jag tycker om att få fota fina bilder så det behövdes mycket grönt också för att det skulle kännas som en mysig plats. 
 
Köksträdgården gjordes i etapper. Först började vi runt orangeriet och sedan utökade vi på ängen nedanför. Jag grävde bort det mesta gräset själv, men på den stora ytan på ängen fick vi hjälp av en grävmaskin. 
 
 
Har du markduk under gruset? 
 
Ja det har jag. Jag grävde bort gräset och köpte markduk på rulle i affären i stan. I själva köksträdgården har jag sedan lagt makadam som det heter är 4/8 och är röd/grått. Den ser ljusgrå ut på bilderna. Vid orangeriet har vi valigt gårdsgrus. Grus kan man beställa på nätet och få hemkört med lastbil. 
 
Vart kan man köpa dina rabattkanter i pil?
 
De finns på många olika ställen som tex. Odla.nu 
 
 
Hur går det med att ha hönsen så nära köksträdgården? 
 
Det går ganska bra. De äter inte så mycket när plantorna börjar bli större, men det gillar att kraffsa i rabatter och i jorden om det inte är täckt av växter osv. De gillar däremot inte gruset så mycket så de är mest på ängen utanför. Vi har väldigt stor trädgård, så de kan vara ute i hagen och väljer oftast det. Jag provade med flis först i köksträdgården men det gick inte. De sprätte runt som tokar 🙂. 
 
 
Hur har du byggt pallkragarna ?
 
Det är min man och jag som har snickrat dem, det gick jättefort. De är byggda av brädor/panel från sågverket i byn. Jag kan inte exakt måtten på dem men vi har bestämt höjd som passar oss och längd som passar köksträdgården. De är målade med Falu knut och foder timmergrå. Vill man inte bygga finns det ju färdiga att köpa tex HÄR och HÄR
 
Hur gör du med jorden?
 
Jag köpte ett lass jord som kom med lastbil, sedan har jag blandat upp den med gamla löv som jag gräver ner på hösten eller tidigt på våren och så har jag egen kompost ( matrester, hönsskit m.m ) som jag fyller på. ca 20 % kompost i hela pallkragen. Jag hittade också maskar från ett annat ställle som fick bo i pallkragarna. 
 
Vart kan man köpa dina plåtkanter i rabatterna?
 
Jag hade en granne som fixade dessa åt mig, han jobbar inte med det längre men jag har beskrivet detta HÄR och man kan gå in till en plåtverkstad som fixar sådana.
 
 
 
 
Det viktigaste för mig med trädgård och det mesta jag gör är att bara sätta igång och försöka. Man kan göra rätt eller fel och man får prova sig fram. Bra jord underlättar mycket, både i pallkargarna och när du drar upp plantor. Jag har bara odlat så här i två år och jag har nästan ingen kunskap alls men jag provar mig fram och googlar. En del går åt skogen och en del går bra. Idag ska ut i orangeriet och sätta nya frön.
 
Kram Lotta 
 
💗
 
Erbjudande hos Odla : 15% rabatt på ett helt köp
Kod: INFLUENCER15
Giltighetstid: 6/3 - 10/3
Villkor: Gäller ej på gräsklippare eller växthus
 
 Du hittar mer till din odling HÄR och HÄR 
 
 
 
KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Åsa

Jag har skrivit till dig förr jag är så full av beundran för vad du har skapat. Du har verkligen en talang för det här med odling. Jättefint och som vanligt härliga bilder. ♥️ Mvh Åsa

2019-03-06 // 08:28:29
URL: http://www.asasblogg.com
Malin

Hej måste fråga en kanske lite konstig fråga, men har ni problem med sniglar, nu tänker jag mördarsniglar och i såfall hur tänker ni med ert fina köksträdgård.

Svar: Hej
Vi har mördarsniglar men våra pallkragar är höga så det tar lite tid innan de kommer upp. Däremot kan det komma sniglar i jorden och då får man plocka några enstaka. Det är bra med gruset för det gillar de inte så mycket. Just sniglarna är inte ett problem i köksträdgården, men på det förra stället jag odlade vid poolen var det mycket. Kram Lotta
Fyra årstider

2019-03-06 // 08:52:54
Jenny

Hur tänker du kring odling osv om ni köper sommarstuga? Jag letar oxå sommarstuga nämligen, och funderar över hur sjutton det ska gå ihop med att rensa/vattna vid huset om jag bor i stugan hela sommaren?

Ha en fin dag!
😊

Svar: Hej, vi ha kommer ha en stuga max en timme bort och kommer åka emellan . Sedan får vi se på sikt hur vi gör. Stugan ska vara vinterbonad så vi kan bo där året om. Vi har ju djur också så vi kan inte vara borta så länge i taget. Sedan ska vi fixa med mer självbevattning osv kram Lotta
Fyra årstider

2019-03-06 // 12:56:14

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:


VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Stugan


Orangeri & Köksträdgård


Kök


Årstider


Hälsa
Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stuga - badrum
Stuga - inspiration
Stuga - sovrum
Stuga - vardagsrum
Stugan - höst
Stugan - köket
Stugan - matlagning
Stugan - sommar
Stugan - utemiljö
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0