Bixia
ANNONS Bixia
 
Visst längtar man till när naturen ger oss detta? Det känns som en gåva som kommer på våren och ger oss glädje och energi. Vilken tur att vi har årstider, älskar kunna leva nära naturens alla skiftningar och något att vara rädd om inför framtiden. 
 
Idag tänkte jag i samarbete med Bixia lyfta några av de lokala elproducenter som finns här i Östergötland och som är en viktig del i närproducerad el. De är hjältarna som ser till att vi kan få sol, vind och vatten i förnybar el istället för el från fossila energikällor. Jag tycker de är värda att få lyftas fram lite extra och hoppas även jag får hälsa på någon av dem under året. 
 
 
 
Vår natur här i Östergötland med många öppna fält har gett lokala bönder en möjlighet att skaffa vindkraft. Vindkraft köper Bixia in av flera olika producenter som tex. från Håkan och Karolina på Millingstorps gård i Ödeshög.
 
De produceras också egen öl och egen glass på sin gård, av sin egna egenproducerade el. På Håkan och Karolina Johanssons mark står idag tre vindkraftverk vars årliga elproduktion räcker till 100 000 liter öl, 3 500 kilo glass och hushållsel till närmare 2 000 villor. Så bra och häftigt tycker jag!
 
 
 
Micke Frantzén är en annan producent på Östgötaslätten som producerar vindkraft till Bixia. Han jobbade med butikskedjan Outside men när är han sålde sin verksamhet men valde istället att investera i vindkraft. Han kan med sin el förse 450 hushåll i Östergötland. Vindkraften står för drygt sex procent av den totala elproduktionen i landet, men det skulle kunna vara mycket mer, säger Micke Frantzén.
  
 
Bixia berättar :
- Allt fler vill vara med och bidra till ett bättre klimat genom att köpa närproducerad el eller genom att producera sin egen el med solpaneler osv . Av all den el Bixia köper in kommer en tredjedel direkt från närproducenter av förnybar el (sol,vind,vatten) men fler och fler blir det och efterfrågan blir högre för varje år. 
 
 

Jag är Bixiakund och jag har inga rabatter eller så, men när jag gick in detta samarbete fick jag hjälp med att ändra mitt elavtal och köper nu bara närproducerad el till vårt hem via Bixia Nära. 

  
HÄR hittar du allt om Bixia som hjälper dig med alla frågor kring el och avtal.
 
Kram Lotta 
 
💗 
KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:


VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Stugan


Orangeri & Köksträdgård


Kök


Årstider


Hälsa
Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stuga - badrum
Stuga - inspiration
Stuga - sovrum
Stuga - vardagsrum
Stugan - köket
Stugan - utemiljö
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0