Köksträdgården och orangeriet
Annonslänkar Ellos, Royal design och Lexington
 
Att skapa en köksträdgård är nog bland det roligaste projekt som jag har gjort. Jag är inte duktig på växters namn osv utan jag kör på känsla. Efter jag hade varit ute och fotat reportage och sett många trädgårdar så jag hade jag samlat på mig många ideer som jag ville förverkliga hemma hos oss. 
 
 
Vi har ju en väldigt stor trädgård och ska man göra något som ska se vettigt ut hemma hos oss måste man skapa stort. Att börja skapa en köksträdgård som är ganska dyrt om man som jag vill ha grus , köpa växter osv så det har det tidigare fått vänta. Resor och renovera huset har varit viktigare för oss.
 
Men när Elin blev sjuk blev det ett bra projekt för oss att hålla på med här hemma. Först tänkte jag ut platsen och kom på att det gamla dasset kunde bli orangeri, sedan bad vi vår granne gräva bort en del i hagen för att få det jämnt. 
 
 
Sedan tänkte vi i tårtbitar. Först gjorde jag en sida uppe vid orangeriet, framför orangeriet och sedan andra sidan. Jag köpte markduk och grus och grävde för rabatter lite efterhand. Så gjorde jag även med den stora ytan vid köksträdgården. En liten bit i taget. Kalle snickrade allt på orangeriet och jag gjorde nästan allt i trädgården,
 
Vattenslang HÄR
 
 
 
 
 
Vattenkanna HÄR
 
 
 
Vi har lagt massor av pengar på detta projekt och det går säkert att göra billigare om man får växter av vänner osv. men att hålla på med detta under tiden Elin hade leukemi var sådan otrolig glädje för Kalle och mig. Vi kunde turas om att vara här ute , glömma det där tunga och tuffa för en stund och bara jobba med kroppen och skapandet. Kalle älskar ju också odling, och tycker om att hålla på med sina citronträd och vi behövde ett ställe att kunna ställa dem på vintern. 
 
*******'
 
Näckrosfat HÄR
 
 
 
 
Jag har själv hämtat varje stor sten när jag byggde stenväggen  tex. men allt har bara varit terapi och glädje. Om man jämför det med smärtan att att ha ett sjukt barn så är det ingenting. Ingenting är jobbigt om man får möjligheten att gräva och jobba i sin trädgård. Detta har bara varit lycka för oss. 
 
 
Nu efter allt som hänt kan jag ju jobba med våra trädgårdar, för mina sociala medier blivit så stora. Jag kan lägga min tid med att klippa gräs, vattna osv och få visa er. Jag är oerhörd tacksam för det och tar det inte som en självklarhet. 
 
Nu ska ut här i stugan och ta mitt kaffe och sedan behöver vi nog åka hemåt för att se om vi kan få igång gräsklipparen.
 
Ha en toppenfin dag, vi ska på fest med en massa härligt folk i byn
 
Kram Lotta 
 
💗
 
Saker jag gillar
 
 
 
De HÄR fina kudden är på väg till stugan
 
 
KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Anonym

Vilka fina blider.

2019-06-29 // 11:35:13
Åsa

Du skriver så bra om Elins leukemi, jag blir verkligen tagen. Tänk vad ni gått igenom jag förstår att orangeriet och trädgården blev en slags ventil för dig och Kalle. Du har bästa bloggen Lotta ärlig och härliga bilder, you go girl ♥️♥️♥️♥️ mvh Åsa

2019-06-29 // 16:42:44
URL: http://www.asasblogg.com
Lovisa

Ni har verkligen gjort det jättefint hos er! 😊

2019-06-29 // 20:58:02
URL: http://www.inredningbycadla.se
Heidi

MEN WOW vilken härlig trädgård, man blir ju helt kär!

2019-06-29 // 22:12:03
URL: http://gulakoppar.blogg.se
Mot plus

Vilken dröm!!!

2019-06-29 // 23:14:11
URL: http://motplus.blogg.se
Malin

Hej! Så fin trädgård. Har ni ritat ert hus som är på första fotot i detta inlägg själva eller kan man köpa det prefab från någon firma? Vi letar attefallshus och detta ser ut precis som i mina tankar😍 Kram

Svar: Hej. Detta huset är ett gammalt skoldass som vi har röjt och slagit ut och satt in fösnter m.m Kram Lotta
Fyra årstider

2019-07-03 // 22:33:10

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:


VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Stugan


Orangeri & Köksträdgård


Kök


Årstider


Hälsa
Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stuga - badrum
Stuga - inspiration
Stuga - sovrum
Stuga - vardagsrum
Stugan - höst
Stugan - jul
Stugan - köket
Stugan - matlagning
Stugan - sommar
Stugan - utemiljö
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0