Köpa lite mer sjötomt
Annonslänkar Soft Goat
 
När vi köpte  det här huset så blev vi erbjudna att även köpa marken bredvid huset. Då visste vi inte hur det skulle kännas att bo där och vi tyckte redan det var mycket pengar att köpa hus och sjötomt så vi tackade nej. Vår dröm skulle bli sann och det kändes inte som mer mark behövdes just då. 
 
 
Men sedan den dagen vi började bo här har vi gått och funderat på den där marken, 22 meter mer sjötomt där nere i hörnet av sjön där kvällsljuset lägger sig den sista timmen och är som vackrast. Min bonuspappa har ju ägt skog och det har ju gått bra för dem och vi skulle i så fall äga marken från huset och ner mot sjön.
 
 
Så nu är det påskrivet och ansökt och det brukar ta lite tid hos lantmäteriet men troligtvis blir vi markägare till lite mer lövträd och sjötomt och på sikt kanske det kan finnas lite mer möjligheter att kunna bygga tex gästhus. Vi har varit i kontakt med kommunen om strandskydd osv när vi köpte huset och även om det inte blir att kunna bygga här i framtiden så kommer vi inte ha några grannar som kan köpa den marken och vi kan fortsätta få vara själva vid sjön. Om 10- 15 år då bor vi kanske här som det känns nu, ja vi får se. Jag lever i nuet och tar det som det kommer men försöker även tänka lite på framtid. 
 
Idag kommer Elins Jakobs föräldrar till stugan på middag, så vi ska snart åka och dit och fixa lite. Det regnar, men det lika mysigt det med. 
 
Kram Lotta 
 
💗
 
 
Tofflor för kallare kvällar HÄR 
 
 
KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Maria Gunnarsson

Så härligt att ni kan köpa till mer mark! Man kan nog aldrig ha för mycket av just tomtmark :-) Vår stuga ligger mellan två "biotoper" dvs mark som ej får exploateras om jag förstått det hela rätt, vi kan alltså inte köpa till mer mark, vilket är tråkigt å andra sidan kan inte någon annan köpa och bygga där heller vilket är mer än bra :-D ! Vi hade ju sån tur att vår stuga som vi köpte redan låg på ett perfekt avstånd från stranden (9 m) och nu då vi rev den och sökte bygglov för den nya stugan var det supernoga att den inte fick ligga närmre sjön än vad den gamla stugan låg, vilket inte var några större problem för vår del då vi inte ville ha den ännu närmre :-). From mars 2020 får man bygga en sk "Bolundastuga" (stod om det i corren idag) som är på hela 30m2, inget bygglov behövs men tillstånd från grannar om den ska vara närmare tomtgräns än 4,5 m och sen måste man tydligen anmäla om att man ska bygga den, kommer kunna bli toppen som gäststuga och litet förråd tänker vi :-) Annars har vi precis fått vår grund gjuten till "stugan" nu, ska bli så spännande när den är på plats! Kram//Maria

2019-07-30 // 14:21:09
Linda Sohlberg

Så spännande! Vi har själv ett tomtköp till vår sjöstuga liggandes hos lantmäteriet sen i januari 2019. Ännu är vårt ärende inte ens påbörjat så det lär ta tid. Hoppas innerligt det går igenom, lär vara lite krångligt när det handlar om strandskyddad mark. Stort lycka till!

Svar: Tack, ja det vi får se. Det blir som det blir :) Kram Lotta
Fyra årstider

2019-08-02 // 15:00:07

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:


VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Stugan


Startsida


Orangeri & Köksträdgård

Årstider


Hälsa
Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pettson
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan - badrum
Stugan - bastuflotte
Stugan - hall
Stugan - höst
Stugan - inspiration
Stugan - jul
Stugan - köket
Stugan - köksträdgård
Stugan - matlagning
Stugan - sommar
Stugan - sovrum
Stugan - utemiljö
Stugan - vardagsrum
Stugan - vinter
Stugan - vår
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0