Det är hejsan hoppsan som gäller, det blir som det blir och det är gott nog för mig.
 
Annonslänk Newport och Cervera
 
Förra året före jul blev jag sjuk för min kropp reagerade på Elins leukemibehandling var slut som hade varit i 2.5 år. Jag hade aldrig tidigare mått psykiskt dåligt eller haft en trött kropp, eller haft panikångest men då sa den ifrån. För mig var den sjuka perioden väldigt kort, jag var kanske mer eller mindre "sjuk" i 6 månader men eftersom jag kunde styra min tid och jobba här hemma så blev jag piggare i huvudet och kroppen ganska fort.
 
Från första dagen när jag kände att det var fel och fick uppleva en panikångest ( tack och lov bara en gång) så gjorde jag en massa åtgärder som tex. inte bjöd hem folk, tränade,  jag valde affärer som jag tyckte om, undvek folkmassor, möten, jag gjorde bara en sak om dagen som tex. åka och handla mat. Jag kontakta en psykolog på sjukhuset som jag besökte en gång, jag pratade med min man hela tiden och vänner som hjälpte mig reda ut mina tankar och gav råd osv. Sedan dess har de vänt. Jag vet att jag varje dag måste lyssna inåt. Hur mår jag, hur känns det nu osv?
 
Nu mår jag så bra, min kropp och min hjärna är i stort sett som förr. Jag kanske blir lite tröttare på kvällarna, men jag är ju också äldre så jag vet inte. Jag kan däremot inte stressa eller ha för mycket jobb på en dag men det utsätter jag mig inte för, jag styr allt i mitt företag och ger mig det jag mår bra av. Bra mat, träning, vänner det jag trivs med, lagom med jobb osv
 
 
 
Nu går jag snart in i den tiden igen som jag blev sjuk förra året och jag har bestämt mig att fortsätta ge mig det jag mår bra av och inte sätta press. Nu mår ju Elin bra också, vi har gått igenom det värsta året som det är att få återfall, hon är lycklig och har pojkvän och kroppen har börjat glömma allt som hänt och återhämtat sig. Jag är i en annan situation nu. Men denna tid har gett mig ännu mer tankar omkring min familjs hälsa. Jag kommer inte baka och göra julgodis för jag måste för att visa på bloggen, jag kommer inte pyssla med blommor för jag måste. Jag tänker inte göra om mitt hem för att jag ska ha något att visa osv. Jag tänker inte göra allt som det har varit förr som jag tyckte om just då för det måste vara så som det alltid har varit.
 
Jag tänker bara ta allt lite som det kommer, jag ska tänka att det får bli som det blir och det duger. Jag gör det som jag vill och tycker är roligt. Vill jag baka, bakar jag, vill jag pyssla, pysslar jag osv Jag lärde mig så mycket av åren med cancer och när jag själv blev trött i kroppen och all denna kunskap kan jag nu fortsätta applicera på mitt liv. Det finns faktiskt inte så mycket viktigare saker än hälsan. Så det gäller att fokusera på sitt eget liv. Så här lever jag, det här är bra för mig just nu, det här vill jag lägga min tid på just nu osv. Inte blicka på andra vad de gör eller hur de orkar saker och inte tro att man ska leva i framtiden lika dant som gjort i den tiden som varit. Den tiden som är nu, är inte den tiden som var då. Jag ändrar mig hela tiden. 
 
 
 
Ljusstake HÄR och HÄR, Ljuslykta HÄR och vas HÄR
 
Jag har varit bortrest halva september ändå har det varit en av de bästa månaderna i mitt företag med omsättning. Jag har klarat av att resa och jobba samtidigt och det har varit kul att göra det och känna att man orkar. Nu kommer jag låta min man få resa massa i sitt jobb framöver och jag vill vara mer hemma.
 
Så det jag vill säga är att jag vet aldrig vad jag ska blogga om, jag har inga krav att det ska vara vissa inlägg med mat, bakning, smink, inredning osv. Jag kan inte sätta sådana krav, jag tar allt som det kommer för jag måste lyssna inåt varje dag. Vad känns bra idag?  Vad kan jag göra idag? Så länge det livet funkar för mig och mitt liv så blir det lite mer så. Jag planerar ju såklart in samarbeten och jobb och vissa saker jag vill göra men annars är det hejsan hoppsan som gäller, det blir som det blir och det är gott nog för mig. 
 
Idag ska jag besöka butiken Sharpman och sedan till min favoritblomsteraffär i Tranås och köpa växter. Ikväll är Elin och Jakob hemma och vi ska äta middag tillsammans och det blir att tända brasa.
 
Kram Lotta
 
💗
KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Jessica Högberg

Jobbigt år men det låter som du har det under kontroll, var rädd om dej och de dina <3

2018-10-09 // 09:30:56
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Lovisa

Tänkvärda ord. Skönt att ni får må bra nu. Mysiga bilder!

2018-10-09 // 09:36:32
URL: http://www.inredningbycadla.se
Agneta

🍁🤗Skickar varma höstkramar till dig och din familj! Tack för att du fortsätter vara du och för att du delar med dig av ditt liv!❤

Svar: Tack, kram tillbaka från mig / Lotta
Fyra årstider

2018-10-09 // 11:07:36
Eva

Bästa Lotta! Jag vill bara ha dig! Du har varit en del av mitt liv i flera år, i med och motgång. Jag har följt dig dagligen i flera år . Du och jag har båda haft sjuka barn. Tumörsektionen har varit en del av mitt liv. På senaste tiden har jag ibland nästan mått dåligt av alla perfekta liv, alla vackra hem, alla nya dyra saker och kläder. Jag känner ibland att det där är så långt från mig att jag mår dåligt. Jag vill inte tävla, jag är inte avundsjuk men ytan är inget värd något längre när man vet hur fåfängligt livet är. Jag vill inte se eller läsa mer om dyra vackra saker. Jag vill ha mer av dig och dina tankar om livet. Var dig själv Lotta! Naturen i alla dess skepnader duger väl fint att fota. Kram och tack för alla lästimmar.

2018-10-09 // 13:00:00
Agnetha

Vad härligt att läsa! Jag är så innerligt trött på alla bloggar som bara skriver om nya saker hela tiden. Man ska köpa det ena och det andra och allas hem ser likadana ut. Du ger mig också kraft och inspiration att våga ändra i mitt eget liv. Just nu är jag missnöjd med hur vardagen ser ut. Jag jobbar för mycket. Har faktiskt i eftermiddag ringt och hört mig för om ett annat jobb, när jag sedan läser här hos dig känns det att jag gjorde rätt. Mitt liv är mitt, hur det sedan blir på mitt nuvarande jobb om jag slutar är inte mitt problem. Kram!

2018-10-09 // 15:25:09
Malin

Jag håller precis med dig. Det blir gott nog ändå. Jag har också omvärderat mitt liv. Gör vad jag orkar och vill, men bara för min egen del. Inte för någon annans. Blir inspirerad av dig!

2018-10-09 // 17:10:28
Sofia

Så gott att du mår bra och känner av din kropp.
Jag själv har mått dåligt en tid, brakade ihop för 1,5 år swdan

2018-10-09 // 18:52:56
Fia

Så gott att höra Lotta! Har följt dig länge, för att jag tycker väldigt mycket om dig och ditt hem.. för mig är det perfekt när du visar tvätthögen eller disken på bänken för det är ju så det faktiskt ser ut hos alla!!! Att du lägger upp osminkade bilder med leriga händer och knän är alldeles perfekt :)

Jag brakade ihop för 2,5 år sedan... har sakta rest mig. Idag mår jag ok- jag är glad och skrattar igen. Jag har hoppat på olika tåg längs vägen och nu äntligen har jag tillochmed orkat börja träna utan att kroppen skriker stopp. Jag kommer fortsätta följa dig för du inspirerar. Fortsätt med det du gör :)
Hejsan hoppsan å kram från Värmland

2018-10-09 // 19:01:36
Mrs Kjellström

vilket bra inlägg o skönt att du mår så mycket bättre nu. sj va jag sjuk i flera år och de med stressen klarar jag inte heller av alls länge.
Skönt att du har ett sådant bra jobb som sj kan bestämma var, när och hur du ska jobba.

Svar: Nej man måste tänka på sig själv först när det inte funkar, varje dag får man känna in vad som är rätt. Mitt jobb hemma har varit och är min räddning. Kram Lotta
Fyra årstider

2018-10-09 // 20:54:21
URL: http://mrskjellstrom.se/
Milla

Livet är ju verkligen fram-och-tebax, precis som du beskriver. Rätt som det är kan man få en backlash o falla tillbaka i mönster man trodde sig lämnat, men sedan är det bra igen. Märker på responsen på ditt inlägg att det är många som berörs, av sina erfarenhet. Det är inte helt lätt att leva perfekt....
Har själv behövt rannsaka mig själv mkt, en tuff sommar med stor ovisshet runt sonens tumör, en dotters hemkomst - oro sätter sina spår och min kropp reagerar instinktivt olika dag för dag. Jag avskyr det, att få tunnelseende och sömnstopp och har massor att göra för att må bättre , men det tar sig positivt framåt. Kram på dig o alla dina fina läsare / Milla

Svar: Fy det är minsann inte lätt att leva i perioder. Nu har vi fått kallelse in till sjukhuset. Dags att ta prover och varje gång känns det. Idag är en mer trött dag men det får vara ok det med. Kram Lotta
Fyra årstider

2018-10-09 // 22:38:50
Bakom dörr nr. 11

Du är så klok Lotta, älskar din inställning till livet. Fin dag till dig.
Kram Pia

2018-10-10 // 07:17:22
URL: http://piajohansson72.blogspot.com/
Mösstanten

Du skriver om sånt som vi alla kan lära oss något av. Så klokt du har tagit dig igenom den svåra perioden. Jag tror att det kan betyda något för många människor att du stannar upp och känner efter. Det är nog alltför mycket jakt på att visa upp en glättig yta nu för tiden. Jag tror att folk börjar reagera mot det.

2018-10-10 // 08:41:01
URL: http://mosstanten.se
Jeanette

Så härligt du skriver, vad är väl bättre än att ta det som det kommer och att vara som man är? Det är alldeles för mycket yta och vackra ting överallt, det kan man läsa om ibland men vardagen och jordiga händer är lika viktigt det. Keep up the good work<3 sen undrar jag när du öppnade eget företag och om det finns nåt inlägg om hur det är att vara egen? Kraaam

Svar: Hej, jag har skrivit om hela denna resa här så scorlla bakåt i inläggen. http://mittlivpalandet.se/category/foretaget.htmlTack för dina gulliga ord
Kram Lotta
Fyra årstider

2018-10-10 // 10:53:23

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:


VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Orangeri & Köksträdgård


Kök


Årstider


Hälsa
Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stuga - badrum
Stuga - inspiration
Stuga - sovrum
Stuga - vardagsrum
Stugan - köket
Stugan - utemiljö
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0