Kundpanel hos Bixia
Annonssamarbete Bixia

Förra veckan var jag och Kalle på Bixia och satt med i en kundpanel för en ny produkt som Bixia funderar på att lansera. Väldigt kul att som kund men även ambassadör få vara med och tycka till och höra om Bixias utveckling. Som ni vet har jag verkligen fått upp ögonen för det här med val av el och vilken skillnad det kan göra och att faktiskt få vara med och påverka inifrån är häftigt.

 

 
Vi har i familjen funderat på vad vi själva kan göra för att bli det Bixia kallar prosumers, alltså producent och konsument. Om ni minns när jag var ute hos Jan på Vistena gård tillsammans med den svenska Matfabriken så jobbar Jan precis så. Han tillverkar el i sina vindkraftverk och Bixia köper överskottet. Han blir då både en producent och en konsument. Nu har inte vi riktigt förutsättningarna för att sätta upp vindkraftverk, men till exempel solceller är ett alternativ som man som husägare kan överväga. Solceller har också varit ett hett ämne sedan i somras med det väder vi hade och med fantastiskt många soltimmar.
 
 

Därför var det väldigt intressant att vara med i denna kundpanel och diskutera vad vi som konsumenter kan göra framöver för att bidra. De flesta kan ju inte slå upp en vindfarm på tomten men många har bra tak som skulle kunna ha solceller och därmed producera egen el och vi har ju även ett stort tak på vår gamla skola.

 

Väldigt intressanta diskussioner och det ska bli spännande att se vad Bixia gör framåt och hur vi som konsumenter kan hjälpa till att bidra till en bättre värld med mer förnybar energi. Inte bara genom att välja ett bra elbolag utan även genom att själva dra vårt strå till stacken.

Du hittar Bixias hemsida HÄR 

 

Kram Lotta 

💗

KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Helena

Vi har att upp solceller på taket på vår hall. Tanken är att vi så småningom skall klara sommarhalvåret med egen producerad el och kanske också kunna sälja litet till vårt elbolag. Min man har jobbat hela livet med energi i olika former...diselkraftverk, vindkraft, solceller och förnybar energi. Viktigt att tänka på miljön och även en kostnadsfråga. Vi har beräknat att inom 5 år skall vi ha sparat in kostnaderna för våra solpaneler.

Svar: Å vad intressant att höra, vi funderar också på solceller framöver och ska kolla upp det. Kram Lotta
Fyra årstider

2018-11-30 // 20:01:30

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:


VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Orangeri & Köksträdgård


Kök


Årstider


Hälsa
Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stuga - badrum
Stuga - inspiration
Stuga - sovrum
Stuga - vardagsrum
Stugan - köket
Stugan - utemiljö
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0