Mobil slide-in-meny demo | 13 Pixlar
headerKvällsbilder från mobilen på köket
Annonslänkar Cervera
 
När jag kom hem ikväll så var första strykningen på skåpen gjorda och det blir så fint. I vissa lägen när solen kommer lysa ser skåpen väldigt ljusa ut, när mörkret kommer så ser det mer grå ut. Tog bara några snabba bilder från mobilen. Jag tycker så mycket om att han tänker på helheten, snyggar till väggar, lister ...ja allt. Han lämnar ingenting till slumpen. Personligt måleri säger jag bara. Per är så duktig, han kostar en del och man får vänta ett år på honom men så värt det. 
 
 
Ikväll ska jag kika på inredningsprylar, lite nytt ska det bli fast jag har ju redan köpt en del. Inget trasigt eller saker vi inte använder kommer flytta in. Det sparas till stuga, ges bort eller sparas till barnen. Jag skulle gärna vilja ha en ny Le cruset gryta HÄR våran är inte fin längre och vi har ett annat märke nu och nya gratängformar mindre som vi kan ha när Kalle och jag själva. Tex den HÄR 
  
Det kommer bli så kul att få ställa upp saker mot de fina silestonebänkarna i sten och kaklet från Qvesarum. Lite skillnad på det bruna och ek som vi hade och det blir en fröjd att fota bilder där. 
 
Nej nu ska jag fortsätta lata mig, imorgon inga planer så det känns skönt. Hoppas du har det bra.
 
Kram Lotta 
 
💗
 
 
Tips
 
Superfint porslin Broste tallrikar HÄR, skålar HÄR
 
 

Kundpanel hos Bixia
Annonssamarbete Bixia

Förra veckan var jag och Kalle på Bixia och satt med i en kundpanel för en ny produkt som Bixia funderar på att lansera. Väldigt kul att som kund men även ambassadör få vara med och tycka till och höra om Bixias utveckling. Som ni vet har jag verkligen fått upp ögonen för det här med val av el och vilken skillnad det kan göra och att faktiskt få vara med och påverka inifrån är häftigt.

 

 
Vi har i familjen funderat på vad vi själva kan göra för att bli det Bixia kallar prosumers, alltså producent och konsument. Om ni minns när jag var ute hos Jan på Vistena gård tillsammans med den svenska Matfabriken så jobbar Jan precis så. Han tillverkar el i sina vindkraftverk och Bixia köper överskottet. Han blir då både en producent och en konsument. Nu har inte vi riktigt förutsättningarna för att sätta upp vindkraftverk, men till exempel solceller är ett alternativ som man som husägare kan överväga. Solceller har också varit ett hett ämne sedan i somras med det väder vi hade och med fantastiskt många soltimmar.
 
 

Därför var det väldigt intressant att vara med i denna kundpanel och diskutera vad vi som konsumenter kan göra framöver för att bidra. De flesta kan ju inte slå upp en vindfarm på tomten men många har bra tak som skulle kunna ha solceller och därmed producera egen el och vi har ju även ett stort tak på vår gamla skola.

 

Väldigt intressanta diskussioner och det ska bli spännande att se vad Bixia gör framåt och hur vi som konsumenter kan hjälpa till att bidra till en bättre värld med mer förnybar energi. Inte bara genom att välja ett bra elbolag utan även genom att själva dra vårt strå till stacken.

Du hittar Bixias hemsida HÄR 

 

Kram Lotta 

💗

Jag tror att allt hänger ihop
 
Annonslänkar Designonline, Adlibris
 
 
 
Jag brukar ofta berätta att jag älskar när det händer saker, när det finns drömmar, mål och man drivs framåt. Det brukar jag tänka är mina gener också, att jag är lik min pappa och mamma som är precis som mig. Ingen av mina föräldrar är så bra på att sitta still. De mår bra av själva pysslandet och både min mamma och pappa är duktiga på att greja med olika saker. Jag är precis som dem, jag finner ro och glädje i själva görandet. Att läsa en bok är inget för mig, inte sitta vid en tv heller.
 
Sedan har jag under åren också blivit bättre och bättre på att se det lilla i det stora och att det inte hela tiden måste hända så mycket och framförallt inte behöver gå så fort. Det är en träning för mig som jag jobbat med genom åren och något som kommer mer och mer efter de erfarenheter man får med sig i livet. När jag håller på och inreder eller köper saker så vet jag att egentligen så är det viktigaste att vi finns här. Att alla kan stiga upp på morgonen och det finns en vardag som väntar på oss. Att katten jamar och vill ha mat, ungar som ska till skolan, en man som ska till jobbet, att det ska handlas mat eller fixas ärenden osv. Vardag och att människorna finns omkring en är det viktigaste och det är inget jag tar för givet. Men sedan efter det så är livet lustfyllt om man får fylla det med saker man tycker om. Jag och Kalle vi behöver egentligen ingen sommarstuga, såklart inte. Vi har mer än vi hinner med nu också, men vi drivs av glädjen att få uppnå drömmar, göra förändringar osv. Vi tror på att när barnen mindre och mindre behöver oss så är det roligt för oss att gå vidare på annat. Att ha gemensamma saker som gör oss lyckliga tillsammans. Barnen kommer säkert inte uppskatta det som vi förrän den dagen de får barn själva, men vi vill göra det för vår skull. 
 
Jag tror att vara nöjd och tacksam över det lilla , har ingenting med att göra att man drivs av förändringar och vill utvecklas. Utan det är mer ens personlighet. Jag är lika tacksam och glad för att jag får kliva upp på morgonen och vara frisk, att jag kan ta mitt kaffe hemma vid köksbordet i lugn och ro som att jag kan renovera köket och att alltid hitta på ett nytt projekt. Jag tror att allt hänger ihop och att det mer handlar om vad jag mår bra av, vad är glädje för mig. Att stanna upp och sätta knut på sig själv och inte fortsätta leva det liv man drömmer om tror jag däremot inte är bra. 
 
Ja det var lite morgonens tankar från mig
 
Kram Lotta
 
💗
 
Den fina burken kommer från Ellis Corner, men görs inte längre. Andra söta kakburkar till jul finns 
HÄR, lite dyrare i porslin HÄR
 
Den HÄR sillburken var ju rolig också 
 
 
VÄLKOMMEN!Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård

Recept

Orangeri & Köksträdgård

Kök

Årstider

HälsaAllmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stugan
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0