Tre år idag
 
Det är tre år sedan  nu , men jag kan fortfarande känna lukten i sjukhusrummet, jag minns exakt vad sköterskan sa och att de ville att pappan till Elin skulle komma in. De bad mig att sätta mig ner när läkaren kom in och de berättade att Elin fått leukemi, det är precis 3 år idag. Det var en lika fin sommardag som idag och Philip spelade fotboll och jag kunde inte förstå hur livet skulle gå vidare. Vi grät och Kalle och jag tittade på varandra i chock och jag såg hur Kalle höll på att svimma. Elin hon satt där i sängen och tittade på oss och frågade, vad är leukemi? Det är cancer Elin. Hon skulle få göra ryggmärgsprov redan dagen efter och det skulle fastställas vilken leukemi som Elin fått och sedan skulle behandlingen dra igång och i det här fallet blev det 2.5 år.  Skulle Elin överleva?, tusen tankar for i huvudet och allting drog igång den 25 maj 2015 när behandlingen blev fastställd och allting efter det gick så fort, så fort. 
 
Tre år idag och det är lika overkligt varje dag nu att förstå vad vi gått igenom och vad vi fortfarande måste leva med varje dag. Men Elin är och har varit så grym hela tiden. Hon klagade nästan aldrig , hon bara tog varje dag som den var och vi gjorde det bästa och dagarna gick. När andra klagade över simpla saker så kunde vi se att vi hade det ändå bra i vår lilla värld. Att få överleva var det viktigaste och göra resan med cancer så bra som bara går. Elin använde också humor som ett sätt att få distans till sin sjukdom och så fort det fanns minsta lilla energi tog vi oss igenom många svåra dagar med att toka oss.
 
Jag vill inte minnas längre eller tänka på all smärta som hon hade. Det var ett helvete. Vi låter istället glädjen få vinna varje dag och Elin hon tänker inte på cancern knappt längre. I våras var vi på sjukhuset och för några veckor sedan var det dags att ta prover igen och igår kom provsvaren. Elin är frisk just nu och ska vara, så tänker vi. Hon blir friskförklarad om 4.5 år och pluggar till körkort, slutar årskurs 2 på fotoutbildningen och är grym fotograf. Hon satsar på att få leva och ha kul  och går inte och funderar på sin sjukdom som hon haft. Nu är nu för henne. 
 
 
Så vardagen med henne blir inget svår, allt fortsätter som vanligt och Elin mår bra nu trots att hon är känslig för feber osv Det tog tid men jag har min energi och glädje tillbaka och nu kan jobba heltid här hemma med bloggen och som fotograf. Cancer gav oss ett helvete, men det gav oss också mycket gemenskap i familjen. Vi vet vad vi klarar av och vad som är viktigt att sätta värde på och i den här familjen klagas det sällan på småsaker. Att Elin fick överleva och att se henne leva livet är det enda som betyder något för oss. Mina tankar går ständigt till föräldrarna som mist sina barn. 
 
Nu låter vi livet bara fortsätta med vardag och ta hand om tiden för att få vara frisk och kunna bestämma vad man vill göra med sina dagar är sannerligen den största glädjen i livet. 
 
Elins cancerresa på bloggen kan du läsa HÄR 
 
 
Elins film som hon gjort kan du se här , den är gjord i två delar 
 
Kram Lotta
 
💗
 
KOMMENTERA


Blir så glad av att få en liten kommentar.
Önskar dig en fin dagTILLBAKA TILL STARTSIDAN
Kommentarer som jag upplever som kränkande anmäls och publiceras ej, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är och dina åsikter och kommentarer ska hålla god ton och vara konstruktiva för att din kommenter ska synas.

Är det något du annars vill fråga eller skriva går det bra att maila mig på info.fyraarstider@gmail.com .

Ha en fin dag!


Cicci Mitt i Byn!

Jag blir så lycklig när jag läser ditt inlägg!Önskar er en fortsatt finfin Sommar!

2018-05-22 // 17:33:34
Eva-Karin

Så härligt att alla provsvar är bra ❤️
Nu önskar jag Dig och familjen en underbar sommar samt att Elin klarar sitt körkort så hon kan ´ratta runt´i sin bil.
Kram

2018-05-22 // 17:55:31
Anne-Louise

VILKEN TJEJ!
Vilken mamma!
Vilken pappa!
Vilken bror!
KRAM till er alla fyra!

2018-05-22 // 18:59:36
Pernilla

Vilken fantastisk film och vilken härlig familj ni är! Din bloggg är fin på så många sätt men just att den visar livet gör den till en av de allra bästa.
Tack för att du delar med dig!
Kram P

2018-05-22 // 19:08:02
Eva

Med gåshud och tårar vill jag tacka för att vi fått följa er hemska resa och jag har oxå lärt mig av den. Förstår att er enda lycka är att Elin är en surviver och jag delar den. Kram

2018-05-22 // 20:02:49
Maria

Fantastisk film, fantastiskt kämpat och fantastisk tjej! Blev så rörd och berörd💕💕💕

2018-05-22 // 20:08:09
nillashalsaharmoni

Underbart att alla prover verkar bra! Önskar er en fortsatt solig och härlig sommar!
Gunilla

2018-05-22 // 21:49:41
URL: http://www.nillahalsaharmoni.se
Ylva

Hälsa Elin och tacka för två fantastiska filmer. är helt tagen...
Hon är verkligen grym och en survivior på alla sätt!!!

2018-05-22 // 22:13:09
Julia Jonsson

Vilken Talande video, rörande 💗

2018-05-22 // 22:30:49
Gabriella

Elin, vilken kämpe! Ni är så starka!

2018-05-22 // 23:52:02
Jenny

Så otroligt rörande att både läsa ditt inlägg och se Elins filmer!
Fina, fina Elin!
Önskar dig och din familj allt gott Lotta!
Och ha en fantastisk sommar! ❤️
Stor varm kram!
Jenny

2018-05-23 // 06:20:49
URL: http://jennysvitavillervalla.blogspot.se/
Eva Hjertstedt

💗💗💗💗

2018-05-23 // 07:16:51
Sallys hus

Ååå....nu har jag tagit mig tid att läsa i kapp och se filmerna... tårarna strömmar ner för kinderna... SÅ fint <3 Å jag är så lycklig över att allt gått bra och att provsvaren ser bra ut...å samtidigt skär det så i hjärtat att hon behövt gå igenom allt det där...och att ni behövt göra det... INGEN ska behöva bli bestulen på sitt liv på det där sättet... Den där prinsessan du har...hon kommer gå långt!! puss o kram Katarina

2018-05-25 // 11:53:12
URL: http://sallyshus.se
Emma

Hei
Så glad över att få läsa att provsvaren ser bra ut.
Ni verkar vara en underbar familj och ni inspirerar så till att kämpa på, göra roliga saker även när det är tufft och framför allt ta vara på varandra.
Tack för allt ni delar!
Kram
Emma

2018-05-27 // 12:43:39
Angelie

Blir så glad över att läsa ditt inlägg och att Elin idag mår bra. Vi sägs på bond en del då vi var där med vår son som blev sjuk i leukemi februari 2016. Man undrar ibland hur de går för barnen. Hittade dig idag pga att vi var på dagvården..hittade din fina bok. Alla lycka till dig och familjen. Mvh Angelie Milos mamma

Svar: Mem å vad kul att du skriver och att du hittade oss. Det är jättebra med Elin, hon mår bra och träffat kille och livet är härligt. Skönt att Milo klarar sin behandling och att ni är nära slutet nu. Kram Lotta
Fyra årstider

2018-07-31 // 19:55:51
Angelie

De är nära nu.. i september ska medicinerna bort. Läste att elin hade problem med feber.. av den anledningen var vi på bond..feber sen i fredags och hög sådan oxå. Men tur att de underbara människorna finns där.

2018-07-31 // 22:31:36

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:


VÄLKOMMEN!
Välkommen till Fyra årstider - mitt liv på landet. Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av inredning, lantlivet, vad jag hittar på om dagarna i mitt arbete som fotograf och influencers. Ta del av erbjudanden och tips på en av Sveriges största bloggar inom Hus och hem.

Vill du komma i kontakt med mig så finns jag på mailen : info.fyraarstider@gmail.com


Är du intresserad av min bok maila:info.fyraarstider@gmail.comLantliv & Trädgård


Tankar om livet


Orangeri & Köksträdgård


Kök


Årstider


Hälsa
Allmänt
Badrum
Bakning
Blommor
Bok
Butiker
Cancer
Findus
Fotografering
Föreläsare
Företaget
Hall
Hälsa
Hönshus
Höst
Inredning
Jag och familjen
Jul
Kontor
Kök
Lantliv
Matlagning
Matsal
Min dag
Orangeri & Köksträdgård
Pool & Altan
Reportage
Resor
Safta och sylta
Samarbeten
Skafferi
Skönhet
Sommar
Sovrum
Stuga - badrum
Stuga - inspiration
Stuga - sovrum
Stuga - vardagsrum
Stugan - köket
Stugan - utemiljö
Tankar om livet
Tonårsrum
Trädgård
Trädkojan
Tvrum
Tävling
Uterum
Uthus
Vardagsrum
Verkstad
Vinkällare
Vinter
Vår
Årskrönika
TOTALT ANTAL BESÖKARE: BESÖKARE ONLINE BESÖKARE IDAG


Hem & Trädgård

Allmänt

Allmänt

RSS 2.0